Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Άνετες νίκες του Ρόμνεϊ σε πέντε ακόμη πολιτείες



Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2012
Ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε άνετα στις ψηφοφορίες οι οποίες διεξήχθησαν στη Νέα Υόρκη και στην Πενσιλβάνια χθες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο των αριθμό των αντιπροσώπων στο συνέδριο του κόμματος που απαιτείται για να εξασφαλίσει οριστικά το χρίσμα κι ενώ μεταθέτει το επίκεντρο της εκστρατείας του στην επικείμενη μάχη με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ρόμνεϊ κέρδισε επίσης στις ψηφοφορίες σε άλλες τρεις πολιτείες όπου διεξήχθησαν ψηφοφορίες -στο Κονέτικατ, στο Ντέλαγουερ και στο Ρόουντ Άιλαντ.
Ο Ρόμνεϊ, που θεωρείτο ότι είχε κερδίσει ήδη την 10η Απριλίου όταν ο ισχυρότερος αντίπαλός του, ο Ρικ Σαντόρουμ, ανέστειλε την δική του εκστρατεία, δήλωσε ότι θεωρεί εαυτόν νικητή της κούρσας για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Νιού Χάμσιρ. Οι πέντε πολιτείες όπου διεξήχθησαν ψηφοφορίες χθες δίνουν μαζί 231 εκλέκτορες στο κομματικό συνέδριο και η διαφαινόμενη άνετη νίκη Ρόμνεϊ θα τον φέρει πιο κοντά στους 1.144 που χρειάζεται και μαθηματικά για να εξασφαλίσει οριστικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στο συνέδριο. Ήδη πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας είχε 695 εκλέκτορες, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του CNN.
Τυπικά ο Ρόμνεϊ αναμένεται να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό και το χρίσμα περί τα τέλη Μαΐου.
Ο αντίπαλός του Νιουτ Γκίνγκριτς μετά την ήττα του στο Ντέλαγουερ, όπου είχε κάνει εντατική εκστρατεία, άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του στο NBC ότι η εκστρατεία του μάλλον πλησιάζει στο τέλος της. «Νομίζω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε σε βάθος τι κάνουμε», δήλωσε. Ο Γκίνγκριτς έχει κερδίσει μόλις σε δύο πολιτείες, στη Νότια Καρολίνα και στη Τζόρτζια, όπου εκλέγεται. Ο άλλος υποψήφιος που απομένει, ο Ρον Πολ, έχει πει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προσπάθεια ακόμα κι αφού ο Ρόμνεϊ εξασφαλίσει το χρίσμα.
Στην ομιλία του στο Νιού Χάμσιρ, ο Ρόμνεϊ είπε ότι «μια καλύτερη Αμερική αρχίζει απόψε». Επιτέθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος δεν έφερε «ελπίδα» και «αλλαγή», όπως υποσχόταν το 2008. Επικεντρώθηκε στην κατάσταση της οικονομίας: «Τι έχουμε να δείξουμε έπειτα από τα τριάμισι χρόνια του προέδρου Ομπάμα; Είναι ευκολότερο να τα βγάζεις πέρα; Είναι ευκολότερο να πουλήσεις το σπίτι σου ή να αγοράσεις νέο; Εξοικονόμησες αυτά που χρειάζεσαι για τη σύνταξη; Βγάζεις περισσότερα από την δουλειά σου;», είπε.
«Στην Αμερική που βλέπω έχει σημασία ο χαρακτήρας, οι επιλογές. Και η μόρφωση, η σκληρή δουλειά, και το να ζεις εντός των δυνατοτήτων σου θεωρούνται προσόντα κι επιβραβεύονται», συνέχισε. «Θα νικήσουμε τη φτώχεια, όχι με μια κυβερνητική επιταγή αλλά με σεβασμό και επιτεύγματα που διδάσκονται από τους γονείς, μαθαίνονται στο σχολείο, εφαρμόζονται στους χώρους δουλειάς».
Ο Ρόμνεϊ, πρώην επικεφαλής επενδυτικής εταιρίας, και ο πρόεδρος Ομπάμα ήδη έχουν αρχίσει να ανταλλάσσουν πυκνά, σφοδρά πυρά για την οικονομία αφού διαφάνηκε πως ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης εξασφαλίζει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Ο Ρόμνεϊ θέλει να προσεγγίσει τους ανεξάρτητους, τους ισπανόφωνους και τους νέους, ομάδες ψηφοφόρων που διεκδικούν αμφότεροι οι υποψήφιοι και θεωρείται πως θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Αναζητεί επίσης υποψήφιο αντιπρόεδρο, κι ένας από αυτούς είναι ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής εκλεγμένος στη Φλόριδα και καταγόμενος από την Κούβα, που συμμετείχε στην προεκλογική του εκστρατεία στην Πενσιλβάνια την Δευτέρα.
Οι δημοσκοπήσεις ως τώρα αφήνουν να φανεί ότι η μάχη ίσως αποδειχθεί αμφίρροπη, παρότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει πλεονέκτημα.
Πηγή:  ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου