Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Σαμαρά και Κάμερον στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό - υποστήριξη από Μέρκελ

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2014

Εντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η λεκτική αντιπαράθεση προκλήθηκε όταν ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις κοινές ελληνικές και κυπριακές θέσεις στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να περάσουν οι θέσεις αυτές στο κείμενο συμπερασμάτων.
Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε την Κυπριακή Δημοκρατία, η θέση της οποίας εκφράστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας στ
Τελικά, μέσω του κειμένου συμπερασμάτων του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρότρυνε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου στα χωρικά της ύδατα και στα κυριαρχικά δικαιώματα της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζ
Παράλληλα, οι «28» υπενθυμίζουν ότι κάθε χώρα που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει πλήρως όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεώρησε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διασφαλισθεί θετικό κλίμα, ώστε να μπορέσουν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, καταλήγει το κείμενο των συμπερασμάτων.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) είναι «κοινές» και δήλωσε «εξαιρετικά ικανοποιημένος» με το τελικό κείμενο συμπερασμάτων στο οποίο κατέληξε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
«Η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, γιατί δυναμώνει την εθνική στρατηγική της Ελλάδας και της Κύπρου και αναδεικνύει την καταλυτική σχέση των δύο χωρών που έχουν με την ΕΕ», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου εξέφρασε τις ευχαριστίες του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στη Σύνοδο και από την πρώτη στιγμή υπήρξε «άριστος συντονισμός».
Πολλοί ηγέτες με τις παρεμβάσεις τους στη συζήτηση βοήθησαν να έχουν αυτά τα πολύ σημαντικά συμπεράσματα, τόνισε.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου