Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Αιχμηρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την καταδίκη Μπελέρη

 Τετάρτη, 6 Μαρτίου, 2024

Ώρα για εμπάργκο στο «δικτάτορα» Ράμα.

Αρκετά τον «χάϊδεψαν»!

«Η επιλεκτική εφαρμογή αποφάσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας. «Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας», τονίζει σε αυτήν.

Και τούτο, όπως επισημαίνει, «λόγω κλονισμού του τεκμηρίου αθωότητας εξαιτίας έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης και δεδομένου ότι η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η «επιμέτρηση της ποινής, ώστε να μην αποφυλακιστεί, εμποδίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει, έστω σήμερα, τα καθήκοντά του και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την καταδίκη του Φρέντυ Μπελέρη

«Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας.

Και τούτο λόγω κλονισμού του τεκμηρίου αθωότητας εξαιτίας έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης και δεδομένου ότι η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος. Η δε επιμέτρηση της ποινής, ώστε να μην αποφυλακιστεί, εμποδίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει, έστω σήμερα, τα καθήκοντά του και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του.

Η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου. Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας».

Σφοδρή επίθεση και από τον Αντώνη Σαμαρά

Λίγο μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, ήρθε η σειρά του Αντώνη Σαμαρά να επιτεθεί κατά της απόφασης που πάρθηκε.

Με μία αιχμηρή δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια προκλητική απόφαση η οποία δείχνει περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπρόσθετα, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά: «Η καταδίκη Μπελέρη, όχι μόνο προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την Ε.Ε.. Ως εκ τούτου η σημερινή Αλβανία του Ράμα, δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου