Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Γιατί αγνοήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας;

Αγνοήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στο Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη

Γιατί αγνοήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη;



Η δικαιολογίες του Προξένου ήταν, ότι:
α) δεν ήταν στο πρόγραμμα να μιλήσει
β) αυτό το κάνω για πρώτη φορά και δεν ήξερα

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καρατζάς με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Ηλία Φωτόπουλο αφού έχουν τελειώσει η ομιλίες , την ώρα που λέει ο Πρόξενος "άμα θέλεις να μιλήσεις έλα", μετά από πιέσεις βέβαια.


Επανέρχομαι στο γεγονός της Παρασκευής, 20 Απριλίου, 2012 όταν μετά την εκδήλωση στο Κυβερνείο της Μασσαχουσέττης έγινε η δεξίωση (προσφορά του κ. Χάρη Κατή) στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστώνης για την Ελληνική Ανεξαρτησία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Θεμιστοκλής Καρατζάς δεν καλέστηκε στο βήμα από τον "οικοδεσπότη" να πει ένα χαιρετισμό, δύό λόγια.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Πρόξενος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους μίλησε για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και μετά κάλεσε το Μητροπολίτη Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιο (και καλά έκανε) να μιλήσει. Πράγματι αυτό έγινε και ο Μητροπολίτης με λίγα λόγια μας μίλησε για τον Ελληνισμό και για το πνεύμα της ημέρας. Μόλις τελείωσε ο Μητροπολίτης και ενώ όλοι περιμέναμε ότι ο επόμενος ομιλητής θα ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, το μικρόφωνο έκλεισε και ο Γενικός Πρόξενος απομακρύνθηκε από το βήμα.

Διαβάστε την ακριβή στιχομυθίας μου με τον Γενικό Πρόξενο, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καρατζάς και αρκετοί ομογενείς της Βοστώνης γίνονται αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες.

Πλησίασα τον Γενικό Πρόξενο και του είπα: 
Κύριε Γενικέ ξεχάσατε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας”. Η απάντηση του κ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Βοστώνη ήταν: “Δεν ήταν στο πρόγραμμα να μιλήσει”.
 Επανήλθα και ρώτησα τον Γενικό Πρόξενο “Ποιος έφτιαξε το πρόγραμμα που δεν συμπεριελάμβανε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να πει δύο λόγια για την παρέλαση και να κάνει ένα χαιρετισμό;”
“Εγώ”, απάντησε ο Γενικός Πρόξενος κ. Φωτόπουλος. “Νομίζετε κ. Γενικέ ότι δεν πρέπει να μιλήσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων;” Η απάντηση του Γενικού Προξένου ήταν 
Δεν συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα”. “Κύριε Γενικέ, συγγνώμη, δεν θα σας πω εγώ πως θα κάνετε τη δουλειά σας αλλά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι αυτός που αντιπροσωπεύει την οργανωμένη Ομογένεια και στο κάτω κάτω της γραφής ο άνθρωπος που έχει τρέξει και τρέχει περισσότερο από όλους για την επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων του εορτασμού της Επανάστασης του 1821 στη Βοστώνη”.
Η απάντηση του Γενικού Προξένου ήταν “δεν ήξερα, είμαι νέος στη Βοστώνη, πρώτη φορά το κάνω”!
Κύριε Γενικέ, είσαστε και πέρυσι εδώ και τότε είχατε ξεχάσει την τότε Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ελένη Βιδάλη, και μετά από διαμαρτυρίες μας την καλέσατε να πει δύο λόγια. Σας παρακαλώ καλέστε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Καρατζά να πει δύο λόγια ώστε να τελειώσει το θέμα και να προλάβουμε πιθανές καταστάσεις” του απαντώ.

Εκείνη τη στιγμή πράγματι ο Γενικός Πρόξενος κ. Φωτόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να πει δύο λόγια. Ο κ. Καρατζάς όμως φανερά πικραμένος είπε “όχι ευχαριστώ, δεν χρειάζεται”.
Όπως προανέφερα, όλη συζήτηση γίνεται μπροστά σε αρκετούς αυτόπτες και αυτήκοους ομογενείς που τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα από τη συμπεριφορά (υπάρχει και ηχογραφημένη η στιχομυθία).
Μετά από παρεμβάσεις άλλων και περί το τέλος της σύναξης, κάπου 35 λεπτά μετά, αφού είχαν μείνει περί τα 25-30 άτομα στη δεξίωση ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη πήγε στο μικρόφωνο και κάλεσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Καρατζά να πάει να πει δύο λόγια. Έτσι ο κ. Καρατζάς πήγε στο μικρόφωνο και προσπάθησε να καλύψει τον Γενικό Πρόξενο (για το καλό του Ελληνισμού) όπως είπε αργότερα.

Βέβαια είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι μας κάνουμε λάθη και ίσως για μερικούς αυτό να συνέβη. Είναι έτσι όμως; Όλοι μας θέλουμε να είναι έτσι. Έγινε ένα λάθος ρε παιδιά ας το πάρει το ποτάμι. Δεν νομίζω όμως, και ειλικρινά λυπάμαι γι αυτό.  Πέρυσι στην ίδια εκδήλωση, αγνοήθηκε η τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ελένη Βιδάλη από τον ίδιο Γενικό Πρόξενο κ. Ηλία Φωτόπουλο (άραγε δεν είναι η πρώτη φορά όπως είπε δημόσια ο κ. Φωτόπουλος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη).

Έτσι και παλαιότερα αγνοήθηκε και η κ. Ελισάβετ Παπασλή Πρόεδρος της Ομοσπονδίας πριν την κ. Βιδάλη από τον προκάτοχο του κ. Φωτόπουλου κ. Ορφανίδη με αποτέλεσμα η κ. Παπασλή την επόμενη χρονιά μετά την εκδήλωση στο Κυβερνείο να μην πάει στην εκδήλωση στο Προξενείο. Έτσι είχε αγνοηθεί και ο υπογράφων όταν ήταν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέα Αγγλίας (Βοστώνης) από τον τότε Γενικό Πρόξενο κ. Ορφανίδη.
Επομένως δεν είναι απλώς ένα λάθος αλλά κάτι που συμβαίνει συχνά από τους αντιπροσώπους της Ελλάδος στη Βοστώνη.
Εάν γνώριζαν μόνο, τα ξενύχτια, το άγχος, το χρόνο και τα χρήματα που ξοδεύει ο κάθε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας για την επιτυχία των εκδηλώσεων και την επιτυχία της παρελάσεως της Βοστώνης τότε θα έπρεπε να τρέχουν πίσω από τους Προέδρους και όχι μπροστά γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής ο κάθε Πρόεδρος είναι εθελοντής/εθελόντρια και μαζί τους τα μέλη του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου.
Αλλά, μήπως υπάρχει κάποια άλλη ατζέντα για την δευτεροβάθμια οργάνωση, την Ομοσπονδία δηλαδή; Μήπως η αφομοίωση "βολεύει";    Πως αλλιώς να δικαιολογήσουμε την συμπεριφορά του Γενικού Προξένου, δηλαδή του υπαλλήλου του Υπουργείου Εξωτερικών;

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου