Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Θου Πάγκαλος: Δεν προκάλεσα κανένα σκάνδαλο, όπως άλλοι πολιτικοί

Πςςςςςςςςςςς... Θου Πάγκαλε, τι έγινε με τα Ίμια;  Τι έγινε με τον Οτσαλάν;  Τι έγινε με εκείνα τα ακίνητα "της θείας";  Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Ελληνικός λαός ξέρει ποιοι είναι κοπρίτες.

Κυριακή, 29 Απριλίου, 2012
Και όμως λεφτά υπάρχουν στα κόμματα για ενοικιάσεις καραβιών, πούλμαν ακόμα και ταξί για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών. Νικητής στα σημεία στον ιδιότυπο (και αιώνιο) αυτό πόλεμο ανάμεσα στα δύο κόμματα, φαίνεται πως είναι, προς το παρόν η ΝΔ, η μάλλον για να είμαι πιο ακριβής ο υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα κ. Ευ. Μεϊμαράκης. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο πρώην Γραμματέας της ΝΔ κατάφερε να δημιουργήσει έναν ολόκληρο όροφο στη Συγγρού για τους ετεροδημότες, ενώ έκλεισε πλοία και λεωφορεία για τη μεταφορά τους, πληρώνοντας μάλιστα προκαταβολικά. Το ΠαΣοΚ (ελλείψει χρημάτων) προσπαθεί να λύσει το θέμα των ετεροδημοτών εκ των έσω, δηλαδή με «συντρόφους» που διαθέτουν τα λεωφορεία τους, αν και ετοιμάζεται να κλείσει αυτή την εβδομάδα και πλοία και λεωφορεία. Και τα δύο κόμματα ωστόσο απέκλεισαν τη χρησιμοποίηση αεροπλάνων, παρά το γεγονός ότι ομογενείς στην Αμερική, στην Κύπρο και στη Γερμανία τηλεφωνούν κάθε ημέρα στα γραφεία των κομμάτων και ρωτούν: «Θα μας πληρώσετε το εισιτήριο για να έρθουμε να ψηφίσουμε;»
***
Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως, ενώ έκανε 2,5 χρόνια να μιλήσει πολιτικά (πλην μίας λεκτικής αψιμαχίας με πολλά γαλλικά που είχε με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και υποψήφιο του ΛΑΟΣ κ. Ι. Κοραντή), τελευταίως έχει ξεσπαθώσει και όπου βρεθεί κάνει δηλώσεις. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι κκ. Π. Καμμένος και Αλ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη κρυφή συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες: « Εάν υπάρχει συμφωνία γιατί την κρατούν κρυφή; Εάν οι δυο τους τα έχουν βρει, κατά το κοινώς λεγόμενο, γιατί δεν το παραδέχονται, γιατί δεν το λένε ανοιχτά;» διερωτήθηκε σε ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρου Σίνδου.
***
Ο κ. Τσίπρας γίνεται πατέρας για δεύτερη φορά. Περίπου μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές διέρρευσε ότι η σύντροφός του ΠεριστέραΜπέτυ- όπως την αποκαλεί) είναι έγκυος 7 μηνών και περιμένει αγοράκι, δηλαδή έναν ακόμα Τσίπρα junior. Το ζεύγος έχει ακόμα ένα αγοράκι τον Παύλο ο οποίος είναι δύο ετών. Συγκυρία θα πείτε; Και στις προηγούμενες εκλογές η σύντροφός του ήταν έγκυος, μάλλον του φέρνει γούρι.
***
Δεν είναι μόνον ο κ. Κ. Σημίτης που υπεραμύνθηκε της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά και ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος, Μιλώντας σε εκδήλωση των εξαγωγέων, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε και τα λάθη που έγιναν: «Μετά την ένταξη της χώρας στο ευρώ δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει επαρκώς τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της ενιαίας Αγοράς και του κοινού νομίσματος. Η ενιαία αγορά και το κοινό νόμισμα παρά την κρίση έχουν οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου την περίοδο 2000_ 2009, με αύξηση κατά 24% του καθαρού κατά κεφαλήν εισοδήματος», είπε ο Πρωθυπουργός.
***
Μία μάχη χαρακωμάτων δίνει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής. Με ομιλίες και συγκεντρώσεις ο ΥΠΕΚΑ επιχειρεί να συγκεντρώσει ψήφους, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού συχνά ο ίδιος λέει ότι τον έχουν στοχοποιήσει οι πάντες. Σύμμαχός του ωστόσο στη μάχη αυτή είναι ο κ. Θ. Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι θα στηρίξει τον κ. Παπακωνσταντίνου, αφού ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος και το έκανε. Κομματικά του στελέχη και πυρήνες εργάζονται πυρετωδώς προωθώντας την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών. Υπάρχουν όμως και άλλοι που λένε ότι δεν ξέρουν εάν η πλήρης στήριξη του κ. Πάγκαλου θα ωφελήσει τελικά ή όχι τον κ. Παπακωνσταντίνου.
***
Ο κ. Πάγκαλος εκτός από το να στηρίζει τον κ. Παπακωνσταντίνου δίνει και συνεντεύξεις (τώρα που μπορεί_ όπως είπε_ να ομιλεί με χαλαρό πολιτικό λόγο) σε ξένα περιοδικά και εφημερίδες. Αν νομίζετε ότι μόνον οι Έλληνες δημοσιογράφοι του ζητούν διευκρινίσεις για τη φράση του «μαζί τα φάγαμε» κάνετε λάθος, αφού και οι Times του Λονδίνου το ίδιο τον ρώτησαν. Είτε όμως πρόκειται για Έλληνες δημοσιογράφους είτε για Βρετανούς δίνει περίπου_ με κάποιες παραλλαγές_ την ίδια απάντηση: «Υπήρχε μια απόπειρα από τους κομουνιστές και τους φασίστες να καταδικάσουν το σύστημα και να αφήσουν την εντύπωση ότι οι πολιτικοί το έσκασαν με τα χρήματα. Καμιά ομάδα ανθρώπων δεν μπορεί μόνη της να δημιουργήσει ένα τέτοιο επίπεδο ελλείμματος_ μιλάμε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα μιας μειοψηφίας, αλλά για τη νοοτροπία πλειοψηφίας» εξήγησε. Παραδέχθηκε όμως στους Βρετανούς ότι ως υπουργός επί 17 χρόνια φέρει ευθύνη, αλλά όπως είπε «δεν προκάλεσα κάποιο σκάνδαλο, όπως όλοι οι πολιτικοί...»
***
Ο γιος ενός από τα ιστορικότερα στελέχη της Αριστεράς του Μιχάλη Παπαγιαννάκη είναι στις εκλογές της 6ης Μαΐου υποψήφιος, όχι όμως σε κόμματα της Αριστεράς. Ο κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης είπε όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ και συμμετέχει σε μη εκλόγιμη (τιμητική) θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με τους Οικολόγους-Πράσινους. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και η κυρία Λυδία Κονιόρδου, η μεγάλη ηθοποιός του αρχαίου δράματος. Η κυρία Κονιόρδου συμμετείχε και το 2009 στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των Οικολόγων, αλλά τώρα κατεβαίνει στην Β΄ Αθηνών.
***
Σ΄ ένα από τα παραδοσιακά σχολεία στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στα βόρεια προάστια, διαπιστώθηκε ότι πολλοί απόφοιτοί του μετέχουν ως υποψήφιοι, με διάφορα κόμματα στις επερχόμενες εκλογές. Οι απόφοιτοι υποψήφιοι σκέφτηκαν και διοργάνωσαν ένα... πάνελ για να αναπτύξουν ενώπιον ακροατηρίου τις απόψεις τους. Ποιο νομίζετε ότι ήταν το δημοφιλές θέμα για τους υποψήφιους απόφοιτους του ιδιωτικού αυτού σχολείου; Οι μετανάστες, η παράνομη μετανάστευση και το κέντρα υποδοχής μεταναστών. Δύο απόφοιτες που είναι υποψήφιες σε κόμματα δεξιάς απόκλισης επιχείρησαν να αναπτύξουν το θέμα, πλην όμως τους διέκοψε ο υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών με το ΛΑΟΣ (και πρώην υπαρχηγός της...«Χρυσής Αυγής») κ. Δημ. Ζαφειρόπουλος λέγοντάς τους σχεδόν περιφρονητικά: «Και τι ξέρετε εσείς από μετανάστες; Ίσως τις μόνες μετανάστριες που ξέρετε είναι οι Φιλιππινέζες σας που έχετε στο σπίτι», τους είπε αφήνοντάς τις και τις δύο κόκαλο.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου