Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η Αγκυρα θέλει να στήσει πλατφόρμα εξόρυξης εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Πλατφόρμα για εξόρυξη υδρογονανθράκων θέλει να στήσει η Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Ενώ το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Μπαρμπαρός περιπολεί στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου πραγματοποιώντας σεισμικές έρευνες και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο η τουρκική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον δύο εταιρείες για να στήσουν πλατφόρμα, οι οποίες πάντως απάντησαν αρνητικά.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας«Φιλελεύθερος», μετά την άρνηση των δύο αυτών εταιρειών η Αγκυρα προχωρά στην αγορά της δικής της πλατφόρμας η οποία στοιχίζει από 100 έως 150 εκατ. ευρώ από το Αζερμπαΐτζάν.
Ήδη τούρκοι αξιωματούχοι έχουν έρθει σε επαφή με την κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν «Socar». Η νέα προκλητική αυτή στάση της Τουρκίας έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κινήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Η Αγκυρα φαίνεται ότι αγνοεί απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στους σχεδιασμούς της.
Διπλωματικές πηγές στην Λευκωσία ανέφεραν ότι εάν η Τουρκία προχωρήσει στην ενοικίαση η αγορά πλατφόρμα και την μεταφέρει νοτίως του νησιού εντός των κυπριακών τεμαχίων τότε ασφαλώς και δεν θα γίνεται πλέον λόγος για εισβολή αλλά κατάληψη και κατοχή της θαλάσσιας περιοχής της Κύπρου.
Πηγή― ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου