Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στη δημοσιότητα η εντολή Ομπάμα για τη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Δευτέρα, 30 Απριλίου, 2012
Στη δημοσιότητα η εντολή Ομπάμα για τη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν«Πηγαίνετε και πιάστε τον» ανέφερε το έγγραφο της 29ης Απριλίου 2011
O πρόεδρος Ομπάμα συζητά με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μία ημέρα πριν από τη στρατιωτική επιχείρηση στην κατοικία όπου κρυβόταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν, στο Πακιστάν

«Πηγαίνετε και πιάστε τον Μπιν Λάντεν». Αυτή ήταν η εντολή που έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στους αμερικανούς στρατιώτες.
Η εντολή αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Time», λίγες ημέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν.
Σε ένα περιεκτικό έγγραφο με ημερομηνία 29 Απριλίου 2011 το οποίο έγραψε και υπέγραψε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, αναφέρεται: «Η οδηγία είναι να πάτε (μέσα στο κτίριο) και να συλλάβετε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και εάν δεν είναι εκεί, να βγείτε έξω».
Ο Λ.Πανέτα ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την οδηγία του αμερικανού προέδρου από τον σύμβουλο για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τομ Ντονιλόν.

«Η απόφαση είναι να προχωρήσουμε με την επίθεση» αναφέρει το έγγραφο.
Ο Λίον Πανέτα συνεχίζει ότι η έγκριση βασίζεται στο προφίλ επικινδυνότητας που παρουσιάστηκε στον αμερικανό πρόεδρο και ότι οποιοιδήποτε άλλοι κίνδυνοι υπάρξουν θα χρειαστούν νέα έγκριση του Μπαράκ Ομπάμα.
Ήδη ο αμερικανός πρόεδρος είχε επιλέξει το πιο επικίνδυνο σενάριο: μια μυστική επίθεση με ελικόπτερο από τις αμερικανικές δυνάμεις σε συγκρότημα στο Πακιστάν, όπου θεωρείτο ότι κρυβόταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου, στη διάρκεια της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου