Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Η Μητρόπολη Κέρκυρας αποκλείει πολιτικούς που υποστήριξαν το νομοσχέδιο για τους ομόφυλους

ΑΘΗΝΑ. Οι αντιδράσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας κατά του νόμου που επιτρέπει τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου εντάθηκαν την Τρίτη, με τη Μητρόπολη της Κέρκυρας να θέτει εκτός Εκκλησίας δύο τοπικούς βουλευτές που υποστήριξαν τη μεταρρύθμιση.

Οι εκκλησιαστικές αρχές στο βορειοδυτικό νησί της Κέρκυρας κατηγόρησαν τους δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα τον Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ και τον Χρήστο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι διέπραξαν «το βαθύτερο πνευματικό και ηθικό σφάλμα» ψηφίζοντας υπέρ του νόμου, ο οποίος εγκρίθηκε με διακομματική στήριξη στις 15 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη Ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Η Εκκλησία της Ελλάδος είχε αντιταχθεί σθεναρά στη μεταρρύθμιση που πρότεινε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσοντας εναντίον της και πιέζοντας τους βουλευτές να την απορρίψουν.

«Για εμάς, αυτοί οι δύο (τοπικοί) βουλευτές δεν μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους ενεργά μέλη της Εκκλησίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Κέρκυρας.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποκλειστούν από τη θεία κοινωνία, να απέχουν από κάθε εκκλησιαστική εκδήλωση και να μην τους αποδίδονται επίσημες τιμές από εκπροσώπους της Εκκλησίας σε επίσημες εκδηλώσεις ή συναντήσεις της ενορίας.

«Τους προτρέπουμε να μετανοήσουν για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Μητρόπολη προχώρησε σε συγχαρητήρια σε έναν άλλο τοπικό βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος για την καταψήφιση του νόμου.

«Αυτό είναι το είδος του πολιτικού, ανεξάρτητα από άλλες πεποιθήσεις, που χρειαζόμαστε στη χώρα μας», αναφέρεται.

Η δήλωση της Μητρόπολης Κέρκυρας ακολούθησε μια παρόμοια κίνηση τον περασμένο μήνα από εκπροσώπους της Εκκλησίας στον Πειραιά.

Το ΠΑΣΟΚ, ένας από τους βουλευτές του οποίου στοχοποιήθηκε, δήλωσε ότι η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας ήταν «απαράδεκτη».

Πέρα από τη νομιμοποίηση του γάμου, ο νόμος παρέχει επίσης πλήρη γονικά δικαιώματα στους παντρεμένους ομόφυλους συντρόφους με παιδιά. Απέκλεισε ωστόσο τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια από τη γονεϊκότητα μέσω παρένθετων μητέρων. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε προσωπικά τη μεταρρύθμιση, η οποία υποστηρίχθηκε από μια ισχνή πλειοψηφία του πληθυσμού, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων βάσει του νέου νόμου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα νότια προάστια της Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας εστιάζουν την κριτική τους στις επιπτώσεις του νόμου στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες.

(Με πληροφορίες από το «Associated Press»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου