Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Απεβίωσε ο ηγούμενος της Μονής Χρυσοβαλάντου Αστόριας, Επίσκοπος Ευκαρπίας Ιερόθεος

Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε στην Πάτρα όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες ο ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας, Επίσκοπος Ευκαρπίας Ιερόθεος.
Είχε υποβληθεί προ μηνών σε εγχείρησης σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια μετέβη στην Πάτρα για να συνεχίσει τη θεραπεία.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στις 11 η ώρα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών.

Στις 2 η ώρα το απόγευμα το σκήνωμα του θα κομιστεί στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Θέρμο της Τριχωνίδας όπου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεοκλήτου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της περιοχής και των τοπικών αρχών.

Θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο Θέρμου με τις προσήκουσες εκκλησιαστικές τιμές.

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος στο προαύλιο της εκκλησίας για την υποδοχή του πιστού αντιγράφου της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Προυσιωτίσσης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο αείμνηστος Επίσκοπος Ευκαρπίας κυρός Ιερόθεος (κατά κόσμον Ιωάννης Ζαχαρής) γεννήθηκε στο Θέρμο της Επαρχίας Τριχωνίδος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο (Βαληνδρά).

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και στη συνέχεια Σχολάρχης της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στο Αγιο Ορος.

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας Ιερόθεος, με τον π. Βασίλειο Αγγελάκη και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Από αριστερά, οι: Καίτη Γιαπουτζή, Μαρία Καφαντάρη, Τίνα Πιτσιρίκου, Αλέκα Γεωργακοπούλου, Αννα Μπιλαρίκη, πρόεδρος, Βούλα Τσορορού, Μαργαρίτα Βαχτανίδη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Το 2012 διορίστηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας Νέας Υόρκης. Στις 5 Μαρτίου 2017 στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι χειροτονήθηκε Τιτουλάριος Επίσκοπος Ευκαρπίας, ως βοηθός ουσιαστικά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συνέχισε στην ηγουμενία της Μονής.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τους τελευταίους μήνες διερχόταν μία μεγάλη θλίψη με την απόφαση της υπαγωγής των Μετοχίων της Μονής στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την οποία είχε προωθήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με πρόσχημα την καλύτερη διοίκηση τους. Ωστόσο δεν θέλησε ποτέ να εκφράσει δημόσια την απαρέσκεια του για τα γενόμενα.

Εν τω μεταξύ έχει επέλθει νομική εμπλοκή στο θέμα της μεταβίβασης των Μετοχίων της Μονής στην Αρχιεπισκοπή όπως έχει αποκαλύψει ο «Ε.Κ.».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου