Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

40 Χρόνια εόρτασε το Χορευτικό Συγκρότημα “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου"


Δευτέρα, 30 Απριλίου, 2012
Προχθές, Σάββατο, 28 Απριλίου, έγινε μία ωραία εκδήλωση στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στη συνοικία της Βοστώνης Roslindale. Το Χορευτικό Συγκρότημα “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου" εόρτασαν τα 40 χρόνια ύπαρξης του.
Ο ιδρυτής και υπεύθυνος του χορευτικού  συγκροτήματος κ.  Γιώργος Παπαδόπουλος άστραφτε από χαρά αφού ο ίδιος εδώ και 40 χρόνια άρχισε τον χορευτικό όμιλο όπου με παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς σε διάφορες εκδηλώσεις προσφέρει έργο.
Το έργο που κάνει ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι πολλαπλό.
α) πρώτα πρώτα με τις παραδοσιακές στολές της Μακεδονίας μας οι χορευτές μεταφέρουν στο κόσμο κομμάτι από τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας σαν θέαμα.
β) Ο κόσμος συμμετέχει με πολλούς τρόπους είτε τραγουδώντας τα τραγούδια, είτε ακούγοντας είτε πιάνονται στο χορό με το χορευτικό και διασκεδάζουν.
γ) Επί 40 χρόνια 1452 αγόρια και κορίτσια συμμετέχουν στο χορευτικό όμιλο Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και από το χορευτικό όμιλο απόκτησαν γνωριμίες και μία φιλία που είναι διαχρονική ενώ από τις γνωριμίες τους μέλη του χορευτικού δέθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Πάνω από τριάντα ζευγάρια, μέλη του χορευτικού, έφτιαξαν οικογένεια!
Και τόσα πολλά που προσέφερε και προσφαίρει ο Γιώργος Παπαδόπουλος με το χορευτικό του που πολλές φορές απαξιόνουμε την προσφορά τους είτε γιατί είμαστε κοντόφθαλμοι και τους θεωρούμε γραφικούς, είτε γιατί δεν ξέρουμε τους κόπους και τα βάσανα που έχει για να γίνει ένα χορευτικό συγκρότημα και να διατηρηθεί για τόσα χρόνια. Και που δεν έχει πάει το χορευτικό συγκρότημα; Παραστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στην Αργεντινή, στην Ελλάδα.


Έκπληξη έκανε στο Γιώργο Παπαδόπουλο ο αδερφός του Κώστας ο οποίος ήρθε από την Φιλαδέλφεια με την σύζυγό του Παναγιώτα και άλλους συγγενείς. Ακόμα παρευρέθησαν ένα χορευτικό συγκρότημα από την Φιλαδέλφεια Pennsylvania και το χορευτικό των Χρυσοχωραφιτών του Worcester, Massachusetts.
Έκτακτη εμφάνιση παίζοντας κανονάκι και τραγούδησε ο καθηγητής μουσικής Μάνος Κοτσαγγελίδης ο οποίος έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και τραγουδιστές όπως το Λευτέρη Παπαδόπουλο και την αείμνηστη Δόμνα Σαμίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ των άλλων και οι: κ. Θεμιστοκλής Καρατζάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Ηλίας Φωτόπουλος, η κυβερνήτης της Παμακεδονικής κ. Μιτκόνη, οι πρώην ύπατοι Πρόεδροι της Παμακεδονικής, Θανάσης Βουλγαρόπουλος, Νίνα Γκατζούλη, Πάνος Σπηλιάκος και πολλοί άλλοι.
Όπως προ-είπα, 1452 αγόρια και κορίτσια έχουν συμμετάσχει στο χορευτικό του Γιώργου Παπαδόπουλου αρκετοί από τους οποίους ήταν φοιτητές και φοιτήτριες στα πανεπιστήμια της Βοστώνης και σήμερα είναι επιστήμονες στην Αμερική, την Ελλάδα, την Κύπρο και αλλού, μέχρι και την Ιαπωνία.
Αλλά το χορευτικό “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου” δεν είναι μόνο υπόθεση του Γιώργου Παπαδόπουλου αφού στήριγμα μεγάλο όλα αυτά τα χρόνια είναι η σύζυγός του Ρούλα με καταγωγή από την Κρήτη όπου όχι μόνο συμπαραστέκεται στο σύζυγό της αλλά ήταν και είναι “Μητέρα” όλων των αγοριών και κοριτσιών που συμμετέχουν στο χορευτικό όμιλο.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος μας δήλωσε “ευχαριστώ όλο τον Ελληνισμό για την συμπαράσταση, αφήνω αντικαταστάτες το γυιό μας τον Αντώνη και άλλους. Η σύζυγός μου ήταν στυλοβάτης της προσπάθειας. Από το χορευτικό συγκρότημα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και έκαναν οικογένειες 31 ζευγάρια ενώ ακόμα 2 ζευγάρια θα κάνουν το ίδιο.”
Είναι πολύ συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου “πήγαμε 5 φορές στην Ελλάδα με το χορευτικό και θα πάμε πάλι φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Φλώρινα 13, 14 και 15  Ιουλίου με χορευτικά από όλο τον κόσμο ενώ στις 22 Ιουλίου το χορευτικό μας θα λάβει μέρος σε εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα σε άλλες εκδηλώσεις στην Κοζάνη.  Πριν χρόνια πήγαμε και στην Αργεντινή όπου το χορευτικό μας έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις του εκεί Ελληνισμού”.  Μας είπε ο υπερήφανος Έλληνας από την Κοζάνη της μίας και μοναδικής Μακεδονίας.   Να σημειώσω ότι πριν τρία χρόνια με ενέργειες του υπογράφοντος ο χορευτικός όμιλος "Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου" συμμετείχε σε εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στο Δήμο Μελισσίων, όπου ενθουσίασαν το κοινό περισσότερο από κάθε άλλο χορευτικό συγκρότημα.

Η ιστοσελίδα μας συγχαίρει τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Αντώνη, τη Ρούλα, όλα τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου" του χθες και του σήμερα και τους ευχόμαστε να εορτάσουν άλλα 40 χρόνια με υγεία. Η μουσική, ο χορός είναι μέσο επικοινωνίας, είναι πολιτισμός και μπράβο στους ακούραστους ανθρώπους που δίνουν τους δικούς στους αγώνες, και είναι πάρα πολλοί αυτοί οι αγώνες, για να μεταφέρουν αυτό τον πολιτισμό.
Να σημειώσω ότι τα αγόρια του χορευτικού ομίλου “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου" ήταν η βάση της δημιουργίας του τμήματος των Ευζώνων της Βοστώνης όπου κάθε χρόνο είναι επικεφαλής της παρελάσεως στη Βοστώνη αλλά έχει συμμετάσχει και σε άλλες παρελάσεις του Ελληνισμού στην Αμερική και Καναδά.   Ο Γιώργος Παπαδόπουλος ήταν επί χρόνια υπεύθυνος του τμήματος αυτού με διμοιρίτη τον γυιό του Αντώνη Παπαδόπουλο.

Συγχαρητήρια.
Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Φωτογραφίες από Δημήτρη Ματθαίο
1η Τα μέλη του σημερινού Χορευτικού Ομίλου “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου" με τους επίσημους
2η Βράβευση Γιώργου Παπαδόπουλου
3η Βράβευση Ρούλας & Αντώνη Παπαδόπουλου
4η ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος από τη Φιλαδέλφεια με συγγενείς και φίλους
5η ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος στο χορό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου