Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Απριλίου, 2012

  • Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην A’ Αθήνας και υπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, και ο υποψήφιος της ΝΔ στην Αττική και υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ντιμπέιτ 
  • Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, στον οποίο επικράτησε ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Πρέπει να αλλάξουμε τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς» τόνισε. Ευχές για νίκη έστειλε στον Ολάντ και ο Γιώργος Παπανδρέου.
  • Σε διπλό μέτωπο επιτέθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τα Ιωάννινα την Κυριακή. Με αφορμή την παρουσίαση του «Ζάππειο ΙΙΙ», ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ανεφάρμοστες εξαγγελίες» και «εμπόριο ψευδαισθήσεων», ενώ σημείωσε ότι κάθε παρουσίαση στο Ζάππειο ανατρέπει την προηγούμενη. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι» την αντιπαράθεση μαζί του σε ντιμπέιτ. «Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε την απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
  • Δεκάδες οικογένειες, καθώς και επιχειρηματίες, καλούνται να εγκαταλείψουν σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην κάτω πλευρά της πλατείας Αμερικής, στο οικοδομικό τετράγωνο που βρισκόταν ο ιστορικός κινηματογράφος Άττικα. Η αιτία είναι ότι μια τάφρος που ανοίχτηκε με στόχο να ανεγερθεί πολυκατάστημα, έχει παραμείνει ανοιχτή και η πολεοδομία επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας των κτιρίων και καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους.
  • Έξι βουλευτές που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα ψηφοδέλτια της Κοινωνικής Συμφωνίας, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών της σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη είναι υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθήνας και στη Λάρισα, ενώ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης κατεβαίνει στην Α' Θεσσαλονίκης.

Κόσμος

  • Το σκηνικό μιας αμφίρροπης προεδρικής μονομαχίας μεταξύ του Φρανσουά Ολάντ και του Νικολά Σαρκοζί συνθέτει το αποτέλεσμα της καταμέτρησης σχεδόν του 80% των ψήφων από τον πρώτο γύρο των προεδρκών εκλογών στη Γαλλία. Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος προηγείται με 28% και ακολουθεί ο απερχόμενος πρόεδρος με 26,9%, όμως την έκπληξη των εκλογών κάνει η Μαρίν Λεπέν που εξοστρακίζει τον Ζακ-Λυκ Μελανσόν και έρχεται στην τρίτη θέση με 19%, ποσοστό ρεκόρ για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο που μπορεί να καθορίσει την έκβαση της 6ης Μαΐου. Υψηλή η προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες, ξεπερνά το 80%.
  • Θέση μάχης για το δεύτερο γύρο έλαβε ήδη μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, έχοντας συγκεντρώσει (στο 80% των ψήφων) περίπου 27% έναντι 28% του υποψηφίου των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ. «Ανατρέψαμε τις προβλέψεις» είπε και απέδωσε τα αποτελέσματα στην «ψήφο της κρίσης». Ποντάροντας στην ηγετική φυσιογνωμία του, τόνισε ότι πλέον τίθεται ζήτημα για το ποιος θα ηγηθεί της Γαλλίας για τα επόμενα πέντε χρονια και ζήτησε τη διεξαγωγή τριών ντιμπέιτ με τον Ολάντ. Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών απάντησε ότι θα διεξαχθεί μία τηλεμαχία, όπως έχει συμφωνηθεί.
  • Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν ζήτησε από τους οπαδούς του να δραστηριοποιηθούν για να ηττηθεί ο Σαρκοζί στο δεύτερο Γύρο και να καταρρεύσει ο άξονας «Μερκοζί».
  • «Το ύψιστο καθήκον μου, και γνωρίζω ότι με παρακολουθούν και πέραν των συνόρων, είναι να επαναφέρω την Ευρώπη στο δρόμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ ενώπιον υποστηρικτών του μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Στρέφοντας πλέον το βλέμμα στη «μητέρα των μαχών» της 6ης Μαΐου απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί, ο Ολάντ τόνισε ότι είναι ο υποψήφιος «όλων των δυνάμεων που θέλουν να γυρίσουν τη σελίδα», και δήλωσε ανήσυχος για την ισχυρή παρουσία της ακροδεξιάς.
  • «Αυτός ο πρώτος γύρος σηματοδοτεί την αρχή μιας μαζικής συσπείρωσης των δεξιών πατριωτών. Τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο» δήλωσε σε πανηγυρικό κλίμα η Μαρίν Λεπέν μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στον οποίο το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο συγκέντρωσε ποσοστό-ρεκόρ. «Η ακροδεξιά αποτελεί τώρα τη μοναδική αντιπολίτευση απέναντι στην Αριστερά» είπε, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν στις 6 Μαΐου ούτε Ολάντ, ούτε Σαρκοζί.

Οικονομία

  • Είναι σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κεφαλαιακής θωράκισης ώστε οι τράπεζες να μπορούν να ανταποκριθούν στον αναπτυξιακό τους ρόλο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έπειτα από συνάντηση που είχε σε «θετικό κλίμα» με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Η μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα είναι παρά πολύ μεγάλη αλλά απαραίτητη ώστε να ανακτήσει η Ελλάδα την ανταγωνιστικότητα της, υποστηρίζει σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.
  • Εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ζητεί η Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων (ΕΤΕπ) στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις. H αρχή έγινε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ΕΤΕπ με τη ΔEH για την υπογραφή δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΤΕπ έχει διαμηνύσει στο υπουργείο Oικονομικών πως το σύνολο των νέων συμβάσεων για δάνεια προς τις ελληνικές επιχειρήσεις θα συμπεριλαμβάνουν «ρήτρα δραχμής» καθώς επίσης και ότι θα διέπονται από το αγγλικό Δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου