Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2014

  • Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η βροχή στο λεκανοπέδιο Αττικής. Πάνω από 560 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές στη Νίκαια, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον και Μενίδι: δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δεκάδες ΙΧ καταπλακώθηκαν. Στο Ίλιον, πλημμύρισε γκαράζ μεγάλου σούπερ - μάρκετ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Από το βράδυ του Σαββάτου η εξασθένηση των καιρικών φαινομένων.
  • Εξιτήριο από το νοσοκομείο αναμένεται να πάρει αύριο, Σάββατο, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, του οποίου η κατάσταση της υγείας παρουσιάζει βελτίωση.
  • Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να εξασθενήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν κυρίως τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
  • Με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε «παρών» στα πολιτικά πράγματα λέγοντας: «Ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας μας καλεί και πάλι! Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε!».
  • Σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες και αρμόδιους φορείς θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. Στόχος, να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Λεκανοπέδιο από την κακοκαιρία. Επικοινωνία Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό, αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς. 

Κόσμος

  • Εδώ και ακριβώς δύο αιώνες αποτελεί την κατοικία του βρετανού πρέσβη στο Παρίσι. Ωστόσο το μεγαλοπρεπές Οτέλ ντε Σαρός δεν είναι μόνο η διπλωματική έδρα των Βρετανών, αλλά αποτελεί κι ένα υπέροχο κτίριο που κρύβει μπόλικη… σκανδαλιστική ιστορία.
  • Θετικός στον ιό Έμπολα διαπιστώθηκε ένας γιατρός νοσοκομείου της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον Δρ Γκρεγκ Σπένσερ, ο οποίος είχε επισκεφθεί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα τη Γουινέα. Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί η αποκάλυψη ότι, όταν επέστρεψε, πέρασε από τους ενισχυμένους ελέγχους στο αεροδρόμιο JFK. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα του ιού στη Νέα Υόρκη και το τέταρτο στις ΗΠΑ. Το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού παρουσιάστηκε και στο Μάλι.
  • Πανικός επικράτησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) σε σχολείο του Σιάτλ, όταν μαθητής του σχολείου άνοιξε πυρ στην καφετέρια. Έξι είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο ίδιος ο μαθητής στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
  • Ο Άρειος Πάγος αθώωσε τους σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα από την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Για την ίδια υπόθεση, στις 30 Απριλίου, το εφετείο του Μιλάνου είχε καταδικάσει τους δυο παγκοσμίου φήμης ιταλούς μόδιστρους σε φυλάκιση 1,5 έτους.
  • Το 1984, μία νεαρή γυναίκα γνωρίζει έναν αριστερό ακτιβιστή. Έναν χρόνο μετά αποκτούν παιδί και δύο χρόνια αργότερα εκείνος εξαφανίζεται από προσώπου γης. Σήμερα, η γυναίκα αυτή είναι η πρώτη που λαμβάνει αποζημίωση (539.000 ευρώ) από τη Σκότλαντ Γιαρντ, επειδή όπως αποδείχθηκε ο πατέρας του παιδιού της ήταν αστυνομικός σε μυστική αποστολή - κι εκείνη φυσικά δεν είχε ιδέα.

Οικονομία

  • Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε αργά την Παρασκευή το outlook για την κυπριακή οικονομία σε «θετικό» από «σταθερό», ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β-» για το αξιόχρεο της χώρας.
  • Στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, στην οδό Ερμου, δύο στα δέκα ισόγεια καταστήματα είναι ξενοίκιαστα, ενώ αν υπολογιστούν οι όροφοι και οι στοές το ποσοστό φτάνει στο 50%, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Ν.Κουγιουμτσής. «Ο εμπορικότερος δρόμος της χώρας, η οδός Ερμού, από 5η εμπορική οδός στον κόσμο έχει ήδη ξεπέσει, κτυπημένη από την κρίση».
  • «Τα επιδόματα κοινωνικής φύσεως είτε δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των εισοδηματικών ορίων για την έκπτωση ή την απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, είτε δεν μπορούν να οδηγήσουν σε υπέρβαση αυτών των ορίων, ενόψει του ύψους τους» διευκρίνισε το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών.

Αθλητισμός

  • Το παραδοσιακό ελληνικό ντέρμπι που θα γίνει την Κυριακή (19:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση και νίκη με 1-0 επί της Γιουβέντους για το Champions League και ο Παναθηναϊκός από επίσης θετικό αποτέλεσμα, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν.
  • Η ημερομηνία που είχαν... κυκλώσει όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου φτάνει. Το Σάββατο 25/10, στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συγκρούονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στο πρώτο «clasico» της φετινής σεζόν, το οποίο αναμένεται να καθηλώσει στους τηλεοπτικούς δέκτες πολλά εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη.
  • O τραυματισμός του Γιάννη Σκόνδρα, τελικά θα τον αφήσει εκτός ομάδας για περίπου ένα μήνα, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει και τον επαναληπτικό αγώνα με την Φιορεντίνα στην Ιταλία και αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική συγκρότηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης και τον προπονητή της Αγγελο Αναστασιάδη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου