Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Με καταθέσεις "φωτιά" συνεχίζεται η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές του 2007

Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2012
Στις 9 Μαΐου αναμένεται να συνεχιστεί η εκδίκαση της πολύκροτη υπόθεσης που αφορά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στο Πλημμελειοδικείο Ηλείας. Σήμερα, στην δικαστικήαίθουσα, κλήθηκαν να καταθέσουν, η μικρή αλλά και η μεγάλη αδερφή του άτυχου δασοπυροσβέστη που έπεσε ηρωικά την ώρα του καθήκοντος Γιάννη Δρακόπουλου.
Κατά τη διάρκεια των δύο καταθέσεων – που κράτησαν για αρκετή ώρα - η μεγάλη αδερφή του ηρωικού δασοπυροσβέστη, Χριστίνα Δρακοπούλου περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο όλα όσα συνέβησαν το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ενώ απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις τόσο της Προέδρου του Δικαστηρίου όσων και των Συνηγόρων Υπεράσπισης σχετικά με τις συνθήκες που επικράτησαν μετά το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς και το κατά πόσο υπήρξε ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού (Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Δήμου Ζαχάρως, Νομαρχίας Ηλείας).
Η Χ. Δρακοπούλου αναφέρθηκε με στοιχεία για τα όσα συνέβησαν επισημαίνοντας ότι ο αδελφός της δεν είχε ενημερωθεί τους αρμοδίους όπως θα έπρεπε για την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης ημέρας. Μάλιστα τόνισε ότι η φωτιά στο σπίτι της Νικολοπούλου ξεκίνησε γύρω στις 2.10 το μεσημέρι και στις 14.40 πολίτης ενημέρωσε την Π.Υ. Πύργου για την φωτιά και αυτή με τη σειρά της το πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρεστένων.
Όπως είπε η πορεία της φωτιάς ήταν προδιαγεγραμμένη και θα έπρεπε να κινηθούν άμεσα τα πυροσβεστικά για την κατάσβεση της ωστόσο η ενημέρωση δεν ήταν έγκαιρη. Η ίδια κατέθεσε ότι συνομίλησε με τον αδελφό της στο κινητό στις 15.00 το μεσημέρι ο οποίος και την ενημέρωσε ότι βρισκόταν στις στροφές της Αρτέμιδας.
Η μικρή αδελφή του θύματος, επέρριψε ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό για έλλειψη συντονισμού και μη έγκαιρη πληροφόρηση του κόσμου και επισήμανε πως εάν υπήρχε έστω και η στοιχειώδης οργάνωση και ο συντονισμός των φορέων, παρά τις άσχημες συνθήκες που επικρατούσαν -ισχυροί άνεμοι- θα είχαν σωθεί όλοι αυτοί που εγκλωβίστηκαν στην μαρτυρική στροφή της Αρτέμιδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη θα κληθούν να καταθέσουν περισσότεροι από 170 μάρτυρες.

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου