Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Φωτογραφιες απο την εκδηλωση ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ

Gallery: http://www.nickafkas.com/dancewithevzons2014
Γεμάτη ήταν η κοινοτική αίθουσα του Αγίου Νεκταρίου στη συνοικία Roslindale της Βοστώνης από εκατοντάδες ομογενείς που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με τίτλο Χορεύοντας με του Εύζωνες. 
Μαζί με το τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας τέσσερα ακόμα χορευτικά συγκροτήματα έδωσαν με την παρουσία και συμμετοχή τους ξεχωριστή σημασία στην εκδήλωση.
Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο επικεφαλής του τμήματος των Ευζώνων Κώστας Μαμάκος ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά.
Άνθρωποι της Ομοσπονδίας είχαν στολίσει την αίθουσα με ελληνικές σημαίες δεδομένου ότι η εκδήλωση ήταν κομμάτι του εορταστικού διήμερου που άρχισε το Σάββατο και τελείωσε χθες Κυριακή με την εκδήλωση γιά την 28η Οκτωβρίου, 1940 που έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Brookline.
Από τις 7:00μ.μ. έφταναν οι ομογενείς της Βοστώνης στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Νεκταρίου. Στις 8:00μ.μ. η αίθουσα είναι γεμάτη και αρχίζει το πρόγραμμα με την ορχήστρα "Μεράκι" της Σαντυ Θεοδώρου με έντεχνη Ελληνική μουσική από μουσικούς καθηγητές από το σχολείο μουσικής Berkley. Η ορχήστρα άρχισε με νησιώτικα και συνέχισε με λαϊκά. Στις 8:30 βγήκε το πρώτο χορευτικό συγκρότημα "Παράδοση" από την πόλη Brockton με υπεύθηνη την δικηγόρο Παναγιώτα Νάσιου και 25 χορευτές Ελληνικών τραγουδιών οι οποίοι χόρεψαν 3 χορούς εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων.
Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του Ποντιακού Συλλόγου "Παναγίας Σουμελά" με επίσης 25 χορευτές οι οποίοι υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Μαυρίδου χόρεψαν 3 ποντιακούς χορούς κότου από τους ήχους της λύρας και νταούλι. Τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες του κόσμου για την ωραία παρουσίαση του χορευτικού συγκροτήματος φανερώνει την αγάπη για το Πόντο και τον ξεριζωμένο Ελληνισμό, τις χαμένες πατρίδες. 
Με το που τελειώνουν τους τρεις χορούς του αυτό το συγκρότημα σειρά έχει το τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος του Λυκείου Ελληνίδων με 13 χορευτές υπό την διεύθυνση της κυρίας Ειρήνης Σάββα. Και οι τρεις χοροί του συγκροτήματος είναι νησιώτικοι από τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό το χορευτικό συγκρότημα πριν μερικές ημέρες χόρεψε στην εκδήλωση "Στην Υγειά μας Ξενιτιά" με το Σπύρο Παπαδόπουλο, το Δημήτρη Μπάση και τη Σοφία Παπάζογλου που έγινε στη Βοστώνη.
Θα ακολουθήσει το χορευτικό συγκρότημα "Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου" που επί την καθοδήγηση του Γιώργου Παπαδόπουλου για 45 χρόνια συνεχίζει την παρουσία του. Εκατοντάδες χορευτές έχουν περάσει από αυτό το χορευτικό. Από αυτούς 35 ζευγάρια έκαναν οικογένειες. Τρεις χορούς και αυτό το συγκρότημα από τη Θράκη και την Μακεδονία.
Στις 9:15 είναι η σειρά του τμήματος των Ευζώνων όπου μπαίνουν στην αίθουσα με την λεβέντικη φορεσιά του Έλληνα Τσολιά. Είναι οι Εύζωνες της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας που κάθε χρόνο προπορεύονται στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης. Ο κόσμος όρθιος υποδέχεται τους Εύζωνες. Νέοι 2-3 γενιάς Ελλήνων μεταναστών με βήμα βάδην παίρνουν θέση. Ο επικεφαλής κ. Κώστας Μαμάκος δίνει το σύνθημα και αρχίζουν τους λεβέντικούς Ελληνικούς χορούς. Σε κάθε χορό τα χειροκροτήματα είναι πολλαπλάσια τώρα γιατί στην αίθουσα είναι και τα άλλα χορευτικά και παρακολουθούν τους Εύζωνες που χορεύουν. Με το που χόρεψαν και τους τρεις χορούς οι Εύζωνες παρατάσσονται μπροστά στην εξέδρα. Ο υπεύθυνος της βραδιάς καλεί τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά να πει δύο λόγια πράγμα που γίνεται. Οι υπεύθυνες των χορευτικών θα πάρουν μία ανθοδέσμη. Οι Εύζωνες ένα έπαθλο. Στη συνέχεια οι πρωτεργάτες του Τμήματος Ευζώνων Αντώνης Παπαδόπουλος, Φώτης Πλέσσας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπασλής και Κώστας Μαμάκος θα πάρουν μία αναμνηστική πλακέτα εις ένδειξη ευγνωμοσύνης. 
Στη συνέχεια όλα τα χορευτικά προσκαλούνται στο παρκέ και μαζί με τους Εύζωνες χορεύουν Ελληνικά Τραγούδια. Είναι το αποκορύφωμα της βραδιάς α βλέπεις κοντά εκατό νέους και νέες με παραδοσιακές Ελληνικές φόρεσες να χορεύουν τα αθάνατα τραγούδια της Ελλάδας. Στο χορό μπαίνουν και πολλοί από τον κόσμο. Έτσι κύλησε η βραδιά που έγινε για να ενισχυθεί οικονομικά το τμήμα των Ευζώνων. Κάπου στις 11:45 η ορχήστρα άλλαξε και τα ηνία έλαβε "Τρίο Ρεμπέτες" που έπαιξε λαικά τραγούδια το υπόλοιπο της βραδιάς. 
Υπήρχε φαγητό σε λαικές τιμές μαγηρεμένο από τον Κώστα Πατσαούρα. Οι άνθρωποι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έκαναν έκπληξη στο Πρόεδρο Βασίλη Καυκά αφού έφεραν μά τούρτα για τα γενεθλειά του και όλοι τραγούδησαν το happy birthday to you. 
Μεταξύ των άλλων είδαμε και τους: Πρώην προέδρους της Ομοσπονδίας Δημήτρη Παπασλή με την σύζυγό του Ελευθερία, Θέμη Καρατσά με την σύζυγό του Μαρία, Ελισάβετ Παπασλή με τον σύζυγό της Γιώργο, Ελένη Βιδάλη με τον σύζυγό της Κώστα. Ακόμα τους: τον κ. Θεόδωρο Καλμούκο από την ημερήσια εφημερίδα του Ελληνισμού "Εθνικό Κήρυκα".   Την πρόεδρο του "Ελληνικού Γηροκομείου" κ. Βίκυ Κεχρή με τον σύζυγό της, το ζεύγος Απόστολου Γουλόπουλου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου "Αιμιλιανός και Θεοδώρα" με την σύζυγό του. Τον Πρόεδρο του Συλλόγου "Παναγία Σουμελά" Παναγιώτη Πετρίδη με την σύζυγό του, το Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών "Ραδάμανθυς Ίδη" Γιάννη Σαφακιανάκη (Αβυσινό), Την Δέσποινα Γαυριηλίδου από τον Σύλογο "Άνω Άγιος Ιωάννης Πιερίας", το ζεύγος Δημήτρη και Δέσποινα Ματθαίου από τον Ευβοϊκό Σύλλογο και Σύλλογο Κρητών "Ακρωτήρι". Το ζεύγος Κώστα  Τραβαγιάκη, το ζεύγος Γιάννη και Μαρία Κερατσόπουλου. Τον Γεράσιμο (αδερφό του προέδρου της Ομοσπονδίας) με την σύζυγό Γεωργία Καυκά που ήρθαν από την Ελλάδα.  Το ζεύγος Δημήτρη και Μαρία Μπινιέρη, Θανάση και Δωροθέα Γαλάνη, Γιάννη και Δήμητα Κατσαρού, Χρήστο και Ελένη Παπαχρήστου, το ζεύγος Βασίλη Πάτσιου. Τη γιατρό  Μαρία Κουλμαντά. Τον καθηγητή του Ελληνικού Κολεγίου Αριστοτέλη Μιχόπουλο. Το ζεύγος Φετφατσίδη, τον Θανάση Βουλγαρόπουλος και άλλοι.

Υπεύθυνη της βραδιάς ήταν η Κυριακούλα Πατσαούρα με συνεργάτες την Δρ. Δεληχάτσιου, Μιλτιάδη Αθανασόπουλο, Μαρία Σπυριδοπούλου και Γεωργία Μαυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου