Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Έλληνας ο «εχθρός» του Τζέιμς Μποντ

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2014

Καιρός να τον μάθουμε καλύτερα, καθώς θα είναι ο «κακός» του 24ου «Μποντ», που σύντομα ξεκινάει γυρίσματα. Αναφερόμαστε στον Ντέιβ Μπαουτίστα, παλαιστή με ελληνική καταγωγή, που κάνει τα πρώτα βήματα μιας χολιγουντιανής καριέρας με διεθνή προβολή.
Αν και ο ρόλος του Μπαουτίστα στο επερχόμενο φιλμ του Τζέιμς Μποντ δεν έχει ακριβώς αποσαφηνιστεί, η φημολογία τον θέλει να υποδύεται τον τρομερό «Χινξ», πρωτοπαλίκαρο του αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας «αρχικακού», στον δρόμο που χάραξε ο μακαρίτης Ρίτσαρντ Κίελ, γνωστός και ως «Σαγόνιας» από τις ταινίες της σειράς «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και «Επιχείρηση Moonraker».
Επαγγελματίας παλαιστής και έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής για το διεθνές αναγνωρισμένο πρωτάθλημα πάλης της εταιρείας WWE, αλλά και επαγγελματίας των μεικτών πολεμικών τεχνών, ο γνωστός στο ρινγκ και ως «Μπατίστα» ή «Animal» άρπαξε στην κυριολεξία τη ζωή από τα μαλλιά. Ο γιος της Ντόνα Ρέι, με ελληνική καταγωγή, και του Μάικλ Μπαουτίστα από τις Φιλιππίνες δεν ευτύχησε να μεγαλώσει με τους γονείς του, οι οποίοι χώρισαν όταν εκείνος ήταν μικρός, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει με τον παππού και τη γιαγιά του.
Γεννημένος στην Ουάσιγκτον του 1969, ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι έζησε δύσκολα σε κακόφημη γειτονιά της πόλης, όπου υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας τριών φονικών πριν κλείσει τα εννιά. Τα διάφορα μπλεξίματα με τον νόμο σταμάτησαν γι' αυτόν μετά τα 17 του, όταν μπήκε στον χώρο του μποντιμπίλντινγκ και της πάλης. Η καριέρα στο ρινγκ του άλλαξε τη ζωή, ενώ τα κινηματογραφικά του βήματα τον πήγαν από τον «Ανθρωπο με τις σιδερένιες γροθιές» το 2009 απέναντι στον Ράσελ Κρόου στο «Riddick» το 2013 και στους «Φύλακες του γαλαξία» φέτος.
Πριν από το επόμενο βήμα στον Τζέιμς Μποντ, ο Μπαουτίστα είχε δηλώσει στο Greek Reporter του Λος Αντζελες πως θα ήθελε να πάρει μέρος σε κάποια ταινία με ελληνική θεματολογία λόγω καταγωγής. «Μακάρι να έπαιρνα μέρος στον «Ηρακλή'' ή σε κάποια ρομαντική κωμωδία βασισμένη στην Ελλάδα, όπως το »Γάμος αλά ελληνικά«», είχε πει χωρίς να παραλείψει να προσθέσει:
«Νιώθω περήφανος που είμαι μισός Ελληνας και πιστεύω ότι όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο Ελληνας δείχνω».
Ο μυώδης αθλητής θα κληθεί στους επόμενους μήνες να δείξει πως είναι αντάξιος διάσημων κακών της σειράς. Του Ερνστ Στάβρο Μπλόφεντ, ας πούμε, θανατηφόρου εχθρού των μυστικών βρετανικών υπηρεσιών και του Τζέιμς Μποντ, με παρουσία σε έξι ταινίες (τον υποδύθηκαν οι Ντόναλντ Πλέζανς, Τέλι Σαβάλας, Τσαρλς Γκρέι και Μαξ φον Σίντοφ) και ελληνική καταγωγή.
Οπως και του Καταλανού Φραντσίσκο Σκαραμάγκα, επαγγελματία δολοφόνου με ελληνικές επίσης ρίζες, αλλά και πάρε - δώσε με την KGB, τον οποίο υποδύθηκε ιδανικά ο Κρίστοφερ Λι στην ταινία «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι». Φυσικά δεν ξεχνάμε τον γίγαντα «Σαγόνια» του Ρίτσαρντ Κίελ, με τα ηλεκτροφόρα καλώδια στο στόμα του, αλλά και τον διαστροφικό Μαξ Ζόριν του Κρίστοφερ Γουόκεν στην περιπέτεια «Επιχείρηση κινούμενος στόχος».

Γυρίσματα από τη Ρώμη έως το Μαρόκο
Για τον 24ο «Μποντ», που θα μπει στη φάση των γυρισμάτων από τα τέλη Νοεμβρίου, λίγα στοιχεία είναι προς το παρόν γνωστά, όπως ότι η Αυστρία, η Ρώμη, πιθανόν το Μαρόκο και σίγουρα τα στούντιο Πάινγουντ του Λονδίνου θα αποτελέσουν τους προορισμούς της παραγωγής. «Κορίτσι του Μποντ» θα είναι η Γαλλίδα ηθοποιός Λεά Σεϊντού, ενώ η ταινία θα βγει στις αίθουσες σε έναν χρόνο, τον Νοέμβριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου