Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Αποχωρεί η Χέιλι από την κούρσα για το χρίσμα. GOOD BYE NIKI

   Τετάρτη, 6 Μαρτίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Νίκι Χέιλι (Nikki Haley ) ανέστειλε την Τετάρτη την προεκλογική της εκστρατεία, αφού ηττήθηκε πανηγυρικά σε όλη τη χώρα τη Σούπερ Τρίτη, αφήνοντας τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον τελευταίο εναπομείναντα βασικό υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2024.

Η Χέιλι δεν υποστήριξε τον πρώην Πρόεδρο σε ομιλία της στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Αντιθέτως, τον ενθάρρυνε να κερδίσει την υποστήριξη των μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων που την υποστήριξαν.

«Εναπόκειται τώρα στον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις ψήφους, στο κόμμα μας και πέραν αυτού, και εκείνων που δεν τον υποστήριξαν. Και ελπίζω να το κάνει αυτό», δήλωσε. «Στα καλύτερά της, η πολιτική έχει να κάνει με το να φέρνεις τους ανθρώπους στον σκοπό σου, όχι με το να τους απομακρύνεις. Και ο συντηρητικός μας σκοπός χρειάζεται επειγόντως περισσότερους ανθρώπους».

Η Χέιλι, πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας και πρώην πρέσβειρα του ΟΗΕ, ήταν η βασική αντίπαλος του Τραμπ όταν μπήκε στην κούρσα τον Φεβρουάριο του 2023. Πέρασε την τελική φάση της εκστρατείας της προειδοποιώντας επιθετικά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να μην «αγκαλιάσει» τον Τραμπ, για τον οποίο υποστήριξε ότι ήταν πολύ βυθισμένος στο χάος και την προσωπική του θλίψη για να νικήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις γενικές εκλογές.

Η αποχώρησή της επιτρέπει στον Τραμπ να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πιθανή αναμέτρησή του με τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο. Ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει τους 1.215 αντιπροσώπους που απαιτούνται για να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η ήττα της Χέιλι σηματοδοτεί ένα οδυνηρό, αν και προβλέψιμο, πλήγμα για εκείνους τους ψηφοφόρους, τους χορηγούς και τους αξιωματούχους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που αντιτάχθηκαν στον Τραμπ και την πολιτική του «Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά». Ηταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των μετριοπαθών και των ψηφοφόρων με πανεπιστημιακή μόρφωση, ομάδες ψηφοφόρων που πιθανότατα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις γενικές εκλογές.

Ο Τραμπ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνέχισε να την ειρωνεύεται, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε πρόσκληση σε «όλους τους υποστηρικτές της Χέιλι να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο κίνημα στην Ιστορία του Εθνους μας. Ο Μπάιντεν είναι ο εχθρός, καταστρέφει τη χώρα μας», έγραψε. «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά!!!».

Ο Μπάιντεν, από την άλλη, χαιρέτισε όσους ψηφοφόρους είχαν υποστηρίξει την Χέιλι, αναγνωρίζοντας την προηγούμενη απόρριψη του Τραμπ προς τους υποστηρικτές της. «Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει τους υποστηρικτές της Νίκι Χέιλι. Θέλω να είμαι σαφής: υπάρχει θέση γι’ αυτούς στην καμπάνια μου», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Η Χέιλι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος του Τραμπ ή να κατέβει στο ψηφοδέλτιο ενός τρίτου κόμματος. Αποχωρεί από την προεδρική αναμέτρηση του 2024 έχοντας γράψει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που κέρδισε σε προκριματική αναμέτρηση των Ρεπουμπλικανών. Κέρδισε τον Τραμπ στην Περιφέρεια της Κολούμπια την Κυριακή και στο Βερμόντ την Τρίτη.

Πηγή: «Associated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου