Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, 2014

  • Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Συγκίνηση προκάλεσε το μήνυμα του σμηναγού Σωτήρη Στράλη, του πιλότου του F16 που πραγματοποίησε την αεροπορική επίδειξη στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.
  • Το Α' Τμήμα του ΣτΕ υποχρεώνει τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας να καταβάλει 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης, σε συγγενείς εργαζομένου στον δήμο, καθώς ο δημοτικός υπάλληλος προσβλήθηκε από αμιάντωση, το διάστημα κατά το οποίο εργαζόταν σε χώρο που είχε σκεπή από αμίαντο και δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο ασφαλείας από την πλευρά του δήμου.
  • Ανακοίνωση εξέδωσαν οι «αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών», με την οποία ξεκαθαρίζουν ότι εκείνο που ζητούν είναι «η επιστροφή στις θέσεις μας, στο υπουργείο Οικονομικών και όχι η πρόσληψή μας σε οποιαδήποτε άλλη θέση του Δημοσίου», όπως λένε.
  • Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου αναβαθμίζεται λόγω και των κρίσεων που αυτή τη στιγμή είναι παρούσες στην περιοχή, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος κατά την άφιξή του στη Λευκωσία. Επίσης, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δώσει μια καθαρή απάντηση, την οποία οφείλει να κατανοήσει η Τουρκία.
  • Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι δεν προγραμματίστηκε η παρουσία του στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διέταξε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κόσμος

  • Διπλωματικούς τόνους κράτησε ο Μπαράκ Ομπάμα στη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ για τους περιορισμούς που έχουν εφαρμόσει δύο πολιτείες σε βάρος ιατρικού προσωπικού που επιστρέφει από χώρες που βρίσκεται σε έξαρση η επιδημία του ιού Έμπολα. Χωρίς να επικρίνει ευθέως τα μέτρα, είπε πως η αντίδραση πρέπει «να βασίζεται στα επιστημονικά δεδομένα κι όχι στον φόβο», σημειώνοντας ότι το ιατρικό προσωπικό που παίρνει μέρος στη μάχη αξίζει «επαίνους και υποστήριξη».
  • Πράσινο φως, σε πρώτη φάση, δίνουν οι Βρυξέλλες στους τροποποιημένους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας, μετά τις «προσθήκες» για μείωση του ελλείμματος: Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κάταϊνεν ανέφερε πως δεν διαπιστώνεται «ιδιαίτερα σοβαρή μη συμμόρφωση» και έτσι δεν θα εκδοθούν αρνητικές εισηγήσεις.
  • Μαχητές από τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ ξεκίνησαν αεροπορικώς για την Τουρκία, με στόχο να περάσουν στη συνέχεια τη συροτουρκική μεθόριο και να πάρουν μέρος στην υπεράσπιση του Κομπάνι από τους τζιχαντιστές. Οι δισταγμοί της Τουρκίας να επιτρέψει τη διέλευση Κούρδων μαχητών προς το Κομπανί είχε προκαλέσει οργή στους κουρδικούς πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής.
  • Το πεντάχρονο αγόρι στη Νέα Υόρκη, για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον Έμπολα αλλά οι εξετάσεις του βγήκαν αρνητικές, εμφάνισε πυρετό εξαιτίας μίας λοίμωξης του αναπνευστικού, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της Νέας Υόρκης. Ο πεντάχρονος είχε γυρίσει από τη Γουινέα.
  • O Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε σήμερα έκκληση στο Βερολίνο προκειμένου να αυξηθεί η οικονομική βοήθεια της διεθνούς κοινότητας προς τις χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία, περιλαμβανομένου του Λιβάνου, στις οποίες έχουν καταφύγει για να γλυτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο τουλάχιστον τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες.

Οικονομία

  • Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, με υπολογισμένες πλέον τις φοροεκπτώσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2013 είχαν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα ανεβάσει εντός της ημέρας στο Taxis η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
  • Στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες και ανακούφιση των δανειοληπτών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τα αποτελέσματα των stress tests, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «τραπεζοκεντρική λογική σε βάρος των πολιτών».
  • Την κατάργηση 9.000 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο 150 καταστημάτων, με παράλληλη ενίσχυση της ψηφιακή παρουσίας του, ανακοίνωσε την Τρίτη ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyds Banking Group (LBG), στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού σχεδιασμού του.

Αθλητισμός

  • Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδαίτερη δυσκολία, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για την φάση των ομίλων, στο κύπελλο Ελλάδας. Ο Τύρναβος επικράτησε 2-1 του Αιγινιακού στο Στάδιο Αλκαζάρ, ενώ παράλληλα ο Ολυμπιακός Βόλου απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τα Χανιά στα Περιβόλια. Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Ηρακλής, επικρατώντας στις Σέρρες 2-1 του Εθνικού Γαζώρου. Η Παναχαϊκή πέρασε νικηφόρα από τον Ταύρο, επικρατώντας 2-0 του Φωστήρα.
  • Δύο ημέρες μετά το «αιώνιο» ντέρμπι στο «Γ.Καραϊσκάκης», ο Γιάννης Αλαφούζος «χτύπησε» μέσω twitter ανεβάζοντας μια φωτογραφία του διαιτητή Ηλία Σπάθα (συνδέσμου Πειραιά), ο οποίος ήταν 4ος στο ντέρμπι, μαζί με τους Σάββα Θεοδωρίδη και Γιάννη Βρέντζο. Η φωτογραφία, η οποία είναι από εκδήλωση της ΕΠΣ Πειραιά τον περασμένο Μάιο, συνοδεύεται από το εξής σχόλιο του κ. Αλαφούζου: «Επειδή ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη ο τουλάχιστον ...διαπλεκόμενος Σπαθας αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της».
  • Ο ΠΑΟΚ συνέχισε και την Τρίτη ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου την προετοιμασία του εν όψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Άγγελο Αναστασιάδη, όμως, να έχει ένα απρόοπτο πρόβλημα. O Φακούντο Περέιρα, ο οποίος με βάση την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε μία μικρή οδοντιατρική επέμβαση και λόγω της ειδικής φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθεί δε συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου