Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2014

  • Νεκρός με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο βρέθηκε 30χρονος σε διαμέρισμα επί της οδού Σκλαβούνου 20 στην Καλλίπολη του Πειραιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Ο θάνατός του αποδίδεται σε τσακωμό λόγω προσωπικών διαφορών.
  • Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, κατά μήκος του οδικού δικτύου της χώρας. Από την Παρασκευή θα ισχύσουν απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
  • Δύσκολες ισορροπίες επιχειρεί να κρατήσει ο αναμορφωμένος από την κυρία Ρένα Δούρου προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής, που προσπαθεί να χωρέσει και προεκλογικές δεσμεύσεις και την αδυναμία αλλαγών σε συμβάσεις έργων της προηγούμενης διοίκησης.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν «τόνισε την ανάγκη τα μέρη στην Κύπρο να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς καθυστέρηση» και «εξέφρασε την ανησυχία του για τις εντάσεις που έχουν προκύψει σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες και την αναστολή των διαπραγματεύσεων».
  • Προβλήματα προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που έπληξε την κοινότητα Μελέτης του δήμου Κομοτηνής. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, παρασύρθηκαν κεραμίδια και λαμαρίνες από σπίτια και αγροτικές αποθήκες, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές. Κόπηκαν, επίσης, καλώδια της ΔΕΗ, προξενώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Κόσμος

  • Σε συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 κατέληξαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
  • Μετά τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος όρισε «τσάρο» στο συντονισμό της δράσης των ΗΠΑ κατά του Έμπολα, και η ΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο. Όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, το συντονισμό της δράσης της ΕΕ κατά του ιού  αναλαμβάνει ο κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.
  • Αποφασισμένος να ενισχύσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της χώρας του δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, ένα μόλις 24ωρο μετά την πρωτοφανή για τα χρονικά της χώρας επίθεση ενόπλου εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. «Δεν θα λυγίσουμε, είμαστε εδώ στο Κοινοβούλιο στην καρδιά της δημοκρατίας μας» δήλωσε ο Χάρπερ καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές.
  • Παρά τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές και τις τουρκικές διευκολύνσεις στους Κούρδους αντάρτες, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται να κερδίζουν και πάλι έδαφος γύρω από την πόλη Κομπάνι. Αλλά και στο Ιράκ οι τζιχαντιστές φαίνεται να ελέγχουν πλήρως την επαρχία αλ Ανμπάρ, λίγο έξω από την Βαγδάτη.
  • Πάνω από 1.200 κινέζοι στρατιώτες, 123 στρατιωτικά οχήματα, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα  κινητοποιήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ιπτάμενη απειλή, που δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος χαρτογράφησης.

Οικονομία

  • Τη συμφωνία των εταίρων για μια πιστωτική γραμμή, που θα διευκολύνει τη διαδικασία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, εξασφάλισε σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.
  • Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει ένα επιπλέον ποσό 2,1 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΕ εντός των προσεχών εβδομάδων, λόγω της σχετικής ευημερίας της, αναφέρουν οι Financial Times, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια βαριά επιβάρυνση που θα προσθέσει περαιτέρω στους πονοκεφάλους που αντιμετωπίζει για την Ευρώπη ο Ντέιβιντ Κάμερον.
  • Με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Η συνάντηση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεστ αντοχής των τραπεζών.

Αθλητισμός

  • Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε πως ο Ρονάλντο αποτελεί μια «κινητή διαφήμιση» και εδώ που τα λέμε, είναι απολύτως λογικό, αφού με 100 εκατομμύρια «like» στο facebook, αλλά και 30 εκατομμύρια ανθρώπους να τον «ακολουθούν» στο twitter, ποια εταιρία δεν θα τον ήθελε για «βιτρίνα» της;
  • Τον πρώτο του βαθμό στον 5ο όμιλο του Europa League πήρε ο Παναθηναϊκός στο «Φίλιπς Στάντιον» από την Αϊντχόφεν, με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Το γκολ του Ντεπάι στο 43΄ έβαλε μπροστά την ολλανδική ομάδα, αλλά στο 87΄ ο Καρέλης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, κρατώντας «ζωντανό» το «τριφύλλι» στην υπόθεση πρόκριση.
  • Το έργο του Αστέρα Τρίπολης ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο απέναντι στην Τότεναμ, στο Λονδίνο, όπου η ελληνική ομάδα γνώρισε την πρώτη ήττα της στον 3ο όμιλο του Europa League, χάνοντας με το βαρύ 5-1 από τους «πετεινούς» που σκόραραν τα τέρματά τους με τους Κέιν (13', 75', 81') και Λαμέλα (29', 66'), ενώ για τον Αστέρα μείωσε ο Μπαράλες στο 89'.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου