Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Εξερράγη εμπορικό διαστημικό σκάφος λίγο μετά την εκτόξευσή του από τη Virginia (video)

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, 2014

Ο πύραυλος ανασηκώνεται και ύστερα από ελάχιστα δευτερόλεπτα σημειώνεται έκρηξη στους κινητήρες του, με αποτέλεσμα να πέσει μαζί με το σκάφος πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης όπου ακολουθεί μια ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.
ΗΠΑ: Εξερράγη εμπορικό διαστημικό σκάφος λίγο μετά την εκτόξευσή του από τη Βιρτζίνια (video)
Πύραυλος που έφερε μη επανδρωμένο εμπορικό διαστημικό σκάφος το οποίο είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.
Αμέσως μετά την έκρηξη, φλεγόμενα κομμάτια του πυραύλου και του σκάφους διασκορπίστηκαν στις εγκαταστάσεις της εξέδρας εκτόξευσης.
Στα πλάνα από το βίντεο της εκτόξευσης φαίνεται να ανασηκώνεται ο πύραυλος και ύστερα από ελάχιστα δευτερόλεπτα να σημειώνεται έκρηξη στους κινητήρες του, να πέφτει στη συνέχεια μαζί με το σκάφος πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης όπου ακολουθεί μια ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.
Πάντως, δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός από την πρώτη καταστροφική εκτόξευση πυραύλου στο πλαίσιο του εμπορικού διαστημικού προγράμματος της NASA.
Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ δημοσιοποίησε το ατυχές γεγονός με ανάρτηση στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αναφέροντας ότι «το ατύχημα σημειώθηκε έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του πυραύλου».
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένη, στις 18:22 τοπική ώρα (00:22 ώρα Ελλάδος). Την ευθύνη γι' αυτήν αλλά και για την αποστολή του διαστημικού σκάφους έφερε η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences.
Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων», τα οποία θα βοηθήσουν στη διερεύνηση των αιτίων της καταστροφικής έκρηξης. 


Αναμένεται κριτική στην Ουάσιγκτον
Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκονται έξι αστροναύτες, 2,2 τόνους υλικού για πειράματα και εξοπλισμό.
Ηταν η τέταρτη αποστολή που πραγματοποιείτο με ευθύνη της ίδιας εταιρείας και η πρώτη μετά από διάστημα ενός χρόνου.
Ο εκπρόσωπος της NASA Ρομπ Ναβίας δήλωσε ότι δεν υπήρχε σ’ αυτήν την αποστολή κάτι επείγον για το πλήρωμα του διαστημικού σταθμού. «Ουσιαστικά, οι προμήθειες για τους αστροναύτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το συμβάν, πρόκειται να σταλούν με το ρωσικό σκάφος που αναμένεται να εκτοξευθεί σήμερα Τετάρτη», δήλωσε ο Ρομπ Ναβίας.
Η NASA μισθώνει τις εταιρείες Orbital Sciences, με έδρα τη Βιρτζίνια, και SpaceX, με έδρα την Καλιφόρνια, προκειμένου να εφοδιάζουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων και της απόσυρσή τους από την ενεργό δράση.
Μέχρι την Τετάρτη, όλες οι αποστολές των ιδιωτικών εταιρειών ήταν σχεδόν άψογες. Ωστόσο, μετά το ατύχημα αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Associated Press, να ασκηθεί κριτική στην Ουάσιγκτον καθότι ο Μπαράκ Ομπάμα υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του νέου εμπορικού διαστημικού προγράμματος. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου