Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2014

  • Παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που θα είναι περισσότερες στο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, αναμένουν οι μετεωρολόγοι τη Δευτέρα.
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών με 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών και αποζημίωση από 1.174 έως 5.869 ευρώ, για τις ζημιές σε οικοσκευή και κατοικία αποφασίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
  • Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι συνταγματική, νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία η παρακράτηση επί των εισοδημάτων των ελευθερίων επαγγελμάτων και των ερευνητικών προγραμμάτων των καθηγητών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Παράλληλα, κρίθηκε ότι η επίμαχη παρακράτηση δεν αποτελεί φόρο.
  • Το σκηνικό σύγκρουσης στήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, οπότε αποσύρθηκε από νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μία παράγραφος από την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και προέβλεπε την εξαίρεση διοικητικών πράξεων από τηδημοσίευσή τους στη «Διαύγεια». Κι ενώ αυτά διαδραματίζονται εντός συνόρων, το πρόγραμμα ανοικτών δημόσιων δεδομένων αποσπά άλλη μία τιμητική διάκριση στο εξωτερικό.
  • Mήνυμα αγάπης, ειρήνης και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών, έστειλε, σήμερα, Κυριακή, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, με την επίσκεψη του στον ξενώνα ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή». Τον Πατριάρχη συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Κόσμος

  • Η κυριαρχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων επισφραγίζεται στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας στις πρώτες κάλπες που στήθηκαν μετά την εξέγερση του Φεβρουαρίου. Τα exit poll θέτουν σε τροχιά κατάκτησης των περισσότερων εδρών το μπλοκ του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο με το επίσης φιλοευρωπαϊκό κόμμα του πρωθυπουργού Αρσένι Γιάτσενιουκ να ακολουθεί από κοντά. Απροσδόκητα στη Βουλή κόμμα συμμάχων του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Δεν ψήφισαν τρία εκατ. κάτοικοι στην ανατολική Ουκρανία.
  • Ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας Γιούργκεν Λίγκι ανακοίνωσε την Κυριακή την παραίτησή του, έπειτα από την πίεση που του ασκήθηκε, εξαιτίας σχολίου κατά του συναδέλφου του υπουργού Παιδείας, που προέρχεται από τον μικρότερο εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού.
  • Υπέκυψε 22χρονη τουρίστρια από τον Ισημερινό, η οποία είχε τραυματιστεί την περασμένη εβδομάδα όταν παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε επάνω σε στάση τραμ στην Ιερουσαλήμ -επίθεση η οποία ήλθε εν μέσω έξαρσης της βίας στην πόλη, όπου παλαιστίνιοι και αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται σε καθημερινή βάση τις τελευταίες εβδομάδες.
  • Ο θάνατος του Τζέιμς Φόλεϊ στα χέρια του δήμιου του Ισλαμικού Κράτους (IS) τον Αύγουστο ήταν ένα δημόσιο τέλος σε ένα άγνωστο έως σήμερα σωματικό και ψυχικό μαρτύριο που μοιράστηκε με δεκάδες άλλους Δυτικούς ομήρους. Οι New York Times αποκαλύπτουν τον τρόμο στις υπόγειες φυλακές των τζιχαντιστών -εκεί όπου οι όμηροι υποβάλλονται συστηματικά σε βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, εικονικούς πνιγμούς, «εικονικές εκτελέσεις» και στέρησης τροφής.
  • Οξύνεται η ρητορική της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της μετανάστευσης. Την ώρα που η Μέρκελ λέει ότι δεν σκοπεύει να παρέμβει στην αρχή της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας δηλώνει ότι τμήματα της χώρας «κατακλύζονται» από μετανάστες και ότι οι κάτοικοι πολλών περιοχών βρίσκονται «υπό πολιορκία».

Οικονομία

  • Πλήρως θωρακισμένο είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς -σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των Stress Tests που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, οι εγχώριες τράπεζες καλύπτουν τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με βάση το δυναμικό σενάριο. Την επιτυχία των τραπεζών επιβεβαιώνει και η Τράπεζα της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας «πολύ θετικά» τα αποτελέσματα ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ξεκαθάρισε ότι μετά την εξέλιξη αυτή διατηρούνται αδιάθετα τα 11,4 δισ. ευρώ του ΤΧΣ.
  • Κανένα κεφαλαιακό έλλειμμα δεν αντιμετωπίζει με βάση το δυναμικό σενάριο των Stress Tests η Eurobank, Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, προκύπτει και πλεόνασμα 1,4 δισ. ευρώ.
  • Με πλεόνασμα ολοκλήρωσαν, η Τράπεζα Κύπρου, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και η Russian Commercial Bank (RCB) την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε 130 τράπεζες της Ευρωζώνης. Μόνο η Ελληνική Τράπεζα παρουσίασε έλλειμμα κεφαλαίων της τάξης των 176 εκ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Νεκρός από πυροβολισμό βρέθηκε ο βασικός τερματοφύλακας της Νοτίου Αφρικής καθώς και των Ορλάντο Πάιρατς, Σένζο Μεγίβα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της αγγλικής ιστοσελίδας «Daily Mail», η οποία επικαλείται τις Αστυνομικές Αρχές, επτά άνδρες διέρρηξαν το σπίτι στο οποίο βρισκόταν ο 27χρονος και τον πυροβόλησαν πριν τραπούν σε φυγή.
  • Τη σημερινή ημέρα θα θυμάται για πάντα ο Κάρλος Εντουάρντο της Νις. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν ασυγκράτητος στο εντυπωσιακό 7-2 της ομάδας του στην έδρα της Γκινγκάμπ, πετυχαίνοντας πέντε γκολ, ένα παραπάνω απ΄όσα είχε συνολικά στην περσινή σεζόν με την Πόρτο, απ΄όπου έχει αποκτηθεί ως δανεικός!
  • Τα πάνω κάτω έφερε η Σεβίλη στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ, πήρε τη νίκη με 2-1 κι «έπιασε» τη Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Primera Division, μετά από 9 αγωνιστικές. Στην 7η θέση του πρωταθλήματος ανέβηκε η Μάλαγα. Η ομάδα του Χάβι Γκαρσία επικράτησε 4-0 της Ράγιο Βαγιεκάνο και έφτασε τους 15 βαθμούς, επτά λιγότερους από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου