Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Διαψεύδει τον Μητρόπουλο και ο Προκόπης Παυλόπουλος

ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διαψεύδει τον Μητρόπουλο και ο Προκόπης Παυλόπουλος
Διαψεύδει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, τους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι δέχθηκε επί υπουργίας του γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για «ελαστικοποίηση» των κριτηρίων μονιμοποίησης συμβασιούχων στο ΠΔ το οποίο υπέγραψε.

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε τον κ. Μητρόπουλο ότι το έγγραφο που ανέγνωσε στη Βουλή δεν είχε καμία σχέση με το θέμα το οποίο υποστήριζε.
Το ζήτημα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του κ. Μητρόπουλου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατέθεσε πόρισμα του ΑΣΕΠ, κατά το οποίο ο κ. Μητρόπουλος είχε γνωμοδοτήσει πως οι συμβασιούχοι του δήμου Δραπετσώνας-Κερατσινίου δεν πληρούν τους όρους του νόμου Παυλόπουλου για μονιμοποίηση.
Κι επίσης ότι οι εργαζόμενοι προγραμμάτων κατάρτισης ή άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν μονιμοποιούνται, καθώς δεν θεωρείται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο ίδιος ήταν αυστηρός στην τήρηση των προϋποθέσεων του ΠΔ, όμως ο κ. Παυλόπουλος «ήταν αντίθετος και είχε δεχθεί τότε - και σωστά - τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που δεχόταν και ελλιπή ακόμα προσόντα, εφόσον τέτοια δεν αξιώθηκαν οι συμβασιούχοι ούτε από τις προκηρύξεις των θέσεων ορισμένου χρόνου ούτε από τις συμβάσεις που στη συνέχεια καταρτίστηκαν».
Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο κ. Παυλόπουλος προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για να απαντήσει τον κ. Μητρόπουλο.
Όπως είπε: «Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Μητρόπουλος. Ο νομικός σύμβουλος δεν προέβη σε καμία διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος, απλώς συμμορφώθηκε και ερμήνευε το διάταγμα που είχε ως στόχο την προστασία των συμβασιούχων οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε καμία περίπτωση η ως άνω γνωμοδότηση δεν είχε στόχο να καλύψει πλαστά πιστοποιητικά ή ψευδείς βεβαιώσεις».
Μητσοτάκης: «Η μισή αλήθεια χειρότερη από ολόκληρο ψέμα»
Λίγο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε επίσης στον κ.Μητρόπουλο ότι επικαλείται «μισή αλήθεια, η οποία είναι χειρότερη από ολόκληρο ψέμα», ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο υπουργός επιχείρησε να διαστρεβλώσει την θέση του για τους συμβασιούχους.
Σύμφωνα με το πόρισμα του ΑΣΕΠ, που είχε καταθέσει στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Μητρόπουλος είχε γνωμοδοτήσει - μετά από ερώτημα του τότε δημοτικού συμβουλίου - πως ουδείς εκ των συμβασιούχων πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για μονιμοποίηση.
Ο κ. Μητρόπουλος, παίρνοντας σήμερα εκ νέου τον λόγο, είπε ότι χθες ο υπουργός επιχείρησε να τον φέρει σε αντίφαση με τη δική μου στάση, διότι όντως το 2005 ήταν κατ' αντίθεση με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εσωτερικών τότε.
«Ενώ εγώ ήμουν αυστηρός στην τήρηση των προϋποθέσεων, ο κ. Παυλόπουλος ήταν αντίθετος και είχε δεχθεί τότε -και σωστά μετά- τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που δεχόταν και ελλιπή ακόμα προσόντα, εφόσον τέτοια δεν αξιώθηκαν οι συμβασιούχοι ούτε από τις προκηρύξεις των θέσεων ορισμένου χρόνου ούτε από τις συμβάσεις που στη συνέχεια καταρτίστηκαν» ανέφερε συγκεκριμένα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε προς τον κ. Μητρόπουλο πως αυτό που καταγράφεται στην πορισματική έκθεση του ΑΣΕΠ (και το οποίο δεν ανέγνωσε χθες στην Ολομέλεια) ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ λέει σήμερα. «Λέγατε τότε ότι εργαζόμενοι προγραμμάτων κατάρτισης ή άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν μονιμοποιούνται», ανέφερε ο υπουργός, συνεχίζοντας:
«Γνωματεύσατε σωστά επιστημονικά ότι οι συμμετέχοντες στα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν θεωρείται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως εκ τούτου δεν μονιμοποιούνται. Κατά συνέπεια το δημοτικό συμβούλιο που προέβη σε μονιμοποιήσεις τέτοιων υπαλλήλων γνώριζε, όπως γνώριζαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι, ότι δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις, δεν κάλυπταν δηλαδή πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που ήταν η ουσία του θέματος που ήρθε να θεραπεύσει το ΠΔ με τους κανόνες που επέβαλλε».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου