Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του Κασσελάκη

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ύπαρξη εταιρείας, την οποία διαθέτει στην Αμερική ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, από την οποία δανείστηκαν χρήματα για το ταμείο του κόμματος, έτσι ώστε να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα, θα διερευνήσει ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες», που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων έγινε κατά την αντιπαράθεση που έχει προκληθεί μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ», ήταν η απάντηση μέσω βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης. Για να προσθέσει: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον Κόσμο: Οταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Οταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Οταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι».

Μαρινάκης: Να απαντήσει επί της ουσίας

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές Αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια», ανέφερε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Και κατέληξε: «Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος».

Απάντηση εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη

Αμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη:

«Προφανώς και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για το γεγονός πως ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να της γυρίζει την πλάτη λίγους μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Μπροστά σ’ αυτήν τη διαπίστωση και υπό το βάρος της καταδίκης της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ζητήματα Κράτους Δικαίου, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον πρόεδρό του προσπαθώντας να πείσει ότι ‘όλοι το ίδιο είναι’. Χρησιμοποιεί παραμορφωτικούς φακούς για να υπονομεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ρίξει σκιές στον αρχηγό της Στέφανο Κασσελάκη. Ματαιοπονεί! Στις ΗΠΑ η επιχειρηματικότητα για τους απόδημους Ελληνες είναι συνυφασμένη με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, σε αντίθεση με πρακτικές στις οποίες έχουν συνηθίσει διάφορες οικογένειες που πλουτίζουν με αδιαφανή και πολλές φορές ‘αδιευκρίνιστο’ τρόπο ακόμη και μέσω εξωχώριων εταιρειών. Προφανώς, έχοντας μάθει να λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο, χωρίς μάλιστα να φορολογούνται όπως όλοι οι απόδημοι επιχειρηματίες ακόμη και για το τελευταίο ευρώ/δολάριο, θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι καταφεύγουν στα ίδια μέσα».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου