Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ο Καθεδρικός Ναός Βοστώνης γιόρτασε με κονσέρτο την επέτειο των εκατό χρόνων των θυρανοιξίων του

Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Βοστώνης γιόρτασε με μουσικό κονσέρτο Βυζαντινής αλλά και Λαϊκής μουσικής την επέτειο των εκατό χρόνων από τα θυρανοίξιά του. Η εκδήλωση έγινε στην κοινοτική αίθουσα του Ναού, η οποία συνοδεύτηκε με ελληνικά εδέσματα. Παρευρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού π. Αθανάσιος Τσινίνης, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Τζέιμς Τσίγκας, καθώς και μέλη του συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς με τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, Δημήτρης Κατός, ο πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου και μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δημήτρης Ματθαίος και δεκάδες ενορίτες και φίλοι του Καθεδρικού. Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν η πρώην πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Χαρούλα Τραβαγιάκη.

Η Χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του π. Οδυσσέα Δρόσσου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων από τη χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής υπό τη διεύθυνση του π. Οδυσσέα Δρόσσου, ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντέιλ της Βοστώνης και διδάσκοντος εκκλησιαστική μουσική στη Σχολή και ακολούθησε το πρόγραμμα ελληνικών λαϊκών τραγουδιών από ομάδα επιφανών ομογενών μουσικών και καλλιτεχνών της Βοστώνης υπό την ηγεσία της καλλιτέχνιδας Παναγιώτας Χαλουλάκου.

Η πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής της μουσικής εκδήλωσης για τα εκατό χρόνια των θυρανοιξίων του Καθεδρικού Χαρούλα Τραβαγιάκη, φωτογραφίζει τους καλλιτέχνες.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Ανάμεσα στα άσματα που αποδόθηκαν ήταν «Εγώ θα κόψω το κρασί», «Τι ’ναι αυτό που το λένε Αγάπη», «Γλυκά μου μάτια», «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά», «Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ», «Με το Βοριά», «Ολα σε θυμίζουν», «Τι Γλυκό να σ’ αγαπούν» και πολλές άλλες επιτυχίες των περασμένων ετών.

Ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος συνεχάρη τους διοργανωτές ευχηθείς κάθε επιτυχία και πρόοδο στον Καθεδρικό Ναό. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος έστειλε γραπτό μήνυμα στο οποίο, ανάμεσα στα άλλα τόνισε πως «σας διαβιβάζω τα συγχαρητήρια όλων των ενοριών της Μητρόπολής μας γι’ αυτή την ιστορική επέτειο». Σε άλλο σημείο έγραψε πως «ο Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού ευλογήθηκε να έχει μακρά σειρά οραματιστών κληρικών και λαϊκών ηγετών ένθερμης πίστης οι οποίοι αγαπούσαν τον Θεό και την Αγία του  Εκκλησία. Οι ιδρυτές της κοινότητας και εκείνοι οι οποίοι τους διαδέχθηκαν θυσίασαν πολλά ούτως ώστε το ανέσπερο φως της Πίστης και της Κληρονομιάς μας να φωτίζει λαμπρώς σ’ ολόκληρη τη Μασαχουσέτη».

Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση για την εκατοστή επέτειο των θυρανοιξίων του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Η πρόεδρος της  διοργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, Χαρούλα Τραβαγιάκη, στο γραπτό της μήνυμα, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε πως «η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τα θυρανοίξια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Νέας Αγγλίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 14 Σεπτεμβρίου του 1924, μας φέρνει σκέψεις αγάπης και χρέους προς τους μεγάλους Ελληνες μετανάστες της Βοστώνης που πρωτοπόρησαν στην ανέγερση του μεγαλοπρεπούς αυτού ναού, που αποτελεί στολίδι του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας της μείζονος Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου