Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αναγνώρισε το Παλαιστινιακό Κράτος η Σουηδία

ΙΣΡΑΗΛ: ΑΤΥΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

Αναγνώρισε το Παλαιστινιακό Κράτος η Σουηδία
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2014
Η πρώτη δυτική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει το Κράτος της Παλαιστίνης έγινε η Σουηδία, μετά την ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών για την υπογραφή σχετικού διατάγματος.

«Θαρραλέα και ιστορική» χαρακτήρισε την απόφαση της Σουηδίας ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καλώντας ταυτόχρονα όσες χώρες δεν το έχουν κάνει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.
Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, 112 χώρες έχουν αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης.
Σύμφωνα ωστόσο με την Παλαιστινιακή Αρχή, οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης είναι 134, μεταξύ των οποίων επτά μέλη της ΕΕ --τα οποία το είχαν αναγνωρίσει πριν ενταχθούν στην ΕΕ: η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Μάλτα και η Κύπρος.
Κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεών του στις αρχές Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν είχε ανακοινώσει πως η Σουηδία θα ανανγωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης, κάτι που είχαν χαιρετίσει οι παλαιστινιακές αρχές, αλλά είχαν επικρίνει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Ισραήλ: «Ατυχής» απόφαση 
Η απόφαση της Σουηδίας προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε σήμερα «ατυχή» την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Σουηδία.
«Είναι μια ατυχής απόφαση, η οποία ενισχύει τα εξτρεμιστικά στοιχεία και την απορριπτική πολιτική των Παλαιστινίων», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, προσθέτοντας πως προκαλεί «μεγάλη ζημιά και ουδεμία ωφέλεια έχει».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου