Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ηλεία: Λιγότεροι εκλογείς - Περισσότερα εκλογικά τμήματα

Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2012

Ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας τα 414 εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσουμε στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου. Σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας αναφέρθηκε σε όλα τα δεδομένα της εκλογικής διαδικασίας.

"Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές στις οποίες όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν.
Αρμόδιος για την οργάνωση και τη διενέργεια των εκλογών σε κάθε εκλογική Περιφέρεια ( άρθρο 132 π.δ. 26/12) είναι ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. της έδρας του και εν προκειμένω ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Καφύρας (ενώ αρμόδιος για όλους τους Δήμους της Αττικής είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής).
Οι ενέργειες οι δικές μας διακρίνονται σε προπαρασκευαστικές (μέχρι την Κυριακή το πρωί που θα ανοίξουν οι κάλπες) και στην μετάδοση των αποτελεσμάτων την Κυριακή το βράδυ.
Σημειώνουμε ότι η όλη διαδικασία έχει σκοπό την ενημέρωση και μόνο της κοινής γνώμης.
Η έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων και η επικύρωση αυτών είναι αρμοδιότητα των Πρωτοδικείων.
Η Π.Ε Ηλείας εκ του νόμου έχει την ευθύνη να οργανώσει τις εκλογές στο Νομό σχετικά με τα εκλογικά συνεργία , με το υλικό και την παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος των εκλογικών διαδικασιών σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές.
Όλο αυτό το διάστημα, με ευθύνη της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών, έχουν συσταθεί εκλογικά συνεργία που δουλεύουν για να προετοιμάσουν όλες τις απαραίτητες εργασίες και έτσι ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν με άψογο τρόπο.
Μέχρι σήμερα, όσον αφορά την προετοιμασία του προεκλογικού υλικού, όλα εξελίσσονται απολύτως ομαλά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Για τον σκοπό αυτό όπως και κάθε φορά έτσι και τώρα, έχουμε συγκροτήσει εκλογικό συνεργείο 42 ατόμων (από 75 στις προηγούμενες εκλογές )από υπαλλήλους της Π.Ε Ηλείας και τους οποίους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, οι οποίοι με άψογο τρόπο εκτελούν ν το καθήκον τους.
Οι προπαρασκευαστικές ενέργειες είναι η ετοιμασία του εκλογικού υλικού (βιβλία ψηφοφορίας , εκλογική νομοθεσία , εγκύκλιοι , εκλογικοί κατάλογοι)που απαιτείται για την διενέργεια των εκλογών – εκτός από τα ψηφοδέλτια που μας παραδίδουν τα κόμματα – η συσκευασία του υλικού αυτού σε σάκους και η προώθηση του υλικού στους Δικαστικούς Αντιπροσώπους του Νομού μέσω των Δήμων.
Στον Νομό Ηλείας έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφια 22 συνδυασμοί και ένας ανεξάρτητος με 115 υποψηφίους .

Οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 6-5-2012 θα διεξαχθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν μετά την Α΄ Αναθεώρηση του έτους 2012 και περιλαμβάνουν όλες τις μεταβολές που συντελέστηκαν έως και τις 29-2-2012.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι έλληνες πολίτες που:
α) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλ. έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1994.
β) Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο Δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Οι εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν σε μικτό ή αμιγές εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από ώρα 07.00 π.μ. έως 07.00 μ.μ. της 6-5-2012 και είναι υποχρεωτική.
Η προεκλογική περίοδος άρχισε την 11-4-2012.
Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς της Ηλείας ανέρχονται σε 177.505 και έχουν κατανεμηθεί σε 414 εκλογικά τμήματα.
Στις προηγούμενες εκλογές τα εκλογικά τμήματα ήταν 405 και οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονταν σε 183.443, δηλ. έχουμε μείωση 5.938 εκλογείς.
Κάθε τοπική κοινότητα δήμου αποτελεί ξεχωριστό εκλογικό τμήμα.
Κάθε εκλογικό τμήμα έχει το ανώτερο 600 εκλογείς και τούτο για να μη υπάρχουν καθυστερήσεις στην ψηφοφορία.
Η απόφασή μας για τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων έχει ήδη κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο Πρωτοδικών, στο Υπουργείο Εσωτερικών & μέσω αυτού στον Άρειο Πάγο.
Επί πλέον και σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν στην Ηλεία 178 ειδικοί εκλογείς(στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί), συνδυασμούς της Ηλείας.
Στην Ηλεία συστάθηκε ένα μικτό εκλογικό τμήμα αποτελούμενο από ετεροδημότες άλλων εκλογικών περιφερειών οι οποίοι θα ψηφίσουν συνδυασμούς των εκλογικών τους περιφερειών. Το σύνολο αυτών των ετεροδημοτών ανέρχεται σε 108. Θα ψηφίσουν δε στο 4ο Λύκειο Πύργου ( αίθουσα Ε΄) πλησίον ΤΕΙ.
Για ενημέρωσή σας αυτοί προέρχονται από τις παρακάτω εκλογικές περιφέρειες:
Α΄ Αθηνών 34
Β΄ Αθηνών 44
Αιτ/νία 4
Αρκαδία 10
Άρτα 2
Ιωάννινα 6
Κεφαλληνία 4
Μεσσηνία 4

ΗΛΕΙΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν 3.930 Ηλείοι εκλογείς συνδυασμούς της Ηλείας, στον τόπο διαμονής τους ως παρακάτω,:
Αθήνα 3.575
Πειραιά 189
Ημαθία 7
Θεσσαλονίκη 73
Κιλκίς 2
Πέλλα 3
Πιερία 1
Σέρρες 2
Χαλκιδική 2
Αχαΐα 73
Ζάκυνθος 1
Κεφαλληνία 2
Στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους , πριν το όνομα κάθε ετεροδημότη, υπάρχει η ένδειξη Ε. Στους εκλογείς αυτούς απαγορεύεται να ψηφίσουν στο Δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
Για τον υπολογισμό των πραγματικά εγγεγραμμένων κάθε κοινού εκλογικού τμήματος, αφαιρούνται οι ετεροδημότες και θεωρούνται εγγεγραμμένοι μόνο όσοι δεν φέρουν την ένδειξη Ε πριν το όνομά τους.
Τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων, οι συνδυασμοί ανεξαρτήτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι παραδίδουν τα ψηφοδέλτια τους, έως την 27-4-2012.
Ο αριθμός των ψηφοδελτίων πρέπει να είναι υπερβαίνει κατά 20% τουλάχιστον τον αριθμό των εγγεγραμμένων, δηλ. τα κόμματα στην Ηλεία θα πρέπει να αποστείλουν τουλάχιστον 230.000 ψηφοδέλτια και αυτό για να αποφευχθεί τυχόν έλλειψη ψηφοδελτίων στα εκλογικά τμήματα κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.
Πληροφορίες για το που θα ψηφίσει κάποιος μπορεί να λάβει από οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Κατά τη διάρκεια των εκλογών οι πολίτες της Ηλείας που θα θέλουν να πληροφορηθούν τις εκλογές , μπορούν να απευθύνονται στην Π.Ε Ηλείας και ειδικά στα προς τούτο τηλέφωνα (Τμήμα εκλογών 2621360355-356-365-367
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (SRT)
Πρόκειται για τη διαδικασία μετάδοσης αποτελεσμάτων απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω κινητού τηλεφώνου, που έχει ήδη εφαρμοστεί επιτυχώς σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις.
Η διαδικασία αυτή συνέβαλλε ουσιαστικά στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, καθώς επιτεύχθηκε από πολύ νωρίς η συγκέντρωση αντιπροσωπευτικού δείγματος από το σύνολο της Επικράτειας, δίνοντας στο Υπουργείο τη δυνατότητα να παρουσιάζει από πολύ νωρίς μια εικόνα που προσέγγιζε τα τελικά αποτελέσματα.
Το ίδιο θα γίνει και για τις εκλογές της 6-5-2012 στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν περίπου 4.500 συσκευές σε αντίστοιχα εκλογικά τμήματα.(πανελλαδικά).
Στους Δικαστικούς αντιπροσώπους των τμημάτων που θα εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία, συμπληρωματικά με το λοιπό εκλογικό υλικό θα παραδοθεί από τους Δήμους ένα κινητό τηλέφωνο και συνοδευτικά έγγραφα.
Η νέα διαδικασία θα εφαρμοστεί παράλληλα με τις υφιστάμενες, οι οποίες θα εφαρμοστούν κανονικά, δηλ. αποστολή μέσω ΟΤΕ τηλεγραφήματος στη Π.Ε. τηλεφωνική μετάδοση από τη Περιφ. Ενότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών κλπ.
Αποκλειστικός στόχος της νέας διαδικασίας είναι η ταχύτερη δυνατή συλλογή του αποτελέσματος.
Το αργότερο στις 9 το βράδυ των εκλογών, δύο ώρες αφότου κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη του αποτελέσματος των εκλογών με βάση το τι έχουν ψηφίσει οι πολίτες.
Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές στις οποίες όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν.
Αρμόδιος για την οργάνωση και τη διενέργεια των εκλογών σε κάθε εκλογική Περιφέρεια ( άρθρο 132 π.δ. 26/12) είναι ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. της έδρας του και εν προκειμένω ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Καφύρας (ενώ αρμόδιος για όλους τους Δήμους της Αττικής είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής)".

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου