Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Γαλλία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων στα προϊόντα fast fashion

 Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024


Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σταδιακή αύξηση των κυρώσεων και την απαγόρευση της διαφήμισης τέτοιων προϊόντων

Η Κάτω Βουλή της Γαλλίας ενέκρινε την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει κυρώσεις για τα προϊόντα ένδυσης fast-fashion, που πωλούνται από εταιρείες όπως η κινεζική Shein, με στόχο να συμβάλει στην αντιστάθμιση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σταδιακή αύξηση των κυρώσεων έως και 10 ευρώ ανά μεμονωμένο ρούχο έως το 2030, καθώς και την απαγόρευση της διαφήμισης τέτοιων προϊόντων.

Όλοι οι βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, το οποίο θα οδηγηθεί στη Γερουσία πριν γίνει νόμος.

Η δημοτικότητα των καταστημάτων λιανικής μόδας Shein και Temu – που κερδίζουν έδαφος στις παραγγελίες με βάση τη ζήτηση χάρη σε εξαιρετικά ευέλικτες αλυσίδες εφοδιασμού – έχουν προκαλέσει ανατροπές στον τομέα λιανικής, ενώ καθιερωμένοι παίκτες της αγοράς, όπως η Zara και η H&M, συνεχίζουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην πρόβλεψη των προτιμήσεων των αγοραστών. 

Η απάντηση της Shein

Εκπρόσωπος της Shein, δήλωσε στο Reuters ότι τα ρούχα που παράγει η εταιρεία ανταποκρίνονται σε μια υπάρχουσα ζήτηση, η οποία επιτρέπει το ποσοστό των απούλητων ενδυμάτων της να παραμένει σταθερά σε χαμηλά μονοψήφια νούμερα, ενώ οι παραδοσιακοί παίκτες μπορούν να έχουν περίσσευμα από απούλητα προϊόντα που να φτάνει έως και το 40% της συνολικής παραγωγής.

Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος της Shein, πρόσθεσε ότι ο μόνος αντίκτυπος του νομοσχεδίου θα είναι «να επιδεινώσει την αγοραστική δύναμη των Γάλλων καταναλωτών, σε μια εποχή που ήδη αισθάνονται τον αντίκτυπο της κρίσης κόστους ζωής».

Το νομοσχέδιο έρχεται καθώς το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορεύσει τις εξαγωγές μεταχειρισμένων ρούχων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το επιδεινούμενο πρόβλημα της σπατάλης προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου