Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Το Κατάκολο αποτελεί σταθερό προορισμό για την κρουαζιέρα

  Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Θετικά τα αποτελέσματα από τις συναντήσεις κλιμακίου του Δήμου Πύργου με εταιρίες κρουαζιερόπλοιων.  

Τα αποτελέσματα και το αντικείμενο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεων που πραγματοποίησαν στον Πειραιά με ναυτιλιακές εταιρίες κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν το Κατάκολο, ανέλυσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Κώστας Νικολούτσος και ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού Αλέκος Γαλανόπουλος.

Η δημοτική αρχή παρουσίασε το λιμάνι του Κατακόλου, λαμβάνοντας και τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τις εταιρίες, ως ένα σταθερό προορισμό για την κρουαζιέρα, ενώ στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με το λιμάνι και των εταιρειών με απώτερο σκοπό την αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο.

Στάθης Καννής, Δήμαρχος Πύργου

«Στόχος μας η αύξηση των αφίξεων στο λιμάνι του Κατακόλου.

«Η επίσκεψη μας στην έδρα των εταιρειών με κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το Κατάκολο είχε ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μας με απώτερο σκοπό την αύξηση των αφίξεων στο λιμάνι. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με στελέχη των εταιρειώναυτών, προκειμένου από κοινού να δούμε τις συνθήκες που πρέπει να αναπτυχθούν στο επίνειο του Πύργου ώστε η προσδοκία αυτή να γίνει πραγματικότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, προσθέτοντας πως η αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που πιάνουν λιμάνι στο Κατάκολο θα έχει ως άμεση συνέπεια την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ανάδειξη της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, πρόσθεσε ο κ. Καννής, οι επισκέπτες και τα πληρώματα από τα κρουαζιερόπλοια μετατρέπονται στους καλύτερους διαφημιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που θα συμβάλλει στην προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών. Επίσης, σύμφωνα με τον Στάθη Καννή, υπήρξε η διαβεβαίωση πως ο Δήμος Πύργου θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου το λιμάνι του Κατακόλου να είναι ασφαλές και να παρέχει όλες εκείνες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται ώστε ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που θα έχει τη δυνατότητα να ελλιμενίζεται να είναι όλο και μεγαλύτερος.

Κώστας Νικολούτσος, Πρόεδρος Δ.Λ.Τ.Π.

«Εξελίξεις στην έναρξη εργασιών στην χερσαία ζώνη»

Για μια επίσκεψη που είχε ως σκοπό την οικοδόμηση μιας σχέσης διαρκούς επικοινωνίας και εμπιστοσύνης για την βελτίωση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την αύξηση των αφίξεων έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Νικολούτσος, τονίζοντας πως για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πρέπει να υπάρξουν σοβαρές παρεμβάσεις στο λιμάνι ώστε και οι εταιρείες να τον εντάξουν στο πρόγραμμα των περιηγήσεων τους στην Μεσόγειο. Παράλληλα, ο κ. Νικολούτσος αναφέρθηκε και στις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της επανέναρξης των εργασιών της χερσαίας ζώνης Λιμένα Κατακόλου, ενώ πρόσθεσε ότι προχωρά και ο σχεδιασμός της νέας προβλήτας που θα είναι διπλή και θα δέχεται πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Αλέκος Γαλανόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Λ.Τ. Π και εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού

«Θετικό το αποτέλεσμα των συναντήσεων»

Τέλος, ο Αλέκο Γαλανόπουλος δήλωσε ότι  «ήταν άκρως θετικό το αποτέλεσμα των συναντήσεων που κάναμε στις εταιρείες με τα κρουαζιερόπλοια. Η παρουσία μας στην έδρα τους αποτέλεσε για αυτούς μία έκπληξη αφού ελάχιστα Διοικητικά Συμβούλια Λιμενικών Ταμείων με το Δήμαρχο μαζί τους έχουν επισκεφθεί. Εκείνο που έγινε κατανοητό από εμάς μετά τις συζητήσεις που είχαμε με τα στελέχη των εταιρειών είναι ότι το Κατάκολο είναι σταθερός προορισμός για την κρουαζιέρα με τις αφίξεις χρόνο με το χρόνο να αυξάνονται. Μας ζητάνε να κάνουμε κάποια πράγματα όπως τη τοποθέτηση wifi που πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να τα κάνουμε».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου