Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2012

  • Συμπλοκές μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών σημειώθηκαν στη Λιβαδειά, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς. Η συμπλοκή συνέβη στο κέντρο της πόλης, όπου τα μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν προεκλογικό υλικό. Το περιστατικό έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 26 προσαγωγές.
  • Δριμεία επίθεση στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή το «ναυάγιο» στη Διακομματική για το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «πρωτοφανή συμπεριφορά» και χαρακτηρίζει τη στάση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά «φοβική» απέναντι στο διάλογο. Από την πλευρά της η ΝΔ έκανε λόγο για προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «να αναζητήσει σωσίβιο στην πολιτική του ανυπαρξία».
  • Έντονα αντέδρασαν οι πρυτάνεις σε σκληρά σχόλια της Άννας Διαμαντοπούλου για το θέμα του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση -που είχε πει «πως αρνήθηκαν με θράσος χιλίων πιθήκων να τον εφαρμόσουν»- επιρρίπτοντάς της «απόλυτη αδιαφορία στη συστηματική καταστροφή των ελληνικών πανεπιστημίων». «Λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, λέγοντας πως ο χώρος της Παιδείας «αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν».
  • Προβάλλοντας το ότι οι συγκυρίες «είναι ιστορικές» και υπογραμμίζοντας τις πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα υποδεχόταν «πέντε ψήφους στήριξης του Καμμένου ως ανοχή ή ως στήριξη». Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου και ο πρόεδρος των Πάνος Καμμένος, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική» των δύο κομμάτων.
  • Την ακύρωση της παραλαβής των υπολοίπων τεσσάρων μεταφορικών αεροσκαφών C-27J, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Αντί των τεσσάρων αεροσκαφών, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε να προμηθευτεί η Ελλάδα ανταλλακτικά για να λειτουργήσουν τα επτά που έχουν μεν παραληφθεί αλλά για δεν υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά για να λειτουργήσουν πλήρως. Η εξοικονόμηση υπολογίζεται στα 58 εκατ. ευρώ.

Κόσμος

  • Με ειδική πτήση προς τη Σαουδική Αραβία απέλασε το Πακιστάν τις τρεις συζύγου και τα έντεκα παιδιά του Οσάμα μπιν Λάντεν, λίγο πριν την πρώτη επέτειο της εξόντωσης του αρχηγού της Αλ Κάιντα από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
  • Χιλιάδες Άραβες Ισραηλινοί τίμησαν σήμερα τη Νάκμπα («καταστροφή»), την έξοδο των Παλαιστίνιων μετά την ίδρυση του Ισραήλ, πριν από 64 χρόνια, κάνοντας πορεία προς ένα κιμπούτς όπου πριν το 1948 υπήρχαν δύο αραβικά χωριά.
  • Η εκλογή στη προεδρία του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ θα είναι «κακή προοπτική και για την πατρίδα του, αλλά και για την Ευρώπη» ενώ ο ίδιος είναι «μάλλον επικίνδυνος» γράφει στο τελευταίο τεύχος του ο Economist ο οποίος τάσσεται ευθέως υπέρ της επανεκλογής του Νικολά Σαρκοζί «όχι τόσο για τις αρετές του όσο για να αποκλείσουμε τον κ. Ολάντ».
  • Ένα μυστηριώδες -αλλά τελικά αθώο- πράσινο σύννεφο γύρης κάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης τον ουρανό της Μόσχας προκαλώντας για λίγο ανησυχία στους κατοίκους της πόλης αλλά και αρκετές φήμες ότι κάτι σοβαρότερο συμβαίνει.
  • Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει το 55% της πρόθεσης ψήφου ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και βρίσκεται 10 μονάδες μπροστά από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση. Υπέρ Σαρκοζί ένας δύο ψηφοφόρους της Λεπέν, σαφώς υπέρ Ολάντ οι του Μελανσόν, στα τρία αλλά με μικρή διαφορά υπέρ Σαρκοζί οι ψηφοφόροι του Μπαϊρού.

Οικονομία

  • Ραγδαία επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας καταγράφουν τα στοιχεία του ΣΕΠΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2012, βάσει των οποίων οι μισές νέες προσλήψεις γίνονται για μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση -ενώ αύξηση καταγράφουν και οι μονομερείς μετατροπές ήδη υπάρχοντων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής. Στην εικόνα του εργασιακού τοπίου πρέπει επίσης να προστεθούν και η κατακόρυφη αύξηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, που συνοδεύονται από μειώσεις μισθών μεταξύ 10% και 30%.
  • Οι εκκρεμότητες στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, μετά την ολοκλήρωση του PSI και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή. Επί τάπητος θα βρεθεί και το θέμα των ομολόγων ξένου δικαίου, οι κάτοχοι των οποίων αρνήθηκαν συμμετοχή στο «κούρεμα» -με τις αποφάσεις να λαμβάνονται σε συνεννόηση με την τρόικα- ενώ πιθανότατα το ζήτημα της αποζημίωσης των μικρομολογιούχων φαίνεται πως πηγαίνει μετά τις εκλογές.
  • Με περιορισμένα κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι αγορές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, συνεχίζοντας μία εβδομάδα ήπιων διακυμάνσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου