Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

H SpaceX ανέλαβε την αποστολή Europa Clipper στο φεγγάρι του Δία

 Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Η αποστολή Europa Clipper έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2024 και θα χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωσή της πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX.

Η αποστολή, με την ονομασία Europa Clipper, έχει σχεδιαστεί ώστε να εκτελέσει 45 περάσματα πάνω από την επιφάνεια της Ευρώπης, δορυφόρου του Δία, και σε απόσταση έως και 16 μιλίων από την επιφάνεια του πλανήτη.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το φεγγάρι του Δία κρύβει έναν παγκόσμιο ωκεανό κάτω από ένα λεπτό στρώμα πάγου, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιας μορφής εξωγήινη ζωή στα βάθη του συγκεκριμένου ωκεανού.

Το συμβόλαιο αξίας 178 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκτόξευση της αποστολής Europa Clipper κέρδισε η SpaceX με τον πύραυλο Falcon Heavy. Η αποστολή προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2024 και θα γίνει από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, το σκάφος Europa Clipper θα βρίσκεται στον προορισμό του τον Απρίλιο του 2030.

Ουσιαστικά, ο αντικειμενικός σκοπός της αποστολής Europa Clipper είναι να διερευνήσει την πιθανότητα η Ευρώπη να μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε είδος ζωής. Θα λάβει εικόνες υψηλής ευκρίνειας της επιφάνειας του δορυφόρου, να καταγράψει τη σύσταση και το πάχος του στρώματος πάγου, να διερευνήσει την ύπαρξη λιμνών κάτω από την επιφάνεια και να μετρήσει το βάθος και την περιεκτικότητα σε αλάτι του ωκεανού της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου