Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2013

  • Σε καταδίκη της επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη προχώρησαν ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζητώντας συγχρόνως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ καταδίκασαν επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής Γ.Σγουρός και το ΠΑΣΟΚ. Για «φασιστική επίθεση» και «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών» κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ηγεσία της οποίας δέχθηκε τα «βέλη» του δημάρχου Αθηναίων.
  • Νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την παράταση της κράτησης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά, πέρν του νόμιμου ορίου προφυλάκισής του, διοργανώνονται για σήμερα, Δευτέρα. Συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Εφετείο και στις 19:30 στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
  • Κλειστοί οι δήμοι σήμερα, Δευτέρα, με εξαίρεση τις κοινωνικο - προνοιακές δομές, όπως αποφάσισε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή για το θέμα της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας. Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ. Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη θα έχουν οι δήμαρχοι τη Δευτέρα. Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΟΕ-ΟΤΑ και Κυρ.Μητσοτάκη.
  • Το sansimera.gr, Το Βήμα και Τα Νέα ανοίγουν σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο πριν από τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το δημόσιο διάλογο για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, μια συζήτηση με σκοπό την αποτίμηση της πορείας του θεσμού, των πεπραγμένων των τοπικών αρχόντων, αλλά και τον ρόλο του στην εποχή της κρίσης.
  • Επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το βράδυ της Κυριακής. Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι στοχοποιήθηκε από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τη «φασιστική επίθεση» καταδικάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και κάνει λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών».

Κόσμος

  • Η αστυνομία και ο στρατός προσπάθησαν να διαλύσουν δια της βίας τα ξημερώματα της Δευτέρας συγκέντρωση υποστηρικτών του αποπεμφθέντος από τον στρατό Μοχάμεντ Μόρσι έξω από την έδρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αναφέρουν πως στην επέμβαση σκοτώθηκαν 34 άτομα.
  • Με την πολιτική αναστάτωση μετά την καθαίρεση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό να μην έχει κοπάσει καθόλου και την κοινωνική αναταραχή να παραμένει σε εκρηκτικά, επικίνδυνα για τη χώρα επίπεδα, οι ισλαμιστές και οι (τέως) αντιπολιτευόμενοι κάλεσαν τους οπαδούς τους να κατέβουν σε νέες διαδηλώσεις την Κυριακή. Σε αναζήτηση πρωθυπουργού καθώς η υποψηφιότητα του Ελ Μπαραντέι έχει ναυαγήσει λόγω ξαφνικών διαφωνιών από τους ισλαμιστές.
  • Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας εξασφάλιζε παράνομα χρηματοδότηση παίρνοντας μίζες επί τουλάχιστον 20 χρόνια, παραδέχθηκε ο πρώην ταμίας του Λουίς Μπάρθενας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Mundo. Το κόμμα, κατά τον Μπάρθενας, έπαιρνε μίζες από μεγιστάνες των κατασκευών σε αντάλλαγμα για κρατικές συμβάσεις στις επαρχίες όπου κυβερνούσε.
  • Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κουέλιου εξασφάλισε μεν την επιβίωση της κυβέρνησής του, χάρη σε συμφωνία με τον ελάσσονα κυβερνητικό του εταίρο, αλλά αυτή υπόκειται στην έγκριση του προέδρου της χώρας, Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα και ήδη εγείρει αμφιβολίες, παρατείνοντας την πολιτική αστάθεια στη χώρα.
  • Ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις σε βαγόνια της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά προϊόντα αυξήθηκε σε πέντε, ενώ υπάρχουν ακόμη περίπου 40 αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία, εν μέσω φόβων ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος. Φωτορεπορτάζ...

Οικονομία

  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδέχεται να αναθεωρήσει και πάλι προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη εξαιτίας της κατάστασης στις αναδυόμενες χώρες, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο. Η προβλέψη του Ταμείου για το 2013 είναι ανάπτυξη 3,3%, έναντι 3,5%, που είχε εκτιμήσει στις αρχές του έτους.
  • Η απόφαση για το επίπεδο του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ φέρεται να προκάλεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα στο γερμανικό Τύπο, έντονη διαφωνία στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της: Οικονομολόγος του συμβουλίου πρότεινε περαιτέρω μείωσή τους από τα ήδη ιστορικά τους χαμηλά, πρόταση με την οποία φαίνεται να συμφωνεί ο Μάριο Ντράγκι, αλλά επτά μέλη «κυρίως από το Βορρά» έβαλαν μπλόκο.
  • Στις Βρυξέλλες -όπως όλα δείχνουν- θα γραφεί ο επίλογος της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές για την καταβολή της επόμενης δόσης. Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη του Γ.Στουρνάρα με την τρόικα με τον υπουργό να δηλώνει αισιόδοξος ότι όλα θα κλείσουν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε θα ξεκινήσει το Eurogroup. Πού υπάρχει συμφωνία και ποιες οι εκκρεμότητες.

Αθλητισμός

  • Η παραμονή του Ραφίκ Τζιμπού στον Ολυμπιακό μοιάζει πλέον απίθανη. Ο Αλγερινός άσος δεν έδωσε το παρών στην πρώτη της ομάδας και σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα βρίσκεται στην Προύσα για να δει τις εγκαταστάσεις της Μπούρσασπορ, να μιλήσει με τους ανθρώπους της διοίκησης και να κλείσει την μεταγραφή του!
  • Στην Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο του Πράβετς, βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής η αποστολή του Αρη, όπου θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και θα δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια της νέας σεζόν. Η αποστολή των παικτών και συνοδών της ομάδας έφθασε μετά από επτάωρο ταξίδι και το απόγευμα έκανε και την πρώτη προπόνηση.
  • Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Ανζί, για την οποία ο αγώνας ήταν πρόβα τζεναράλε εν όψει του ρωσικού πρωταθλήματος. Εν τω μεταξύ το νέο μεταγραφικό απόκτημα του δικέφαλου, ο Ισπανός Λούκας Πέρεθ, έφτασε το βράδυ της Κυριακής στην Αυστρία και ενσωματώθηκε στην υπόλοιπη αποστολή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου