Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Nvidia: Ανακοίνωσε το νέο μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης

Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024


Από την εμπορική επιτυχία του νέου τσιπ θα καθοριστεί εάν η εταιρεία θα μπορέσει να διατηρήσει την ηγετική της θέση

H Nvidia ξεκίνησε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της τη Δευτέρα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γένσεν Χουάνγκ να προχωράει στα αποκαλυπτήρια του νέου κορυφαίου τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, του Blackwell B200

Οι ανακοινώσεις για το νέο τσιπ και το αντίστοιχο λογισμικό της Nvidia στο GTC 2024 θα βοηθήσουν να καθοριστεί εάν η εταιρεία μπορεί να διατηρήσει την ηγετική της θέση ως ο κυρίαρχος πωλητής των εργαλείων που απαιτούνται για να τροφοδοτήσει τη φρενίτιδα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης των κέντρων δεδομένων, κατακτώντας ένα μερίδιο περίπου 80% πέρυσι.

Ιδού η εταιρεία τεχνολογίας που είχε καλύτερη χρονιά από την Nvidia

Το B200, ουσιαστικά, παίρνει δύο τσιπ στο μέγεθος της προηγούμενης υλοποίησης της Nvidia και τις ενώνει σε μία ενιαία μονάδα. Το νέο τσιπ έχει 208 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, υπερδιπλάσια από τα 80 δισεκατομμύρια στο προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας. Όλα αυτά τα τρανζίστορ μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μνήμη που είναι συνδεδεμένη στο τσιπ σχεδόν ταυτόχρονα, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα.

Η Nvidia είπε ότι σημαντικοί πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Alphabet (Google), Meta Platforms, Microsoft, OpenAI και Tesla αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το νέο τσιπ.

Ο Χουάνγκ ανακοίνωσε επίσης συνεργασίες με τις εταιρείες σχεδιασμού λογισμικού Ansys, Cadence και Synopsys. Οι μετοχές των τριών εταιρειών σημείωσαν άλμα περίπου 3% μετά τα σχόλια του Χουάνγκ.

Οι μετοχές της Nvidia έχουν αυξηθεί κατά 240% τους τελευταίους 12 μήνες, καθιστώντας τη Nvidia την τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, πίσω μόνο από τη Microsoft και την Apple.

Ο κίνδυνος

Πάντως αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτό το ράλι αφήνει τη μετοχή της Nvidia σε κίνδυνο να προσγειωθεί ανώμαλα, εάν η εταιρεία αποτύχει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην τεχνητή νοημοσύνη όσο περιμένουν οι επενδυτές.

Το μερίδιο αγοράς της Nvidia αναμένεται να μειωθεί αρκετές ποσοστιαίες μονάδες το 2024 καθώς νέα προϊόντα από ανταγωνιστές όπως η Intel και η AMD θα δραστηριοποιηθούν στην αγορά των ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης.

Αν και η Nvidia θεωρείται ευρέως μια εταιρεία που σχεδιάζει μικροτσίπ, έχει δημιουργήσει επίσης μια σημαντική γκάμα προϊόντων λογισμικού. Νωρίτερα φέτος η Nvidia είχε ανακοινώσει ότι η δραστηριότητα λογισμικού και υπηρεσιών της είχε φτάσει σε ετήσιο ρυθμό λειτουργίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το τέλος του περασμένου οικονομικού έτους της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο GTC πραγματοποιείται για πρώτη φορά με φυσική παρουσία από το 2019. Αναμένεται να το παρακολουθήσουν περίπου 16.000 άτομα, αριθμός διπλάσιος της τελευταίας διοργάνωσης με φυσική παρουσία.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου