Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νέο τούρκικο σήριαλ με Έλληνες ηθοποιούς στη Λέσβο

Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2012
Ένα καινούριο τουρκικό σήριαλ με τίτλο «Δύο όχθες ένας Ισμαήλ» γυρίζεται αυτό το διάστημα στη Λέσβο.
Σύμφωνα με το σενάριο, η θάλασσα ξεβράζει τον Τούρκο ψαρά Ισμαήλ, όταν ναυαγεί μεσοπέλαγα των δύο ακτών, στο Αϊβαλί και τη Λέσβο. Ο Τούρκος ψαράς (ο ηθοποιός Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ, γνωστός από τον ρόλο του μπακλαβατζή πατέρα στο άλλο διάσημο σήριαλ «Τα σύνορα της αγάπης») ερωτεύεται τη ζωντοχήρα Καλλιόπη (Ελένη Φιλίνη). Από τότε, έγγαμος ων στο Αϊβαλί, ζει μια διπλή ζωή στις δύο άκρες του Αιγαίου.
Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν χθες, Δευτέρα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και το Σαββατοκύριακο στο λιμανάκι της Παναγιούδας και συγκέντρωσε πολλές δεκάδες ανθρώπων, που βρέθηκαν στις περιοχές των γυρισμάτων, για να δουν από κοντά τους Έλληνες και Τούρκους πρωταγωνιστές. Τα πρώτα επεισόδια της σειράς θα αρχίσουν να προβάλλονται στην Τουρκία στις 7 Μαΐου.
Η επίσημη παρουσίαση του σίριαλ πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Λέσβου που στηρίζει την παραγωγή για διαφημιστικούς λόγους στην τουριστική αγορά της γειτονικής χώρας, τον εκπρόσωπο της παραγωγού εταιρείας «Adam Film» και Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς, όπως Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ και η Ελένη Φιλίνη, η Καίτη Παπανίκα που υποδύεται τη μητέρα της Καλλιόπης, ο Ζαφείρης Κατραμάδος (θείος της Καλλιόπης), η Γεωργία Λιόσση (κόρη της Καλλιόπης και του Ισμαήλ), ο Γιάννης Χατζηγεωργίου, ο Μανόλης Σαρμονής κ.ά.
Καλωσορίζοντας τον κόσμο, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του δήμου Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης, μίλησε για τη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ παραγωγής και δήμου Λέσβου, για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στη Μυτιλήνη, την Παναγιούδα και το Μόλυβο και αναφέρθηκε συνοπτικά στο σίριαλ το οποίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη συμφιλίωση των δύο λαών, που... «ψαρεύουν στην ίδια θάλασσα».
«Όταν ξεκίνησε ως ιδέα αυτό το σίριαλ, σκεφτήκαμε πως θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί όχι μόνο στη μια πλευρά του Αιγαίου, αλλά και στην άλλη» ανέφερε κατά την ομιλία του ο παραγωγός της «Adam Films». «Νομίζω πως η παραγωγή θα ξεκινήσει από μια χειραψία, αλλά θα καταλήξει σε σφιχταγκαλιάσματα και ελπίδα μας είναι ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει διάρκεια».
Εμφανώς συγκινημένοι ήταν οι πρωταγωνιστές Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ, Ελένη Φιλίνη, Ζαφείρης Κατραμάδος και Καίτη Παπανίκα. Η τελευταία δάκρυσε αναφερόμενη στον οικισμό του Μολύβου, αλλά και στη Λέσβο γενικά, ενώ ο Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ μίλησε για το πώς ένα εγχείρημα που ξεκίνησε, ως όνειρο, πριν ενάμιση χρόνο, έφτασε σήμερα να γίνεται πραγματικότητα. Η Ελένη Φιλίνη τόνισε την «εξαιρετική», όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία που υπήρξε στα πρώτα γυρίσματα, ενώ με ιδιαίτερο χιούμορ μίλησε ο Ζαφείρης Κατραμάδος, λέγοντας χαρακτηριστικά για τη ζεστή φιλοξενία που απόλαυσαν όλοι από τον δήμο Λέσβου.
«Απορώ πού βρίσκεται όλη αυτή η γλυκύτητα στο Αιγαίο, με τόσο πολύ αλάτι» είπε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου