Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Ανησυχητικά στοιχεία του Copernicus για την Ελλάδα

Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Η Ελλάδα αντιμετώπισε ξηρότερες από τις κανονικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του Copernicus για την ξηρασία στην Ελλάδα.

«Καθώς η ξηρασία συνεχίζει να επηρεάζει πολλές περιοχές της Μεσογείου, η ανωμαλία EDO Soil Moisture Index Anomaly δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδα αντιμετώπισε ξηρότερες από τις κανονικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του 2nd δεκαημέρου του Φεβρουαρίου 2024», αναφέρει σχετική ανάρτηση.

Το Copernicus είναι το στοιχείο παρατήρησης της Γης του Διαστημικού Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται σε συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Εκμετάλλευση Μετεωρολογικών Δορυφόρων.

Ευρωπαϊκή προειδοποίηση για το νερό

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε για συγκρούσεις μεταξύ κρατών για το νερό σε έγγραφο, που επικαλείται το Politico.

Όσο δυστοπικό και αν ακούγεται αυτό το σενάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί σχετικά με το νερό και λόγος είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι η ΕΕ δεν είναι έτοιμη για μια τέτοια σύγκρουση.

Μεταξύ των κινδύνων είναι ο αυξημένος ανταγωνισμός για τους υδάτινους πόρους, «συμπεριλαμβανομένου του πιθανού κινδύνου συγκρούσεων μεταξύ των κρατών μελών για τους διασυνοριακούς υδάτινους πόρους».

Το Politico υπενθυμίζει ότι σε ορισμένες περιοχές της ΕΕ υπάρχουν ήδη αντιπαράθεσες για το νερό.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου