Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2014

  • Mία ισχυρή μπόρα συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους που ξέσπασε την Τετάρτη δημιούργησε πολλά προβλήματα στην πόλη του Ηρακλείου.Δεκάδες καταστήματα πλημμύρισαν στις Πατέλες, στο Γιόφυρο, στην λεωφόρο Κνωσού, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχθεί πάνω από 70 κλήσεις.
  • Τη φρίκη στα χέρια δύο συμμαθητών της βίωνε ανήλικη κοπέλα σε σχολικό συγκρότημα της δυτικής Θεσσαλονίκης. Την ανάγκαζαν με απειλές και χρήση βίας να ικανοποιεί τις σεξουαλικές τους ορέξεις και την υποχρέωναν να συνευρίσκεται ερωτικά με άλλους άνδρες, λαμβάνοντας χρηματικά οφέλη.
  • Οι κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα, εν όψει της επιστροφής της για την τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, και ο αντικαταστάτης του υπουργού Άμυνας, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει την 1η Νοεμβρίου το χαρτοφυλάκιό του στην Κομισιόν, είναι τα βασικά θέματα στο νέο ραντεβού που θα έχουν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντ.Σαμαράς και ο Ευ.Βενιζέλος.
  • Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωματείων τους έχει προγραμματισθεί γενική συνέλευση, με θέμα την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • «Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την τελευταία συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, από τη θέση του υπουργού Άμυνας και λίγες μέρες πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Επίτροπος στην Κομισιόν.  Υπογράμμισε, μάλιστα, πως δεν συμμερίζεται την άποψη ότι θα αλλάξει η στάση της Ευρώπης αν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Κόσμος

  • Ο ρυθμός εξάπλωσης του Έμπολα παρουσίασε σημάδια επιβράδυνσης στη Λιβερία -τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία- ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιώντας πάντως ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί.
  • O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε την Τετάρτη την πρόθεση των φιλορώσων αυτονομιστών να διεξαγάγουν εκλογές το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Ουκρανία, ενώ έκρινε ότι η εκλογική αυτή διαδικασία αντίκειται στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει η Ρωσία και οι αυτονομιστές. Σε παρόμοια καταδίκη προχώρησε και η ΕΕ
  • Δύο πολεμικά αεροσκάφη της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας (RAF) αναχαίτισαν ένα αεροσκάφος της Λετονίας που πετούσε πάνω από τη νότια Αγγλία και το συνόδευσαν μέχρι το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, όπου προσγειώθηκε. Το αεροσκάφος «δεν συνιστά απειλή» για την ασφάλεια της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου και η βρετανική αστυνομία.
  • Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών πάνω από τον Ατλαντικό και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και μαχητικών πάνω από τη Βαλτική, σε μία περίοδο έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.
  • Το Newsroom του ΔΟΛ επέλεξε τις επτά φωτογραφίες της ημέρας για την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Οικονομία

  • Πολλές «γκρίζες ζώνες» εντοπίζει στην κυβερνητική ρύθμιση των κόκκινων δανείων η ΓΣΕΒΕΕ, το προσχέδιο της οποίας είδε το φως της δημοσιότητας. Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι «είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών μας», ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη των κοινωνικών εταίρων, αλλά και ότι για άλλη μια φορά «δίνονται υπερεξουσίες στις συστημικές τράπεζες και ουσιαστικά τους δίνει το πάνω χέρι για το ποιος θα ενταχθεί στη ρύθμιση και ποιος όχι».
  • Περισσότερες από 80 χώρες δεσμεύτηκαν από το Βερολίνο να εφαρμόσουν άλλες από το 2017 και άλλες από το 2018 ένα σύστημα αυτόματης ανταλλαγής χρηματοοικονομικών πληροφοριών, ένα μέτρο που θίγει το τραπεζικό απόρρητο και συνιστά αξιοσημείωτη πρόοδο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Για σημαντικό βήμα, μιλούν οι ειδικοί, προσθέτοντας όμως ότι και σε αυτό υπάρχουν αδυναμίες και παραθυράκια. Τονίζουν δε ότι ορισμένα χρηματοοικονομικά κέντρα παραμένουν «πηγή ανησυχίας».
  • Η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και η επομένη ημέρα μετά το Μνημόνιο απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, στο περιθώριο Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΟΣΑ.

Αθλητισμός

  • Η Νιούκαστλ νίκησε 2-0 (6' Άαρονς, 75' Σισοκό) τη Μάντσετσερ Σίτι στο «Ετιχαντ» και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Λιγκ Καπ Αγγλίας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των «16». Οσο για την Τότεναμ, προσεχή αντίπαλο του Αστέρα Τρίπολης στο Γιουρόπα Λιγκ, τα βρήκε... σκούρα απέναντι στη Μπράιτον (Τσάμπιονσιπ) στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" αλλά προκρίθηκε με 2-0 και σκόρερ τους Λαμέλα (54΄), Κέιν (74΄).
  • Η 500ή εμφάνιση του Τζίτζι Μπουφόν με τη φανέλα της Γιουβέντους δεν έφερε... γούρι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, που είχε δύο δοκάρια αλλά ηττήθηκε 1-0 από την Τζένοα στο «Λουΐτζι Φεράρις» με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Campionato. Έτσι, η Ρόμα την έπιασε ξανά στην κορυφή τους «μπιανκονέρι», αφού επικράτησε με 2-0 της Τσεζένα στο «Ολίμπικο».
  • Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έσωσε τη Λεβερκούζεν και αποσώβησε τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού κυπέλλου Γερμανίας. Ο Ελληνας αμυντικός ισοοφάρισε 2-2 στο 116΄ του εκτός έδρας αγώνα με το Μαγδεμβούργο (4ης κατηγορίας) και έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου η ομάδα του επικράτησε 5-4!
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου