Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2012


Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, λέγοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προκύψει από το πρώτο κόμμα, ενώ τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης που θα δυσχεράνει, όπως είπε, τη λήψη των δύσκολων αποφάσεων που απαιτούνται για να βγει η χώρα από την κρίση.
  • Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων είναι το ηγετικό στέλεχος του κόμματος Γιάννης Παρασκευόπουλος, γνωστός εδώ και χρόνια για τη δράση του στο χώρο της πολιτικής οικολογίας.
  • Τη συμμαχία των διανοουμένων και των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών επιζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανίχνευση των δυνατοτήτων για την πολιτισμική αναγέννηση της χώρας σύμφωνα με τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου.
  • Οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα διενεργηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που προκύπτουν μετά την Α' αναθεώρηση του 2012 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος), οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί έως και την 29η Φεβρουαρίου 2012, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
  • Eνώπιον του ανακριτή της δικογραφίας Τσοχατζόπουλου ξεκινούν την Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι απολογίες των υπολοίπων δέκα κατηγορουμένων στην υπόθεση, για την οποία έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και τέσσερις φερόμενοι ως συνεργάτες του.

Κόσμος

  • Η επιθετική πολιτική των εισπρακτικών εταιρειών στις ΗΠΑ, που κυνηγούν μικροοφειλέτες –πολλούς από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες– για να τους αποδώσουν στη δικαιοσύνη, στέλνει στη φυλακή όλο και περισσότερους Αμερικανούς, παρά το ότι πρόκειται για μία νομικά γκρίζα τακτική. Τυπικά οι φυλακές οφειλετών καταργήθηκαν στις ΗΠΑ ήδη από το πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών για τους πολίτες όπως και για πολιτείες που αντιμετωπίζουν ελλείμματα έστρεψαν τις πολιτείες προς μία επιθετικότερη πολιτική είσπραξης των χρεών.
  • Πάνω από 870.000 φωτογραφίες του αρχείου του δήμου της Νέας Υόρκης δόθηκαν ψηφιοποιημένες στη διάθεση των χρηστών του Διαδικτύου, στις οποίες φαίνεται η πορεία του «Μεγάλου Μήλου» στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.
  • Νέο κρούσμα της νόσου των «τρελών αγελάδων», το τέταρτο τα τελευταία χρόνια, βεβαιώθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Γεωργείας. To κρέας ή το γάλα του ζώου δεν πέρασαν στην αλυσίδα τροφίμων που προορίζονται για κατανάλωση, ανέφεραν οι αρχές, διαβεβαιώνοντας πως τα κτηνοτροφικά προϊόντα είναι «απολύτως ασφαλή».
  • Συζητήσεις με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την πλήρη εξαγορά του τηλεοπτικού δορυφορικού δικτύου BSkyB είχε ο Τζέιμς Μέρντοκ, ο γιος του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ, όπως παραδέχτηκε στην ανεξάρτητη επιτροπή η οποία ερευνά τις πρακτικές των μέσων ενημέρωσης. Παράλληλα ήρθαν στο φως και λεπτομέρειες για τη δράση του υπουργού Πολιτισμού, Τζέρεμι Χάντ, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Ο πρόεδρος του Νοτίου Σουδάν, Σάλβα Κίιρ, δήλωσε ότι το Σουδάν κήρυξε εναντίον της χώρας του τον πόλεμο, αναφερόμενος στην τεταμένη κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων. Ωστόσο, παρά τα θερμά και πολύνεκρα επεισόδια, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακήρυξη πολέμου από το Χαρτούμ που από την πλευρά του ζητά –χωρίς να το διαπραγματεύεται- να αποχωρήσουν όλοι οι Νοτιοσουδανοί στρατιώτες.

Οικονομία

  • Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την Τρίτη την πορεία τους οι δείκτες στη Νέα Υόρκη, όπου τα εταιρικά αποτελέσματα καλλιέργησαν θετικό κλίμα. Στο πράσινο, μετά τη «βουτιά» της προηγούμενης συνεδρίασης, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
  • Την πρόθεση της Κομισιόν να προτείνει αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2013 δείχνει εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε στις Βρυξέλλες, βάσει του οποίου το μέγεθος του προύπολογισμού της ΕΕ θα διευρυνθεί κατά 6,3% σε περίπου 138 δισ. ευρώ. Ορισμένοι αξιωματούχοι όμως φοβούνται πως υπάρχει ο κίνδυνος, σε περιόδους που τα μέλη ιδιαίτερα της Ευρωζώνης πιέζονται για μέτρα λιτότητας, ενίσχυση του προϋπολογισμού των «27» να στείλει λανθασμένο μήνυμα στις εθνικές κυβερνήσεις.
  • Μετά την παραίτηση του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη από τη θέση του Προέδρου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) ομόφωνα εξέλεξε ως Πρόεδρο του Συνδέσμου τον Σπύρο Κυρίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου