Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Γιατί το νέο άγαλμα της Νταϊάνα την απεικονίζει με τρία παιδιά

 Σάββατο, 3 Ιουλίου, 2021

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι ανέφεραν ότι θα ήθελαν να τιμήσουν την αγάπη, δύναμη και τον χαρακτήρα της μητέρας τους.

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι συναντήθηκαν την Πέμπτη στα αποκαλυπτήρια νέου αγάλματος της αείμνηστης μητέρας τους, Νταϊάνα, το οποίο είχαν παραγγείλει το 2017.

Η ημερομηνία - 1η Ιουλίου - ήταν επίτηδες επιλεγμένη επειδή αν βρισκόταν στην ζωή, η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα έκλεινε τα 60 της χρόνια. 

Στην ιδιωτική τελετή αποκάλυψης παρακολούθησαν οι πρίγκιπες, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στενά στο έργο, καθώς και μερικοί στενοί φίλοι και μέλη της οικογένειας της Νταϊάνα, συμπεριλαμβανομένων των τριών αδελφών της: ο αδερφός της, Τσαρλς Σπένσερ και οι δύο αδελφές της, η Λαίδη Σάρα ΜακΚορκουοντέιλ και η Λαίδη Τζέιν Φέλουες.

Το χάλκινο άγαλμα, που σχεδιάστηκε από τον γλύπτη Ιαν Ρανκ Μπροάντλεϊ, παρουσιάζει την πριγκίπισσα να στέκεται δίπλα σε τρία παιδιά.

Ήταν μια απροσδόκητη επιλογή του γλύπτη, δεδομένου ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε μόνο δύο παιδιά, αλλά νοηματοδοτήθηκε πλήρως όταν εξηγήθηκε  σε μια ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσινγκτον.

WPA POOL VIA GETTY IMAGES
Το άγαλμα της Νταϊάνα βρίσκεται στον κήπο Σάνκεν του Κένσινγκτον. 

Το παλάτι είπε ότι τα παιδιά προορίζονται να «αντιπροσωπεύουν την οικουμενικότητα και τον γενικό αντίκτυπο του έργου της πριγκίπισσας».

Η Νταϊάνα που εργάστηκε ως γκουβερνάντα και βοηθός νηπιαγωγείου προτού παντρευτεί τον Κάρολο λάτρευε τα παιδιά και (επίσης) ιδιαίτερα το να γίνει μητέρα. 

Οι πρίγκιπες μίλησαν για το πόσο τους λείπει η πολυαγαπημένη τους μητέρα σε μια κοινή δήλωση μετά τα αποκαλυπτήρια. 

«Σήμερα, την ημέρα που θα σηματοδοτούσε τα 60α γενέθλια της Μητέρας μας, θυμόμαστε την αγάπη, τη δύναμη και τον χαρακτήρα της - ποιότητες που την έκαναν δύναμη του καλού σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας αμέτρητες ζωές προς το καλύτερο», ανέφεραν οι δύο σε μια δήλωση που δημοσιοποιήθηκε από το παλάτι του Κένσινγκτον.

«Κάθε μέρα, ευχόμαστε να ήταν ακόμα μαζί μας και ελπίζουμε ότι αυτό το άγαλμα θα θεωρείται για πάντα ως σύμβολο της ζωής της και της κληρονομιάς της», πρόσθεσαν.

Πριν ολοκληρωθεί η τελετή, τα αδέρφια ευχαρίστησαν όσους εργάστηκαν στο γλυπτό και για τα αποκαλυπτήρια, καθώς και «τους φίλους και τους δωρητές που βοήθησαν να συμβεί αυτό, και σε όλους όσους σε όλο τον κόσμο διατηρούν τη μνήμη της μητέρας μας ζωντανή».

 
WPA POOL VIA GETTY IMAGES
Η όψη της Νταϊάνα βασίστηκε στην τελευταία περίοδο της ζωής της. 

Τόσο ο Γουίλιαμ όσο κι ο Χάρι έχουν μιλήσει ανοιχτά για την απώλεια της μητέρας τους κι έχουν εκφραστεί με ειλικρίνεια για το πώς η απώλεια αυτή τους επηρεάζει ως σήμερα

«Το σοκ είναι το βαρύτερο πράγμα», ανέφερε ο δούκας του Κέιμπριτζ στο ντοκιμαντέρ του BBC Mind Over Marathon το 2017. «Κι αισθάνομαι (το ίδιο) για την μητέρα μου 20 χρόνια μετά, ακόμα νιώθω σοκ 20 χρόνια αργότερα». 

«Οι άνθρωποι προχωρούν. Το σοκ (νομίζεις ότι) δεν μπορεί να διαρκέσει τόσο πολύ, αλλά διαρκεί», εξήγησε ο πρίγκιπας. «Δεν το ξεπερνάς ποτέ, είναι μια απίστευτα μεγάλη στιγμή στη ζωή σου που δεν σε αφήνει ποτέ. Απλώς μαθαίνεις να ζεις μ′ αυτή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου