Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Απριλίου, 2012

  • Με ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 4 Μαΐου, και ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προσανατολίζεται να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
  • Με ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 4 Μαΐου, και ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προσανατολίζεται να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
  • Η τρόικα θα συμφωνήσει σε μια επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα ως το 2015, ενώ το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμβάλει με 8,2 δισ. ευρώ, υποστήριξε σε εφ'όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Το λάθος του πρώτου μνημονίου, υποστήριξε, ήταν η αντίληψη πως το ελληνικός χρέος ήταν βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση, ενώ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά επιρρίπτοντάς του «ανέφικτες» εξαγγελίες -τονίζοντας επίσης πως οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ για αυτοδυναμία «είναι έλλειψη ιστορικής αίσθησης».
  • Διεκόπη προεκλογική ομιλία της υπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου στην Καισαριανή, όταν ομάδα περίπου 30-40 ατόμων εισέβαλε στο χώρο της συγκέντρωσης και επιτέθηκε φραστικά εναντίον της υπουργού, ενώ εκτοξεύτηκαν και αντικείμενα. «Φασίζουσες συμπεριφορές δεν τρομοκρατούν και δεν φοβίζουν, από όπου κι αν προέρχονται» λέει η κ. Διαμαντοπούλου. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά χωρίς προβλήματα, έγινε προεκλογική εκδήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Ηλιούπολη.
  • Σφοδρή επίθεση κατά Πάνου Καμμένου, τον οποίο αποκάλεσε «εξαιρετικά επικίνδυνο» για τη χώρα, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως οι δανειστές μας μπορούν πλέον με τη δανειακή σύμβαση να κατάσχουν πλοία που έχουν ελληνική σημαία.

Κόσμος

  • Οι πόρτες των ευρωπαίων ηγετών που αρνήθηκαν να τον δεχτούν «θα αρχίσουν ίσως να μισανοίγουν μεταξύ των δυο γύρων των εκλογών», εκτίμησε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια συνάντησης στα δυτικά της χώρας. Ζήτησε δε την ψήφο των πολιτών για να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο: «θα έχουμε τότε συμμάχους που σήμερα είναι σιωπηλοί, αλλά τελικά μοιράζονται τη βούληση μας», κατέληξε.
  • «Εκλογές αμέσως» ζητούσε ο ακροδεξιός Χερτ Βίλντερς από το Άμστερνταμ ήδη το Σάββατο, μερικά λεπτά μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για το πακέτο λιτότητας, βάζοντας το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής πολιτικό του στοίχημα: Από ρυθμιστής, που ήταν μέχρι τώρα, φιλοδοξεί να «καβαλήσει» το αντιευρωπαϊκό ρεύμα και να περάσει στο προσκήνιο της ολλανδικής πολιτικής σκηνής, ενισχυμένος πλέον από την αντίθεσή του στα μέτρα λιτότητας.
  • Μεγάλο μέρος των τηλεφωνικών συνομιλιών της Ρούμπι Καρίμα, πρωταγωνίστριας του σκανδάλου των πάρτι μπούγκα-μπούγκα στη βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δημοσιεύει στον διαδικτυακό της τόπο η Repubblica. Στα τηλεφωνήματα αυτά, που έγιναν τον Οκτώβριο του 2010 ενώ η Ρούμπι Καρίμα ήταν ακόμη ανήλικη, η κοπέλα αναφέρει μεταξύ άλλων: «ο Σίλβιο έχει ξετρελαθεί μαζί μου, θα μου δώσει ότι ζητήσω, φτάνει να μην μιλήσω με τους δημοσιογράφους, που με ψάχνουν αδιάκοπα».
  • Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Μπαχρέιν μετά την κηδεία ενός διαδηλωτή που βρέθηκε νεκρός το Σαββατοκύριακο, μία ημέρα αφού συμμετείχε σε μια διαδήλωση και συγκρούστηκε με την αστυνομία. Στο μεταξύ δικαστήριο του Μπαχρέιν ανέβαλε την εκδίκαση της έφεσης που έχει υποβάλει ο ακτιβιστής κρατούμενος Αμπντελχαντί αλ Χουάτζα, που κάνει απεργία πείνας από τις αρχές Φεβρουαρίου.
  • Κανονικά αλλά από την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η ανάπτυξη της αποστολής παρατηρητών για την εκεχειρία στη Συρία, δηλώνει ο ΟΗΕ την ώρα όμως που το καθεστώς δεν είναι καθόλου διατεθειμένο –παρά τις διαβεβαιώσεις του που γίνονται ελάχιστα πιστευτές στη Δύση– να σταματήσει τις επιχειρήσεις κατά αμάχων ή ανταρτών. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της Συρίας, παρά την παρουσία των παρατηρητών του ΟΗΕ αλλά σε περιοχές διαφορετικές από αυτές των συγκρούσεων.

Οικονομία

  • Στα χαμηλότερά τους επίπεδα οδήγησαν τη Δευτέρα τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τα οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη αλλά και η πολιτική κρίση στην Ολλανδία. Χαμηλότερα και η Νέα Υόρκη, με τις τραπεζικές μετοχές στη Γουόλ Στριτ να ακολουθούν την πορεία των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων.
  • Το πλαίσιο που θέτει το Δημοσιονομικού Συμφώνου αίρει κάθε λογικό δισταγμό που θα είχε η Γερμανία κατά της έκδοσης ευρωομολόγων, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, λέγοντας πως o κοινός δανεισμός θα μπορέσει να καταπολεμήσει τον φαύλο κύκλο της κρίσης χρέους.
  • «Ηλεκτρονικό φακέλωμα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Γ.Κασιμάτης, τις διασταυρώσεις στοιχείων που ξεκινά τους επόμενους μήνες το υπουργείο Οικονομικών, σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους. Επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, καθώς περιλαμβάνει σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων, ο κ. Κασιμάτης τονίζει ότι στην κακή αυτή συγκυρία «τέτοιου είδους αποφάσεις είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σκεφθεί και να υλοποιήσει, η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου