Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Μπαρόζο φεύγει. Έρχεται ο Μόντι;


Τα σενάρια διαδοχής του προέδρου της Κομισιόν

Ο Μπαρόζο φεύγει. Έρχεται ο Μόντι;Αρχισαν, εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης, τα σενάρια για τη διαδοχή του κ. Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν, η θητεία του οποίου λήγει.
Ήδη άρχισαν σιγά_ σιγά να ανακοινώνονται, έστω ανεπισήμως, και οι υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων, όπως της επιτρόπου κυρίας Βιβιάν Ρέντινγκ και του (σοσιαλιστή) Προέδρου του Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς.
Πληροφορίες μάλιστα από τις Βρυξέλλες επιμένουν ότι η κυρία Ρέντινγκ από το Λουξεμβούργο, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας έχει αρχίσει την προεκλογική της εκστρατεία, αναμένοντας ωστόσο τα αποτελέσματα των εκλογών στην Γαλλία και στην Ελλάδα.
Η κυρία Ρέντινγκ βασίζεται κυρίως στις ψήφους των συντηρητικών κυβερνήσεων και για το λόγο δίνει ιδιαίτερη σημασία να επανεκλεγεί ο κ. Νικολά Σαρκοζί και να υπάρξει στην Ελλάδα κυβέρνηση κεντροδεξιάς. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη εκλογή του κ. Μπαρόζο, το ΠαΣοΚ και προσωπικά ο κ. Γ. Παπανδρέου είχαν εναντιωθεί στην εκλογή του.
Οι σοσιαλιστές προωθούν τον κ. Σουλτς, ο οποίος βρίσκεται το τελευταίο τρίμηνο στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι εστιάζει όλη την προσοχή σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το κρυφό χαρτί όμως για την εκλογή νέου Προέδρου της Κομισιόν όπως εκτιμούν στις Βρυξέλλες, δεν βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά στην Καγκελαρία της Γερμανίας. Υπάρχουν φήμες στο Βερολίνο ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ θεωρεί ως καλή υποψηφιότητα τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Μάριο Μόντι.
Ο κ. Μόντι δεν ανήκει σε κάποια ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα και επομένως, όπως εκτιμούν στο Βερολίνο, μια τέτοια υποψηφιότητα θα συνεπαγόταν λιγότερη πολιτική εκστρατεία.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου