Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κοντά σε χαμηλό 10ετίας οι τιμές κατοικίας

Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2012

 Μεγάλη πτώση εμφάνισαν οι τιμές κατοικίας στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν 10 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο δείκτης S&P/Case-Shiller για τις τιμές σε 20 αμερικανικές μεγαλουπόλεις υποχώρησε κατά 0,8% σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε πτώση 3,5%.
Ο δείκτης βρέθηκε, έτσι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2002. Μεταξύ των 20 πόλεων που εξετάστηκαν, στις 16 καταγράφηκε πτώση των τιμών και μόλις σε 3 σημειώθηκε άνοδος.
Εν τω μεταξύ, μείωση της κερδοφορίας της στο πρώτο τρίμηνο κατά 12% ανακοίνωσε η Facebook Inc., ιδιοκτήτρια εταιρεία του γνωστού site κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενη την εκτίναξη των λειτουργικών δαπανών σε σχεδόν διπλάσια επίπεδα.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 205 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο μέχρι το Μάρτιο, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 45% σε 1,06 δισ. δολάρια έναντι ανόδου 55% που είχαν σημειώσει το προηγούμενο τρίμηνο. Οι δαπάνες της εταιρείας σκαρφάλωσαν στα 677 εκατ. δολάρια.
Η Facebook, η οποία σχεδιάζει να αντλήσει ποσό 5 δισ. δολαρίων μέσω της δημόσιας εγγραφής της (IPO), ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες την εξαγορά της Instagram έναντι τιμήματος 1 δισ. δολαρίων.
Εξάλλου, χαμηλότερα των προσδοκιών κέρδη ανακοίνωσε η ConocoPhillips για το πρώτο τρίμηνο, επικαλούμενη τα αδύναμα περιθώρια διύλισης.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας υποχώρησαν στα 2,9 δισ. δολάρια ή 2,27 δολάρια ανά μετοχή, από 3 δισ. δολάρια ή 2,09 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.
Εξαιρουμένων έκτακτων αποτελεσμάτων ύψους 330 εκατ. δολαρίων, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2,02 δολάρια ανά μετοχή έναντι των 2,08 δολαρίων που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Στη μονάδα διύλισης και εμπορίας τα κέρδη μειώθηκαν σε 452 εκατ. δολάρια από 482 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη στη μονάδα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων μειώθηκαν σε 2,13 δισ. δολάρια από 2,2 δισ. δολάρια.
Πηγή: Α.Π, Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου