Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Super Tuesday. Προκριματικές εκλογές σε 15 Πολιτείες. Σάρωσαν οι Joe Biden και Donald Trump

  Τετάρτη, 6 Μαρτίου, 2024

Πιο κοντά για να εξασφαλίσουν την κούρσα από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους έκανα χθες ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, 14 από τις 15 πολιτείες ψήφησαν τον κ. Τραμπ  και από την πλευρά των Δημοκρατικών και στις 15 Πολιτείες ψήφησαν τον νυν Πρόεδρο κ. Μπάϊντεν.

Από τη Μασσαχουσέτη μέχρι την Βόρεια Καρολίνα, το Τέξας και την Καλιφόρνια οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων και πολλοί ανεξάρτητοι πήγαν στις κάλπες και επισφράγισαν την ηγεσία των δύο υποψηφίων που εκτός απροόπτου θα τεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά σε 4 χρόνια και αυτό αναμένετε να γίνει τον προσεχή Νοέμβριο.

Μπορεί και οι δύο να μην επισφράγισαν την τελική νίκη αλλά αυτό μπορεί να γίνει και την άλλη εβδομάδα.  Η Νίκη Χάλεϋ κέρδισε με λίγους ψήφους μόνο το μικρό Βερμόντ και έχασε κατά κράτος στις άλλες 14 περιφέρειες.

Ο Τζο Μπάϊντεν κέρδισε με κοντά στα 90% σε όλες τις πολιτείες.

Στους 276 εκλέκτορες (delegates) που είχε μέχρι χθες το Τραμπ προστέθηκαν άλλοι 662 και τώρα έχει  938 και χρειάζεται συνολικά 1,215 για να πάρει το χρίσμα ενώ η Νίκη Χάλεϋ έμεινε κοντά εκεί που άρχισε τον προεκλογικό αγώνα με συνολικά 79 αντιπροσώπους!

Ο Τζο Μπάϊντεν έχει μέχρι τώρα 1,208 εκλέκτορες και είναι και αυτός πολύ κοντά στο να πάρει το χρίσμα από του Δημοκρατικούς αφού χρειάζεται να πιάσει τον αριθμό 1,968 εκλέκτορες.  Κάτι που θα γίνει σχετικά σύντομα αφού οι άλλοι διεκδικητές από τους Δημοκρατικούς (Dean Phillips & Marianne Williamson) δεν έχουν πάρει ακόμα εκλέκτορα!

Έτσι, για μία άλλη φορά οι δύο υπερήλικες θα διεκδικήσουν τη θέση του πλανητάρχη!

Ο Τράμπ έκανε ομιλία αργά χθες το βράδυ από το στρατηγείο του στη Φλώριδα. 

Ήταν ένας άλλος Τραμπ με σοβαρότητα και χωρίς να αναφέρει καν την Νίκη Χάλεϋ μα ούτε και τον αντίπαλό του κ. Μπάϊντεν.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου