Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, 28η Οκτωβρίου, 2014

  • Νεκρός με τραύματα από πυροβόλο όπλο βρέθηκε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας ένας 45χρονος αλλοδαπός, στον προαύλιο χώρο ποιμνιοστασίου στον Ασπρόπυργο όπου εργαζόταν ως βοσκός.
  • Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσουν σε όλους τους Δήμους της Αττικής το πρωί της Τρίτης, λόγω διεξαγωγής μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
  • Ως «πικρόχολο άτομο», με έπαρση και αλαζονεία και με περιορισμένη διανοητική δύναμη, παρουσιάζουν τον Γεώργιο Γρίβα, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σε έγγραφά τους που καλύπτουν την περίοδο 1945- 1962 και τα οποία και έχουν αποχαρακτηριστεί ως απόρρητα.
  • Σε περίπου 900.000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014. Την εκτίμηση αυτή έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τα έργα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να υλοποιηθούν στις πληγείσες περιοχές. Η τελική εκτίμηση του κόστους για το σύνολο των έργων αποκατάστασης θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων.
  • Ξεκίνησε τη Δευτέρα από την Περιφέρεια Αττικής η καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε επαγγελματικούς χώρους από την πλημμύρα της περασμένης Παρασκευής. Κλιμάκια της Περιφέρεια Αττικής βρίσκονται από το πρωί στους πληγέντες δήμους.

Κόσμος

  • Με καθυστέρηση αρκετών δεκαετιών η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει τώρα ότι οι μυστικές υπηρεσίες της στα χρόνια του ψυχρού πολέμου χρησιμοποιήσαν ως κατασκόπους εναντίον της τότε Σοβιετικής Ένωσης 1.000 και πλέον Γερμανούς ναζιστές γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εγκληματίες πολέμου.
  • Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε απόψε ότι ζήτησε να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις ταραχές στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την ισραηλινή «επιθετικότητα» στην Πλατεία των Τεμενών. Οι ΗΠΑ επικρίνουν το Ισραήλ για την απόφαση να κατασκευάσει 1.000 κατοικίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Νέες κατευθυντήριες γραμμές ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), μετά τις επικρίσεις που δέχθηκαν αμερικανικές Πολιτείες για περιοριστικά μέτρα σε ταξιδιώτες από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό του Έμπολα. Το CDC προτείνει εθελοντική απομόνωση για άτομα «υψηλού κινδύνου», αλλά τονίζει ότι για τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας που επιστρέφουν από τη Δυτική Αφρική απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση και όχι απομόνωση.
  • Ο Καναδάς είναι αντιμέτωπος με μία «σοβαρή» απειλή, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας, καταθέτοντας σε επιτροπή του Κοινοβουλίου μετά την αιματηρή επίθεση από εξτρεμιστή ισλαμιστή στο Μνημείο των Πεσόντων και στο Κοινοβούλιο της χώρας. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι περισσότεροι εξτρεμιστές, τους οποίους παρακολουθεί η χώρα, είναι καναδοί πολίτες.
  • Ο υποψήφιος της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές στην Ουρουγουάη, ο Ταμπαρέ Βάσκες, κέρδισε το 47,8% των ψήφων στον πρώτο γύρο που διεξήχθη την Κυριακή, ενώ ο αντίπαλός του της κεντροδεξιάς Λουίς Λακάγιε Που το 31,1%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Οικονομία

  • Σχέδια για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος ανακοίνωσαν Γαλλία και Ιταλία, υποκύπτοντας στις πιέσεις των Βρυξελλών για τους προϋπολογισμούς του 2015. Συγκεκριμένα, το Παρίσι ανακοίνωσε μέτρα για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος κατά 3,6 δισ. ευρώ, ενώ η Ρώμη υποσχέθηκε μείωση του ελλείμματος κατά 4,5 δισ. ευρώ.
  • Να διατηρήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τις μετοχές του στις τράπεζες ώς το 2017 και να εκδοθούν μετοχές, που αντιστοιχούν στην αναβαλλόμενη φορολογία, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανεπίσημο σημείωμα με το οποίο σχολιάζει τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών. Επισημαίνει ακόμη ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, γεγονός που τονίζουν και τα άλλα κόμματα υπενθυμίζοντας ότι οι τράπεζες «θωρακίστηκαν» με λεφτά του ελληνικού λαού.
  • Άμεση ανάκληση του διορισμού του επιτρόπου Συντάξεων Π.Ράτκλιφ του ΔΝΤ, ζητά ο Αλ.Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, αφού έχει ως αποκλειστικό καθήκον την παρακολούθηση της μείωσης των συντάξεων. Όπως αποκαλύπτει ο Ράτκλιφ προωθεί την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Διοικητών των Ταμείων, εν όψει της προετοιμασίας για τη μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων από 1-1-2015.

Αθλητισμός

  • Ο Τσάρλι Οστιν επέστρεψε στα γκολ και η ΚΠΡ «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο πρώτος σκόρερ των «Ρέιντζερς» την περσινή σεζόν, διαμόρφωσε το 2-0 εναντίον της Αστον Βίλα, χαρίζοντας στην ομάδα του μια πολύ σημαντική νίκη.
  • Έξι εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, ο Γιώργος Τζαβέλλας μπήκε τη Δευτέρα στο πρόγραμμα της ομάδας αρχίζοντας αντίστροφα το χρόνο για την μέρα της επιστροφής του και στην ενδεκάδα. Ο διεθνής αμυντικός είχε υποστεί βαριά θλάση στους προσαγωγούς στο παιχνίδι που έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τούμπα και η εκτίμηση του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ έκανε λόγο για επιστροφή σε ενάμιση μήνα.
  • Η Αίγυπτος απέσυρε τη διαθεσιμότητα που αρχικά είχε δηλώσει προκειμένου να φιλοξενήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2015, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Έμπολα. Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Καλέντ Αμπντέλ Αζίζ, όπως αναφέρουν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου