Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σαμαράς: «Θα αλλάξουμε το μοντέλο της οικονομίας και το σύστημα της διακυβέρνησης»

Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2012
Συνταγματική μεταρρύθμιση καθώς και αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης με έμφαση στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την Ασφάλεια του πολίτη εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο.

Την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, σήμερα από το Ζάππειο, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την κοινωνία, τους θεσμούς και την ασφάλεια του πολίτη.
Στόχος μας μετά τις εκλογές αυτές είναι να θεμελιώσουμε τη νέα μεταπολίτευση και εννοούμε να αλλάξουμε και το μοντέλο της οικονομίας και το σύστημα της διακυβέρνησης ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
«Πρέπει να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό για εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε. Η Ελλάδα είναι χώρα δεν είναι χώρος και οι Έλληνες είναι λαός όχι πληθυσμός. Η μεγάλη ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού. Τα μηνύματα για τη ΝΔ είναι πολύ θετικά» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
«Ήδη αλλάξαμε νοοτροπίες της Αριστεράς και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και ανέφερε σαν παράδειγμα «την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για το οποίο δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Στην πράξη δεν έχει καταρρεύσει αλλά θα γίνει και αυτό μετά τις 7 Μαΐου». Ως δεύτερο παράδειγμα ανέφερε το περιστατικό της «Υπατείας» ενώ ρώτησε αν η επιχείρηση- «σκούπα» είναι μεταμέλεια, για να απαντήσει ότι είναι σκέτη υποκρισία. Αναφέρθηκε στον νόμο Ραγκούση «νόμο μαγνήτη για την προσέλκυση μεταναστών τον οποίον εμείς θα καταργήσουμε».
"Θα βάλουμε τέλος στην ντροπή της κουκούλας» είπε ο κ. Σαμαράς. Υπογράμμισε ότι «στην κατοχή οι άνθρωποι διαδήλωναν με ακάλυπτα πρόσωπα, το ίδιο και στην επταετία, τώρα σε εποχή ασυδοσίας φοράνε κουκούλες και καίνε τις πόλεις μας» και σημείωσε: «σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς». Επιτέθηκε ξανά στην Αριστερά λέγοντας ότι ποντάρει στην απόγνωσή, τονίζοντας: «Αντίπαλοι είμαστε της Αριστεράς όχι εχθροί, και δεχόμαστε την κριτική της, θα δέχεται και εκείνη την δική μας, εμείς θέλουμε να συνθέσουμε. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς και η ασφάλεια δεν αφορά μόνο την Δεξιά. Στόχος μου είναι να συνθέσω και να ενώσω όλους του 'Ελληνες ξεφεύγοντας από τις εμμονές και τις προκαταλήψεις του χθες».
Ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε «πώς θα πιάσουμε τους κουκουλοφόρους; Απαντώ: δεν είναι αλήθεια ότι δεν τους έπιαναν, τους έπιαναν αλλά μετά από λίγο τους άφηναν. Το νομικό πλαίσιο θα αλλάξει αλλά και το πλαίσιο της αστυνόμευσης», είπε και πρόσθεσε: «θα χρησιμοποιηθούν οι υδροφόρες, οι κάμερες ασφαλείας για να αποφεύγονται εμπρησμοί, καταστροφές και βίαια επεισόδια. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και την έχουμε. Αυτή την στιγμή στα πανεπιστήμια υπάρχουν εργαστήρια παράνομων ενεργειών, μέχρι και παρασκευής μολότοφ, αυτά θα τελειώσουν τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν και θα ηρεμήσουν. Τα ίδια τα πανεπιστήμια θα μπορούν μόνα τους με την βοήθεια της αστυνομίας όπου χρειάζεται να διασφαλίζουν την ασφάλεια των καθηγητών και των φοιτητών» υποσχέθηκε ο κ Σαμαράς.
Είπε ακόμη ότι θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές, θα λειτουργήσουν καινούργια κτίρια που είναι έτοιμα και θα απελαθούν οι χιλιάδες των λαθρομεταναστών. «Θα αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους παράνομους, στον δρόμο, στο δικονομικό και ποινικό σύστημα και στο σύστημα σωφρονισμού» ανέφερε.
Τι θα κάνετε με τη λαθρομετανάστευση, μας ρωτάνε αφού είναι ήδη πάρα πολλοί. Μπορούμε, απάντησε. «Θα αλλάξουμε τον νόμο Ραγκούση. Θα ολοκληρώσουμε τα έργα προστασίας των συνόρων, θα λειτουργήσουν χώροι κράτησης όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους. Οι πρώτοι που θα μεταφέρονται εκεί θα είναι εκείνοι που περνούν τα σύνορα. Θα αναλάβουμε κοινή πρωτοβουλία με τους Ευρωπαίους για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο Δουβλίνο ΙΙ λέγοντας ότι πρέπει να αναθερωρηθεί και να αλλάξει και σημείωσε ότι θα καταπολεμηθεί το παραεμπόριο από το οποίο βγάζουν χρήματα. Είπε ακόμη ότι θα τιμωρούνται εκείνοι που νοικιάζουν χώρους σε παράνομους μετανάστες. Συμπυκνώνοντας επισήμανε ότι «το μήνυμα θα είναι ισχυρό και πειστικό: σε εκείνους που δεν έχουν έλθει ακόμη να μην έλθουν και σε εκείνους που είναι παράνομοι να φύγουν». Η Ευρώπη πρέπει να εξηγήσει στην Τουρκία ότι η διευκόλυνση που παρέχει στους μετανάστες να περνάνε στην Ελλάδα πλήττει την Ευρώπη, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «αν προστεθούν κι άλλα κύματα λαθρομεταναστών θα κινδυνεύσει η κοινωνική συνοχή».
Εγκληματικότητα-απονομή δικαιοσύνης
Εξήγγειλε και το δόγμα της «μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα» αναφερόμενος και στη χαμηλή, ήπια παραβατικότητα και παρανομία. Υποσχέθηκε μέτρα για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών για την απεξάρτηση και την επανένταξη των χρηστών. Όλη η πολιτική θα επανεξεταστεί δεν είναι λύση η νομιμοποίηση ανέφερε χαρακτηριστικα΄
Υπογράμμισε ότι δεν μπορούν αυτά να γίνουν με κακοπληρωμένους αστυνομικούς και υποσχέθηκε αποκατάσταση των αδικιών. Είπε και για τα ειδικά επιδόματα των δυνάμεων. Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και υποσχέθηκε ότι «θα μπει τέρμα στα προνόμια των βουλευτών και των υπουργών. Όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο».
Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα ερευνήσει τα οικονομικά όσων διατέλεσαν υπουργοί στην μεταπολίτευση, «πόσα χρήματα είχαν πριν και πόσα μετά και που τα βρήκαν». Για τη Δικαιοσύνη υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν μέτρα για την επίσπευση της απονομής της δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «η γενική κατεύθυνση είναι ότι καθυστερήσεις και ατιμωρησία τέλος».
Μίλησε για την παιδεία λέγοντας ότι «η Παιδεία δεν είναι μόνο το εξεταστικό σύστημα για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Η Παιδεία δεν είναι μόνο τεχνική μετάδοσης γνώσεων, τα βιβλία είναι συχνά λυσάρια χωρίς παιδαγωγικό αφήγημα». Για τα πανεπιστήμια ανέφερε ότι «στόχος μας είναι τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν από 1 Σεπτεμβρίου», ενώ υποσχέθηκε ενίσχυση της πανεπιστημιακής έρευνας, υπογραμμιζοντας ότι «θα διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων όπως προβλέπει το Σύνταγμα αλλά θα υπάρχει και η αυτονόητη εποπτεία του κράτους».
«Η ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής ταυτότητας, το να γνωρίζουν τα παιδιά την ορθοδοξία είναι μέρος της εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει θέμα μισθοδοσίας των κληρικών» σημείωσε, ενώ για την Υγεία είπε ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές αλλά με σχέδιο και προετοιμασία. Ανέφερε ότι τα νοσοκομεία θα συγχωνευθούν όπου είναι δυνατόν. «Θα αμοίβουμε τους γιατρούς κατά πράξη και κατά περίπτωση και θα έχουν εκείνοι τον τελευταίο λόγο στην θεραπεία του ασθενούς. Δίνουμε έμφαση στην ηλεκτρονική κάρτα υγείας κάθε πολίτη. Θα υπάρχει δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα φιλτράρει τα περιστατικά που θα παραπέμποντας στα νοσοκομεία» σημείωσε.
Συνταγματικές αλλαγές
Ειδικό κεφάλαιο αποτέλεσε η αναθεώρηση του Συντάγματος, και ο κ. Σαμαράς μίλησε για:
-διαχωρισμό της ιδιότητας του βουλευτή και του υπουργού.
-Ενίσχυση της ιδιότητας του βουλευτή. Η απόλυτη διάκριση νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση.
-Θα ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα προτείνουμε εκλογή του από τον λαό
-Το πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται από ειδικό σώμα δικαστικών.
-Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την συμφωνία των τριών πέμπτων της βουλής. Πρότασή μας είναι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.
-Μείωση του αριθμού των βουλευτών.
-Εκδημοκρατισμός των κομμάτων και έλεγχος των οικονομικών τους.Αλλαγή του νόμου
-Ενίσχυση της ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ώστε να μην ποδηγετείται από την κυβέρνηση. Αλλαγή του άρθρου 90 του Συντάγματος
-Πρόβλεψη για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με λαική πρωτοβουλία
-Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
-Εξορθολογισμός των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.
-Συνταγματική προστασία της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής γλώσσας.

Ομιλία στην Σπάρτη
Σε ένα ενθουσιώδες κοινό, στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης, μίλησε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους νέους να πιστέψουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει θαύματα, ελάτε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τώρα έρχονται μηνύματα κι από την Ευρώπη ότι χρειάζεται ανάπτυξη κι αναφέρθηκε στα όσα είπε για την Ελλάδα ο νικητής του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ότι δηλαδή πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο της Ελλάδας κι επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε «να το πει άλλη μια φορά ο κ. Ολάντ να το ακούσουν οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα, γιατί όταν εμείς τους τα λέγαμε και μιλούσαμε για ανάπτυξη μας έλεγαν μαθητευόμενους μάγους».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες στην Ευρώπη και πληθαίνουν οι φωνές γι' ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό ότι ήρθε η στιγμή να δώσουμε το δικαίωμα της ελπίδας και της ανάπτυξης».
Ακούμε το συγνώμη, είπε, του πρώην και νυν ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κι αναρωτήθηκε «για ποιο πράγμα ζητούν συγνώμη», «γιατί μας έσωσαν και μετά μας ξανα-έσωσαν, ή μήπως γιατί θέλουν να μας σώσουν και πάλι ο Θεός να μας φυλάει» και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.
Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, τόνισε, για να πάμε στην Ελλάδα της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας κι επεσήμανε πως «θα κάνουμε άλμα στην ανάπτυξη γιατί είναι αυτό που ζητάνε τα νέα παιδιά».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, υπογραμμίζοντας πως «θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και τα χωριά, πρέπει να απελαθούν οι λαθρομετανάστες και να πάνε πίσω στις πατρίδες τους, όπως πρέπει να βγάλουμε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους που καίνε τις πόλεις και δεν τιμωρούνται». Συμπληρώνοντας πως θα αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας και ζήτησε την στήριξη των πολιτών «και μια πλατιά υπογραφή για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την ακροδεξιά, λέγοντας πως «ο πατριωτισμός ενώνει τους Έλληνες, αλλά όσοι φοράνε ναζιστικά σύμβολα είναι εχθροί της πατρίδας. Τα είδωλά τους έκαψαν την Ελλάδα. Τώρα κουκουλοφόροι και ναζί είναι το ίδιο πράγμα και πρέπει να τους απομονώσετε».
Αναφερόμενος στα μικρά κόμματα, είπε πως προσπαθούν να σταματήσουν την καθαρή εντολή που ζητά η ΝΔ και τόνισε πως «κάθε ψήφος σε μικρά κόμματα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν πρέπει να τζογάρει».
Επεσήμανε πως πρώτο μέλημα είναι η συνοχή της κοινωνίας για να πάμε δυναμικά στην ανάπτυξη κι επανέλαβε τα όσα έχει εξαγγείλει για την αποκατάσταση των χαμηλόμισθων, των πολυτέκνων και των κτηνοτρόφων. Και πρόσθεσε: «ήταν λάθος είχαμε ξεχάσει τους αγρότες και εμείς θα το διορθώσουμε. Ο αγρότης θα γίνει επιχειρηματίας, ανταγωνιστικός και ο εκβιασμός των μεσαζόντων θα σταματήσει».
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας στους Λάκωνες πως γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, γιατί είναι δίπλα η Μεσσηνία που πολιτεύεται, δήλωσε πως θα σημάνει τέλος στην αδράνεια, πως υπάρχει σχέδιο να ξεμπλοκάρουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και θα προχωρήσει το μεγάλο έργο του φράγματος της Κελεφίνας, θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης, το λιμάνι στο Γύθειο και θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα του νομού. Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει ενεργειακός πλούτος στο Αιγαίο κι αλλού και ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτεί η χώρα τον ορυκτό της πλούτο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου