Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Απριλίου, 2012

  • Ραγδαία αύξηση του ποσοστού των πολιτών που σιτίζονται στα συσσίτια, η οποία έφτασε το 85% μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, τεράστια προβλήματα ανεργίας, φαινόμενα υποσιτισμού μεταξύ μαθητών και ανασφάλεια στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, συνθέτουν αυτή τη στιγμή την εικόνα της κοινωνίας στη δυτική Θεσσαλονίκη. «Υπάρχουν άνθρωποι που πριν συμμετείχαν εθελοντικά ... και σήμερα, άνεργοι πλέον και χωρίς εισοδήματα, σιτίζονται και οι ίδιοι από αυτό (συσσίτιο)».
  • Στο εσωτερικό της παράταξής μας βρίσκεται το «κλειδί» των εκλογών της 6ης Μαΐου. Καταλαβαίνω την δυσαρέσκεια των οπαδών μας, τους καλώ να σκεφθούν ώριμα, καλώ όσους διαψεύστηκαν το 2009, να ασκούν την κριτική τους, αλλά να συσπειρωθούν στην εθνική μας προσπάθεια, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στην Πάτρα.
  • «Η Δημοκρατική Αριστερά αποδέχεται την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες αρκεί να υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τη νομή της εξουσίας ή τη συνέχιση με άλλο τρόπο των ίδιων πολιτικών» τόνισε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στη Λάρισα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
  • «Υπάρχουν κόμματα που παριστάνουν τους Κεντροδεξιούς και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά [...]. Ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά τους. Τους εύχομαι "η ώρα η καλή"! Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα!» είπε από τις Σέρρες ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας με σαρκαστικό τρόπο τις δηλώσεις των προηγούμενων ημερών, τόσο από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Πάνου Καμμένου, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετεκλογική συνεργασία.
  • Προφυλακιστέοι κριθήκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του Νότα, που απολογηθήκαν για μη απόδοση ΦΠΑ, ποσού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Κόσμος

  • Στον Σοσιαλδημοκράτη Βίκτορ Πόντα, επικεφαλής της ρουμανικής αντιπολίτευσης μέχρι την κατάρρευση της κυβέρνησης Ουνγκουρεάνου την Παρασκευή, έδωσε ο πρόεδρος της χώρας εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης. Ο Πόντα προτάθηκε από τρία κόμματα και πρέπει εντός δεκαημέρου να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο.
  • Πολιτικοί αντίπαλοι που συνδέονται με το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί φρόντισαν να δώσουν μεγάλες διαστάσεις στην δικαστική διερεύνηση του περιστατικού με την καμαριέρα ώστε να καταστραφεί η υποψηφιότητα του, λέει στον Guardian ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Πάντως δεν αναφέρει το ίδιο το επίμαχο περιστατικό στο Sofitel της Νέας Υόρκης σαν στημένο εναντίον του. Η δήλωση έρχεται στο κρίσιμο μεσοδιάστημα ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία: ο ίδιος ο Στρος-Καν θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί έναντι του Σαρκοζί...
  • Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Νέτσας έλαβε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο κάτι που θα της επιτρέψει να προχωρήσει το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει παρτά την έντονη δυσαρέσκεια και τις πιέσεις που απειλούν την ζωή του σχήματος. Συνολικά 105 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, 93 καταψήφισαν και δύο απείχαν.
  • Δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδήλωσαν για άλλη μία Παρασκευή σε πολλές πόλεις της χώρας έπειτα από έκκληση της αντιπολίτευσης, την ώρα που η εμφύλια διαμάχη συνεχίζεται και η διεθνής κοινότητα προετοιμάζεται να αποστείλει και να αναπτύξει παρατηρητές. Περισσότεροι από 15 νεκροί την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι ΗΠΑ γιατί η Δαμασκός δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει του ειρηνευτικού σχεδίου του Κόφι Ανάν...
  • Τη σφοδρή αντίθεση του στα στερεότυπα για τους «τεμπέληδες Έλληνες» τα οποία είναι διαδεδομένα στη χώρα του εκφράζει σε συνέντευξη του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκόντο Βεστερβέλε. Μιλώντας στη Zeit αναφέρει ότι είναι «αξεπέραστα σε ανοησία στερεότυπα» ότι οι Έλληνες «κάθονται κάτω από ένα δέντρο, τρώνε ελιές και πίνουν ρετσίνα ενώ οι Γερμανοί εργάζονται σκληρά».

Οικονομία

  • Περιορισμένα κέρδη κατέγραψαν οι αγορές την Παρασκευή στο κλείσιμο μίας εβδομάδας χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις. Κέρδη μόλις 0,18% είχε ο Dow Jones και έκλεισε στις 13.228,12 μονάδες.
  • Το α' τρίμηνο του 2012 καταγράφηκαν συνολικά 1.097 εργατικά ατυχήματα, ενώ 13 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους επισημαίνει η ΓΣΕΕ και ζητά την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων ενώ τονίζει και την αναγκαιότητα της ίδρυσης φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου.
  • Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Απριλίου, η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που είχαν κεφαλαιοποιηθεί έως τις 31/12/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου