Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία

Σάββατο, 28 Απριλίου, 2012

Εδώ και πολύ καιρό είχαμε προβλέψει αυτά που συμβαίνουν και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα έπονται. Πριν ακόμα σχηματιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, ήμασταν σχεδόν οι μόνοι που είχαμε μιλήσει για σχέδιο αποσταθεροποίησης το οποίο στόχευε στην ακυβερνησία και σε δημιουργία συνθηκών που θα οδηγούσαν σε χαοτικές καταστάσεις. Δυστυχώς οι ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στα σημάδια που φαίνονταν στον ορίζοντα. Και σήμερα καλούνται να πληρώσουν, και μαζί τους η Δημοκρατία και η Ελλάδα, την απρονοησία τους που οφείλεται στις απαρχαιωμένες δομές και αντιλήψεις τους.

Η σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου, πρωτοφανής και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι μηνύσεις εναντίον του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και του αναπληρωτή του, και οι φήμες ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συλληφθούν δύο πολιτικοί από το χώρο της κεντροδεξιάς, δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία ότι η χώρα εισέρχεται σε επικίνδυνη τροχιά εκτροχιασμού. Ουδείς πλέον είναι άμοιρος ευθυνών για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το πολιτικό σύστημα, η οποία έχει επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Και οι ευθύνες είναι τεράστιες για όσους εξέθρεψαν τον λαϊκισμό, καθιστώντας τους εξτρεμιστές της Δεξιάς και της Αριστεράς τιμητές της πατρίδας και των λαϊκών συμφερόντων.
Δηλαδή τι άλλο χρειάζεται να συμβεί ώστε να γίνει κατανοητό ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία; Μα είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι η βουλή την επόμενη ημέρα θα καταληφθεί από τους εχθρούς του κοινοβουλευτισμού, οι οποίοι με την πρώτη ευκαιρία θα τη μετατρέψουν σε πεδίο μάχης; Είναι δυνατόν οι φασίστες και οι αριστεριστές, οι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι και οι «αδιάφθοροι» δικαστές, που… θυμήθηκαν το καθήκον τους παραμονές εκλογών, να έχουν κάνει άνω κάτω τη χώρα, και κανείς να μην έχει πάρει μυρωδιά που πάει το πράγμα;
Επιτέλους σταματήστε τους πριν είναι αργά! Η Ελλάδα δεν αντέχει και μαζί της έχουν εξαντληθεί και τα αποθέματα αντοχής των πολιτών. Ο πολιτικός κόσμος χρειάζεται επειγόντως να σταματήσει να αλληλοεξοντώνεται και να στρέψει την προσοχή του στον πραγματικό εχθρό, ο οποίος δεν απειλεί μόνο το πολιτικό σύστημα, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία και κατ επέκταση την ελευθερία. Ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απειλή και να εμποδίσουμε τις δυνάμεις των άκρων να επιβάλουν την ιδεολογία τους, μετατρέποντας την Ελλάδα σ’ ένα απέραντο δικαστήριο, σκορπώντας φόβο και πανικό στη κοινωνία. Η Ελλάδα χρειάζεται ηγέτες και όχι φοβισμένους κομματάρχες.
Πηγή: Statesmen, Χάρης Παυλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου