Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2014

  • Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα, Τετάρτη, και από τα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία, που θα συνοδεύεται από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ώς το Σάββατο.
  • Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο ξεκίνησε έρευνες για την ανεύρεση μικρού αεροσκάφους, που χάθηκε στις 19:04 από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από την Πάφο με κατεύθυνση τη Βηρυτό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν περίπου 40 ναυτικά μίλια από τη Λάρνακα.
  • Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη, όλες οι πτήσεις, αφού με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η τετράωρη στάση εργασίας (09.00 - 13.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
  • Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έρθει «τάχιστα» στη Βουλή, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια.
  • «Σταματήστε τις προκλήσεις, για να ξεπαγώσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Κύπρου προς την Άγκυρα. «Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού, η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα, αποδεικνύοντας έτσι τις πραγματικές της προθέσεις», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Κόσμος

  • Η οικονομία, οι κλιματικές αλλαγές και η αντιμετώπιση του ιού Έμπολα είναι τα βασικά θέματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών στις 23 και 24 Οκτωβρίου, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει η Σύνοδος των χωρών της ευρωζώνης, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την τόνωση της ανάπτυξης.
  • Πρωτοφανείς για τα δεδομένα του Καναδά οι σκηνές στο κέντρο της Οτάβα, καθώς πάνοπλοι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον έναν ακόμα δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα εντός και εκτός του Κοινοβουλίου με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες. Οι Αρχές επιβεβαιώνουν και το θάνατο ενός ενόπλου. Στο «κόκκινο» και το FBI, αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσινγκτον. Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Χάρπερ.
  • Παλαιστίνιος έριξε το Ι.Χ. που οδηγούσε σε στάση τραμ στην Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα βρέφος 3 μηνών, ενώ άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν. Το περιστατικό προκάλεσε την οργή της ισραηλινής κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να κατηγορεί ευθέως τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
  • Ο νέος υπουργός Υγείας της Σουηδίας έχει κλέψει καρδιές στην Τουρκία. Ο μόλις 29 ετών Γκάμπριελ Βίκστρομ αποκαλείται από τους θαυμαστές του ως «ο όμορφος υπουργός». Και για όλα φταίει η φωτογραφία του στο Twitter.
  • Η ιστορία του Νέλσον Μπάνκερ Χαντ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για κάποια περίοδο υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Τέξας και ένας από τους πλουσιότερους του κόσμου με περιουσία που έφτανε τα 16 δισ. δολάρια. Πέθανε όμως χωρίς περιουσία στα 86 του, πάσχοντας από Αλτσχάιμερ.

Οικονομία

  • Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο, με άνοδο 1% του ΑΕΠ προβλέπει η Eurobank. Για πρώτη φορά από το β' τρίμηνο του 2008 το πρόσημο θα είναι θετικό, ενώ και για το σύνολο του 2014 η πρόβλεψη των αναλυτών της τράπεζας μιλά για «ελαφρώς θετικό ρυθμό μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ της Ελλάδας».
  • Έως το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι διατάξεις για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (Ταμεία και εφορία), είπε ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης. Επανάλαβε τα περί 100 δόσεων για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή απόκλιση από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και από αυτά που είχαμε προγραμματίσει». Διευκρίνισε δε ότι για να μπει κάποιος στη ρύθμιση πρέπει να έχει εξοφλήσει τις τρέχουσες οφειλές, που λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου.
  • Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το ΔΣ της Total μετά το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του προέδρου Κριστόφ ντε Μαρζερί. Τα μέλη του ΔΣ όρισαν τον Πατρίκ Πουγιανέ στη θέση του γενικού διευθυντή και τον Τιερί Ντεμαρέ νέο πρόεδρο του πετρελαϊκού ομίλου.

Αθλητισμός

  • Τα ιταλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για μία αγνώριστη Γιουβέντους, που ξύπνησε αργά κόντρα στον Ολυμπιακό και πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση για την πρόκριση στην επόμενη φάση στο Champions League.
  • O Τζίτζι Μπουφόν αισθάνεται αδικημένος από το τελικό 1-0 του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους καθώς όπως είπε «αξίζαμε τουλάχιστον τον βαθμό».
  • Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο Καραϊσκάκη ο Μίτσελ φυσικά πήγε και αγκάλιασε τον Ρομπέρτο, τον απόλυτο πρωταγωνιστή της νίκης του Ολυμπιακού και φυσικά τον άνθρωπο που κράτησε το 1-0 επί της Γιουβέντους. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παίκτες του και δήλωσε ότι η ομάδα μπορεί να πιστεύει πλέον στην προκρισή στην επόμενη φάση του Champions League.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου