Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Το όραμα της Νέας Ελλάδας στο Συνέδριο της ΑHEPA

  Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Του Κωνσταντίνου Συρίγου

Εθνικός Κήρυξ

Οι καλεσμένοι στο ΚΠΙΣΝ απόλαυσαν τη θέα των δυτικών βουνών και των ακτών της Αττικής, καθώς και την Ακρόπολη στο βάθος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κωνσταντίνος Συρίγος


ΑΘΗΝΑ. Αν και το κυρίαρχο συναίσθημα στο 99ο επετειακό Συνέδριο της AHEPA είναι η χαρά της συντροφικότητας μετά από ένα χρόνο κοινωνικών αποστάσεων που επέφερε η Covid-19, μία σειρά από κοινωνικές εκδηλώσεις σε μοναδικούς και αξιόλογους χώρους στην Αθήνα δίνει την αίσθηση ότι το ταξίδι στην πατρίδα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση δημιουργεί αναμνήσεις για μια ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 28 Ιουλίου οι γενικές και νομοθετικές συνεδριάσεις έδωσαν τη σκυτάλη στην κορυφαία εκδήλωση του Συνεδρίου, το επίσημο οικογενειακό δείπνο της AHEPA στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», όπου τιμήθηκαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης (πλήρες ρεπορτάζ στο αυριανό μας φύλλο).

Τα σπορ είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που προσελκύουν τη νεολαία στο AHEPA και στους τρόπους που προσφέρει πίσω στην Κοινότητα και στην Αμερική συνολικά. Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο «και εκείνοι που παρακολουθούν από το σπίτι» ανυπομονούσαν να μάθουν ποιος εντάσσεται στο Αθλητικό Hall of Fame της AHEPA κατά το Family Athletic Luncheon της οικογένειας AHEPA.

Μεταξύ των φετινών νεοεισερχομένων συμπεριλαμβάνεται ο Κύπριος σταρ του τένις Μάρκος Παγδατής. Επίσης συμπεριελήφθησαν, αλλά δεν ήταν παρόντες, ο Ολυμπιονίκης πρωταθλητής άρσης βαρών Πύρρος Δήμας, ο πρώην παίκτης και στέλεχος του ΝΒΑ Κουρτ Ράμπις, η τενίστρια και προπονήτρια Στέλλα Σάμπρας Γουέμπστερ -αδελφή του μεγάλου τενίστα Πιτ Σάμπρας- και ο τηλεοπτικός ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής Σπύρος Δέδες. Τιμήθηκε επίσης, η Ελληνίδα Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Εθνικός Κήρυξ

Η πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου παρέλαβε το βραβείο AHEPA Periclean εκ μέρους του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, από τον κύριο Γιώργο Χωριάτη, ενώ ο Σάββας Τσιβίκος (στο κέντρο) παρακολουθεί. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κωνσταντίνος Συρίγος

Το φετινό Ελληνικό Αθλητικό Βραβείο, Χάρι Αγκάνης (Ηarry Agganis Hellenci Athlete Award) απονεμήθηκε στον ποδοσφαιριστή Τεντ Κάρας ΙΙΙ, του οποίου ο θείος Αλεξ Κάρας θα ενταχθεί φέτος στο Hall of Fame του NFL. Επίσης τιμήθηκε η οικογένεια του Στυλιανού Κυριακίδη, στα 75 χρόνια από την νίκη του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης ενάντια όλων των προσδοκιών.

Στoν Παναγιώτη Γιαννάκη απονεμήθηκε το Βραβείο Ζωής για τον ρόλο του στην Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας που κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο το 1987, νικώντας τη Σοβιετική Ενωση σε αγώνα θρίλερ.

Η Κάλια Αλί (Khaliah Ali) κόρη του θρύλου της πυγμαχίας και των πολιτικών δικαιωμάτων Μοχάμεντ Αλί, τιμήθηκε -όπως και ο πατέρας της- με το ανθρωπιστικό βραβείο AHEPA για τον κοινωνικό τους ακτιβισμό. Τη συνόδευσε η Ελληνοαμερικανίδα και συνήγορος περί ανθρωπιστικών θεμάτων Κριστίν Γουόρνκ (Christine Warnke).

Οσον αφορά τις υποθέσεις της AHEPA, η προσοχή στρέφεται στις εκλογές αξιωματούχων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν συναινετικούς υποψηφίους που συμφωνήθηκαν στο όνομα της ειρήνης και της αρμονίας από τα δύο μεγάλα κόμματα της AHEPA -την AHEPA First και τους Νέους Ορίζοντες (New Horizons)- οι οποίες φέτος έχουν μια ανατροπή. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, ένας υποψήφιος αναδείχθηκε εκτός αυτής της διαδικασίας. Ο Λου Κάτσος (Lou Katsos), μέχρι πρότινος κυβερνήτης της Περιφέρειας 6 της Νέας Υόρκης, διεκδικεί από τον ύπατο σύμβουλο Λου Ατσαβες (Lou Atsaves) τη θέση του ύπατου αντιπροέδρου.

Ενώ την Τρίτη το φιλανθρωπικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην AHEPA National Housing Corporation, την Τετάρτη η συνάντηση του Anemia Cooley Foundation επικεντρώθηκε στις σταθερές και ευγενείς προσπάθειες των Ahepans όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετωπίσουν τη φοβερή ασθένεια (της αναιμίας), που αποτελεί μια από τις πιο θλιβερές ασθένειες της ελληνικής πραγματικότητας.

ΚΠΙΣΝ – Δημιουργήθηκε από οραματιστές: Μια ματιά σε ένα λαμπρό ελληνικό μέλλον

Το βράδυ της Τρίτης, οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από την καταπληκτική θέα και ενθουσιάστηκαν από την καλοκαιρινή αύρα κατά τη διάρκεια της πιο μοναδικής ελληνικής βραδιάς της AHEPA τα τελευταία χρόνια. Διεξήχθη στη βεράντα του ανώτερου επιπέδου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στις ακτές του Σαρωνικού, νότια της Αθήνας, και ο κόσμος ευχαρίστησε τον εκτελεστικό διευθυντή της AHEPA Βασίλη Μωσαΐδη, «για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα» πάνω από τα δυτικά βουνά της Αττικής.

Στις συζητήσεις, το ΚΠΙΣΝ επαινέθηκε επίσης ως ένα ισχυρό παράδειγμα καλά σχεδιασμένων και εκτελεσμένων έργων, εμβληματικό της Νέας Ελλάδας που επιδιώκεται ότι θα προσελκύσει διεθνείς επενδύσεις και θα φέρει πίσω τη νεολαία που «χάθηκε» στο εξωτερικό.

Εθνικός Κήρυξ

Αδέλφια και αδελφές της AHEPA από την Καλιφόρνια έως το Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης απόλαυσαν την υπέροχη θέα και την παρέα τους στη βεράντα του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κωνσταντίνος Συρίγος

Τη βραδιά στο Νιάρχος φιλοξένησε ο (ανώτατος) ταμίας της AHEPA, Σάββας Τσιβίκος και το αποκορύφωμά της επρόκειτο να είναι η απονομή του υψηλού κύρους βραβείου Periclean Award της AHEPA στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος όμως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί. Το βραβείο, παρέλαβε εκ μέρους του η πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η απονομή του βραβείου AHEPA Lifetime Achievement Award στον Κρεγκ Κλόσον (Craig Clawson) έφερε το θερμό χειροκρότημα των αδελφών του στην AHEPA, οι οποίοι απολάμβαναν το φαγητό και το ποτό τους, καθώς το ηλιοβασίλεμα έδυε και τη θέση του έπαιρνε το φεγγάρι, με την θέα της νυχτερινής Αθήνας να λάμπει.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης, ζήτησε «ένα θερμό χειροκρότημα» για τον διοικητή της 25ης Περιφέρειας της AHEPA Hellas Κωνσταντίνο Βαρσάμη, για τις προετοιμασίες της ομάδας του και τη θερμή υποδοχή των Ahepans από όλο τον Κόσμο.

Ο καλεσμένος-έκπληξη, που ενθουσίασε όσους τον γνωρίζουν από την πατρίδα τους, ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος εγκωμίασε την προηγούμενη και τη σημερινή ηγεσία της AHEPA για τη συμβολή της στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ο κύριος Κούτρας είπε: «Σας ευχαριστώ για ό,τι κάνετε τόσα χρόνια... Οι Ahepans είναι και πρεσβευτές της Ελλάδας», λόγια που επανέλαβε και ο περιφερειάρχης Αττικής Δρ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε την AHEPA ως «ένα λαμπρό φως στη Διασπορά, έναν πυλώνα του Ελληνισμού».

Καθώς καλωσόριζε τους καλεσμένους στην περιοχή της εθνικής πρωτεύουσας, ο κύριος Πατούλης άπλωσε το χέρι του προς τον Κόλπο του Φαλήρου, όπου ένα θαυμάσιο νέο παράκτιο πάρκο δημιουργείται, ενώ οι ακροατές του σημείωσαν, ότι η ανάπτυξη του Ελληνικού στην άλλη άκρη της ακτής θα βοηθήσει επίσης να μετατραπεί η φράση «Αθηναϊκή Ριβιέρα» (Athenian Riviera) από ένα όνειρο που άγγιζε τα όρια του αστείου, σε μια περήφανη πραγματικότητα με χώρους και θέες παγκόσμιας κλάσης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου