Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Γιατί το Ισραήλ ψάχνει να αγοράσει λιμάνι στην Κύπρο – Πόσα πληρώνει

Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Νίκος Χασαπόπουλος

Το Ισραήλ ψάχνει να αγοράσει λιμάνι στην Κύπρο - Πόσα είναι διατεθειμένο να πληρώσει

Το Υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ σχεδιάζει να αγοράσει ένα λιμάνι στην Κύπρο για να επιθεωρήσει τη βοήθεια που προορίζεται για την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μετά από οδηγίες της υπουργού Miri Regev, αντιπροσωπεία του υπουργείου με επικεφαλής τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Israel Ports Company, Uzi Itzhaki, και μέλη της Αρχής Ναυτιλίας και Θαλάσσιων Λιμένων, θα αναχωρήσει για την Κύπρο για να εξετάσει τις ευκαιρίες για αγορά λιμανιού στην «ελληνική πλευρά του νησιού», (εννοεί στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας).

Οι ισραηλινές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το λιμάνι θα κοστίσει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια και ότι οι Κύπριοι ενδιαφέρονται πολύ για αυτό το βήμα, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο. Τα σχέδια θα τεθούν ενώπιον της ισραηλινής Κνεσέτ και θα υποβληθούν στην κυβέρνηση για έγκριση.

Σύμφωνα με το Ynet, το ενδιαφέρον αγοράς αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Ισραήλ να βρει θαλάσσιες λύσεις για την προμήθεια αγαθών, ιδιαίτερα ως απάντηση στους κινδύνους ασφαλείας που προκύπτουν στο λιμάνι της Χάιφα, σε περίπτωση πολέμου στο βορρά με την ομάδα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Στην Κύπρο η πληροφορία αυτή έφερε σε αμηχανία, ενώ αμέσως υπήρξαν φωνές πολιτικών που απορρίπτουν τέτοια πρόταση.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου