Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία στο Κυβερνείο της Μασσαχουσέττης στη Βοστώνη, ΗΠΑ

Σάββατο, 21 Απριλίου, 2012
Όρθιος ο κόσμος χειροκροτούσε τον 4 φορές Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα. Εξ ίσου δυνατά ήταν τα χειροκροτήματα για την oμιλία που έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεμιστοκλής Καρατζάς


Οι Εύζωνες της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και ο Πύρρος Δήμας στην ομιλία του στη Βουλή της Μασσαχουσέτης.   

Μπροστά σε περίπου 150-160 άτομα έγινε η εκδήλωση στο Κυβερνείο της Μασσαχουσέττης για την 25η Μαρτίου 1821 η οποία γίνεται σαν κομμάτι των εορταστικών εκδηλώσεων που άρχισαν χθες με την ανωτέρω εκδήλωση και θα συνεχιστεί σήμερα με τον επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Revere on the Park (πρώην 57) 200 Stuart Street, Boston, ΜΑ και αύριο με την παρέλαση στην λεωφόρο Bοylston από το ύψος της Massachusetts Avenue, μπροστά στον ουρανοξύστη Prudential, προς την Charles Street και από εκεί καιρού θέλοντος στο κεντρικό πάρκο της Βοστώνης, γνωστό σαν Boston Common.
Η εκδήλωση στο Κυβερνείο άρχισε με δεξίωση που έγινε σε αίθουσα δίπλα από την αίθουσα της Βουλής της κοινοπολιτείας της οποίας βουλής αρκετοί ηγέτες της εποχής του 1821 είχαν πρωτοστατήσει για βοήθεια προς την Ελλάδα με προεξέχοντες τον Adams και Webster αλλά και με τη βοήθεια της ακαδημαϊκής κοινότητας του Harvard University.
Μετά την δεξίωση που ήταν προσφορά ομογενή της Βοστώνης ο κόσμος εισήλθε στην αίθουσα της Βουλής όπου ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της μειοψηφίας της Γερουσίας Bruce Tarr (R) ήταν ο υπεύθυνος της ημέρας. Μαζί του συνδιοργανωτής ήταν ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής Spiliotis (D). Παρόντες ήσαν και άλλοι Φιλέλληνες Γερουσιαστές και Βουλευτές της Μασσαχουσέττης ενώ δεκάδες άλλοι συνυπογράψανε για να γίνει η 20η Απριλίου 2012 “ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”.
Η χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και μετά τραγούδησαν τους Εθνικούς Ύμνους της Αμερικής και της Ελλάδας. Στη συνέχεια ο Γερουσιαστής κ. Μπρους Τάρρ (η μητέρα του είναι Ελληνίδα) παρουσίασε το ιστορικό της απελευθέρωσης της Ελλάδας και συνέδεσε την ιστορία με το σήμερα. Ακολούθησε η ομιλία του βουλευτή Θεόδωρου Σπηλιώτη και προσευχή από τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο.
Ακολούθησε η ομιλία του Γενικού Προξένου κ. Φωτόπουλου και ακολούθησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καρατζάς ο οποίος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε σε ένα ιστορικό ντοκουμέντο με τον Στρατηγό Μακρυγιάννη και το εάν πουλιέται η Ελλάδα τότε ή σήμερα. Η αίθουσα της Βουλής ήταν προσηλωμένη στο λόγο του Προέδρου της Ομοσπονδίας και άκουγαν την ομιλία του Προέδρου χωρίς να χάνουν ούτε μία συλλαβή. Στο τέλος ο κ. Καρατζάς πήρε τα δυνατότερα χειροκροτήματα από το ακροατήριο.
Ακολούθησε ο Μπρους Ταρρ διαβάζοντας μερικά κομμάτια της βιογραφίας του Πύρρου Δήμα και ακολούθησε ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, το τιμώμενο πρόσωπο ων φετινών εορταστικών εκδηλώσεων της Ομογένειας της Βοστώνης.
Με μιας ο κόσμος σηκώθηκε, “υποκλίθηκε” μπροστά στον Μεγάλο Ολυμπιονίκη και χειροκρότησε για αρκετή ώρα το “λιοντάρι της Χειμάρρας”. Ο Δήμας χαιρέτησε στα Ελληνικά αλλά όπως επέβαλε το πρωτόκολλο έκανε την ομιλία του στα Αγγλικά. Μίλησε για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση ο Πύρρος Δήμας, είπε ο Ελληνικός Λαός και πάλι θα βγει από την οικονομική δυσκολία φτάνει να έχουμε Ομόνοια. Τελειώνοντας την ομιλία του ο Πύρρος Δήμας είπε στα Ελληνικά “να σηκώσουμε την Ελλάδα πιό ψηλά). Περιττό να σας πω ότι η αίθουσα της Βουλής γέμισε επευφημίες ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.
Στο τέλος σειρά είχαν οι νεότεροι όπου ο Θωμάς Νακόπουλος, μαθητής της 6ης τάξεως του Ελληνομαθή-Αμερικάνικου Ημερήσιου διάβασε την Έκθεση που είχε γράψει (μεταξύ εκατοντάδων άλλων μαθητών) και βγήκε πρώτος για την εργασία του (βλέπε βίντεο) για Ελληνική επανάσταση, ακολούθησε ο επίσης μαθητής του ίδιου Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου του Lowell Massachusetts Σπύρος Σταθάς ο οποίος απήγγειλε ένα ποίημα αρκετών στροφών για την Ελληνική Επανάσταση. Φυσικό είναι ότι οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο.  
Να σημειώσουμε ότι ο μαθητής Γιάννης Κεχριώτης του απογευματινού Σχολείου της κοινότητας του Άρλινγκτον διάβασε μία πολύ ωραία έκθεση στο Προξενείο.  

Κάπου στη μέση της εκδήλωσης διαβάστηκε το πρωτόκολλο που έστειλε ο Κυβερνήτης κ. Ντουβάλ Πατρικ ο οποίος για άλλη μία φορά δεν παρευρέθηκε ούτε και έστειλε κάποιον αξιωματούχο της Κυβέρνησής του να τον αντικαταστήσει! Το πρωτόκολλο εδόθη στον Μητροπολίτη και τον Γενικό Πρόξενο!   Μετά το κυβερνείο ακολούθησε δεξίωση στο Ελληνικό Προξενείο που είναι στον ίδιο δρόμο.  Η δεξίωση ήταν προσφορά του ομογενή Χάρη Κατή.

Στους παρευρισκομένους διεκρίναμε μεταξύ των άλλων και τους: Πάνο Σπηλιάκο (Πρώην Ύπατο Πρόεδρο της Παμακεδονικής Ομοσπονδίας) με την σύζυγό του, το κ. Δημήτριο Τσούμπανο και κ. Ιωάννη Νικολάου Πρώην Προέδρους της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, κ. Βασίλη Καυκά, κ. Ελισάβετ Παπασλή και κ. Ελένη Βιδάλη επίσης πρώην Προέδρους της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Τον επικεφαλής και τεχνικό της ιστοσελίδας μας κ. Νικόλαο Καυκά, τον Νίκο Τσιώτο. Την σύζυγο του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Μαρία Καρατζά. Τους κ.κ. Ανδρέα Καρπούζη, Γιώργο Ιακώβου, κ. Χάρη Κατή με την σύζυγό του, κ. Μιχάλη Γιαννούλη, κ. Ιωάννη Νακόπουλο με την σύζυγό του Αιμιλία, κ. Γεωργία Κοτσιρώνη, κ. Θεόδωρο Καλμούκο από τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, κ. Αθανάσιο Γαλάνη, κ. Δημήτριο Ματθαίο. Τις κυρίες κ. Νίκη Καλαβάντη και Τίνα Πάππας, μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης. Την κ. Κατερίνα Παπαδοπούλου, την πρεσβυτέρα Δράγα και άλλους.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ήσαν εκτός από τον Πρόεδρο κ. Καρατζά και οι: Νικόλαος Δαλαμάνγκας Α' Αντιπρόεδρος, Δρ. Γεώργιος Κολτ Β' Αντιπρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, Νικόλαος Μπόκολος, Ελευθερία Παπασλή, Δημήτριος Μπίτσικας. Δεν παρευρέθησαν οι άλλοι οκτώ από το 15μελές!  


Φώτος: 1η Οι Εύζωνες και ο Πύρρος Δήμας, 2η Πανοραμική φωτογραφία με τον Πύρρο Δήμα στο βήμα της Βουλής, 3η Μαθητές και Μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικανικού Σχολείου με τον Πύρρο Δήμα, 5η από αριστερά ο βουλευτής Τεντ Σπηλιώτης, ο Γερουσιαστής Μπρους Ταρρ, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ο Γενικός Πρόξενος Ηλίας Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΑΣΝΑ και ο Πυρρος Δήμας, ψηλά στο μπαλκόνι η χωροδία του Ελληνικού Κολεγίου & Θεολογικής Σχολής, 6η ο μαθητής Γιάννης Κεχριώτης διαβάζει την έκθεσή του που ήταν για την Επανάσταση του 1821.  7η Ο Γερουσιαστής Μπρους Ταρρ με τον Βασίλη Καυκά.


Photos by Nik Kafkas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου