Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτησε να κοπούν κονδύλια από την Ελλάδα

Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Εφιάλτες δεν υπήρξαν μόνο στην εποχή που οι Πέρσες ήρθαν να κατακτήσουν την Ελλάδα.  Δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα, εντός και εκτός.  Όταν η κομματική ταυτότητα, τα χρώματα είναι εναντίον της Ελλάδας…  Δεν φταίνε μόνο οι ξένοι… μόνοι μας «βγάζουμε τα μάτια μας».                                                         paneliakos.com

--------------------------

ΑΘΗΝΑ. Σε μια παραδοχή που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, και όχι μόνο, προχώρησε την Δευτέρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, καθώς αποκάλυψε ότι όχι μόνον υπερψήφισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά ότι ο ίδιος έγραψε το άρθρο που προβλέπει αναστολή κονδυλίων αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με το περιεχόμενό του. Ο κ. Αρβανίτης πάντως λίγες ώρες αργότερα, και μετά το σάλο που προκάλεσε η παραδοχή του, επιχείρησε να ανασκευάσει.

«Φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στο Open.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Οχι ‘Οι ευρωβουλευτές’, ‘Ο ευρωβουλευτής’, εγώ το έγραψα», ανέφερε.

«Στο άρθρο 27 που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας πως «δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια», με τον Θάνο Πλεύρη που βρισκόταν στο στούντιο να μιλάει για «αποκάλυψη».

Παύλος Μαρινάκης: Κυνική παραδοχή Αρβανίτη

Για «κυνική παραδοχή» από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση πως αυτός ήταν που έγραψε το άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που προβλέπει κόψιμο κονδυλίων της ΕΕ για την Ελλάδα.

«Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα (…) Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων.

Η αντίδραση της ΝΔ

Aνακοίνωση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε και η ΝΔ, τονίζοντας: «Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη απέδειξαν ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά ‘συνέβαλε ουσιαστικά’ στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσέθεσε: «Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών». «Το δόγμα ‘γαία πυρί μιχθήτω’ βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Αναδίπλωση λίγες ώρες αργότερα

Σε αλλαγή, πάντως, στάσης μετά τον σάλο, προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης. Με δήλωσή του, που ακολούθησε τις πρωινές δηλώσεις του και της αντίδρασης της κυβέρνησης, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι «η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Ελληνες πολίτες δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί»

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου