Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2012

  • Σχόλιο για την παρέμβαση-στήριξη προς τον Αντώνη Σαμαρά από τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ΜΜΕ της Θεσσαλίας. «Δεν βρήκε μια κουβέντα αυτοκριτικής για ό,τι έγινε μέχρι το 2009» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος. Τι απάντησε στο ερώτημα αν περιμένει μια δήλωση στήριξης από τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Τους ενόχους για την πλήρη απώλεια της ακοής του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που δέχθηκε τον περασμένο Ιούνιο από αστυνομικούς αναζητεί ο 3ος τακτικός ανακριτής που ανέλαβε τη δικογραφία έπειτα από την άσκηση ποινική δίωξης κατά παντός υπευθύνου για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη».
  • Την Πέμπτη, στο λεγόμενο «Ζάππειο IV», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα αναπτύξει το σχέδιο του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια.
  • Σε απεργία πείνας βρίσκονται από τις 6 Απριλίου οι κρατούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς και Γιώργος Καραγιαννίδης, διαμαρτυρόμενοι για την «άδικη ποινική τους μεταχείριση».
  • Στα 20 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα διατεθεί για τις εκλογικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων και των δημόσιων λειτουργών που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται και τα οδοιπορικά, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναφέρει ότι το κόστος των εκλογών είναι μειωμένο κατά 45% σε σύγκριση με τις κάλπες του 2009.

Κόσμος

  • Την εικόνα του πανίσχυρου επιχειρηματία του Τύπου ο οποίος κινεί τα νήματα των κυβερνήσεων στο παρασκήνιο προσπάθησε να σβήσει ο Ρούπερτ Μέρντοκ κατά την κατάθεσή του σε επιτροπή που ερευνά τις σχέσεις των Μέσων με την κυβέρνηση. «Ποτέ δεν ζήτησα από πρωθυπουργό τίποτα», τόνισε ενώ υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός και σε κάποια σημεία ειρωνικός για τους Βρετανούς πρωθυπουργούς που γνώρισε...
  • Οι χώρες που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν θα μπορούν να επαναφέρουν τους ελέγχους στα εθνικά τους σύνορα, αλλά μόνο σε περίπτωση απειλής για την ασφάλειά τους και για διάστημα που δεν θα ξεπερνά τις δέκα ημέρες, σύμφωνα με ένα κείμενο που ψηφίστηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την διαπραγμάτευση της αναθεώρησης της συνθήκης Σένγκεν με τα κράτη μέλη. Την Πέμπτη, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών αναμένεται να ακούσουν τις (προεκλογικού κλίματος) εισηγήσεις της Γαλλίας κατά μίας «Ευρώπης σουρωτήρι», όπως είχε πει ο Νικολά Σαρκοζί.
  • Την εκλογή της στο Κοινοβούλιο θα διεκδικήσει η Μαριόν Μερεσάλ-Λεπέν, εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν και ανιψιά της Μαρίν, η οποία θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Η Μαριόν θα είναι υποψήφια σε περιφέρεια του νότου, στην περιοχή της Μασσαλίας, σε έδρα που σκόπευε να διεκδικήσει ο ίδιος ο Ζαν-Μαρι Λεπέν αλλά αποσύρθηκε.
  • Παρά τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός και εγκατάσταση παρατηρητών που θα επιβλέψουν μία εκεχειρία που εξαρχής ήταν μόνο στα χαρτιά, η εμφύλια αιματοχυσία στη Συρία συνεχίζεται. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι περισσότεροι στη Χάμα όπου ο στρατός βομβάρδισε συνοικίες της πόλης. «Το καθεστώς της Δαμασκού δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα ακόμα και για στρατιωτική επέμβαση.
  • Ο Μπράντλι Μάνινγκ, ο Αμερικανός στρατιώτης που κατηγορείται για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων τηλεγραφημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Wikileaks, θα δικαστεί από το στρατοδικείο στις 21 Σεπτεμβρίου. Συνολικά αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες που σχετίζονται με το κατέβασμα αρχείων που αργότερα δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks.

Οικονομία

  • Με άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, με τις αγορές να υποδέχονται θετικά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -ενώ το κλίμα δεν «χάλασαν» ούτε οι εκτιμήσεις της Fed. Πρωταγωνίστρια της ημέρας η Apple, που οδήγησε τον Nasdaq στη μεγαλύτερή ενίσχυσή του από τις αρχές του χρόνου.
  • Την έντονη αντίδραση ευρωπαϊκών κυβερνήσεων προκάλεσε η πρόταση της Κομισιόν για αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ κατά 6,8% το 2013, σε μία περίοδο που οι Βρυξέλλες πρωτοστατούν στις εκκλήσεις για λιτότητα και περικοπές δαπανών στους εθνικούς προϋπολογισμούς. «Αδύνατο, αδικαιολόγητο και απαράδεκτο» απαντούν Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, «τα χρήματα δεν πηγαίνουν στις Βρυξέλλες, αλλά στα κράτη μέλη» αντιτείνει ο Μπαρόζο, που έτυχε της στήριξης και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Η ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Fed, εξέφρασε σήμερα μεγαλύτερη αισιοδοξία για τα φετινά θεμελιώδη οικονομικά αποτελέσματα της ομοσπονδιακής οικονομίας, σε σύγκριση με προγενέστερη εκτίμησή της, με τον επικεφαλή της Μπεν Μπερνάνκι να αναφέρει πως προσβλέπει «σε σταδιακή επιτάχυνση της αμερικανικής ανάκαμψης».

Αθλητισμός

  • Έπειτα από έναν δραματικό ημιτελικό που πήγε στην παράταση (2-1), η Μπάγερν ήταν αυτή που προκρίθηκε στον τελικό του Μονάχου, κερδίζοντας τελικά στα πέναλτι τη Ρεάλ με 3-1! Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους Ισπανούς, αφού στα πρώτα 15 λεπτά νικούσαν 2-0. Η Μπάγερν όμως, βρήκε το σθένος και αφού αρχικά μείωσε σε 2-1 στο 28', οδήγησε το ματς στην παράταση και τελικά στα πέναλτι. Εκεί, μοιραίοι για του Μαδριλένους ήταν οι Ρονάλντο, Κακά και Ράμος (η μπάλα ακόμη αγνοείται), ενώ από τους Βαυαρούς ο Νόιερ έκανε τις δύο πρώτες κρίσιμες αποκρούσεις κρατώντας το 2-0 υπέρ της ομάδας του. Η Μπάγερν λοιπόν θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον τελικό του Champions League στις 19 Μαΐου στο Μονάχο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου